Είχε εμβολιαστεί ο παίκτης που κατέρρευσε στον αγώνα Δανιας – Φινλανδίας

Κατηγορία Κορονοϊός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Παγκόσμιο σοκ από την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στον αγώνα Δανία – Φινλανδία. Ο παίκτης είχε πρόσφατα κάνει εμβόλιο για την Covid.

Ο εμβολιασμός του Κρίστιαν Έρικσεν προκάλεσε την κατάρρευσή του. Πηγή εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ν

Ο ΜΕΣΟΣ της Δανίας, Κρίστιαν Έρικσεν, κατέρρευσε στην πρεμιέρα του Β’ ομίλου του Euro 2020, απέναντι στη Φινλανδία, σοκάροντας το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και όσους έγιναν μάρτυρες ενός συγκλονιστικού περιστατικού. 

Οι γιατροί έσπευσαν πάνω στον 29χρονο, πριν διακομιστεί στο νοσοκομείο όπου ευτυχώς σταθεροποιήθηκε η κατάστασή του, με αξιωματούχους να ανακοινώνουν τελικά ότι πλέον έχει τις αισθήσεις του.

Υπάρχουν ωστόσο φήμες που θέλουν τον άτυχο παίκτη να εμβολιάστηκε πρόσφατα με Pfizer ή Moderna. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας.

Ο προπονητής της εθνικής Δανίας, Kasper Hjulmand, υπέρμαχος των εμβολιασμών είχε ασκήσει την Τετάρτη έντονη κριτική στην UEFA γιατί δεν προχώρησε στον εμβολιασμό όλων των ομάδων που θα μετείχαν στο Euro 2020.

Παρ’ όλα συτά, η ομοσπονδία της Δανίας,  όπως και πολλές άλλες ομάδες που θα μετείχαν στοπ φετινό Euro, είχε αρνηθεί να προχωρήσει σε εμβολιασμό των παικτών πριν να ερχόταν η κανονική σειρά τους.
ν

ν

Πολλοί όμως παίκτες είχαν εμβολιαστεί στα πρωταθλήματα που έπαιζαν. Ο Έρικσεν αγωνιζόταν στην Ίντερ (Μιλάνο), η οποία μαζί με άλλες ομάδες της πόλης είχαν εμβολιάσει περί τους 15 παίκτες αλλά αυτοί ήταν στο πλαίσιο της εθνικής Ιταλίας, επομένως ‒λογικά‒ ήταν Ιταλοί.
ν

ν

«Σήμερα (7 Ιουνίου) 12 αθλητές εμβολιάστηκαν στην Ρώμη και άλλοι 14 ή 15 στο Μιλάνο. Είναι οι παίκτες που επιλέχτηκαν από τον Mancini», αναφέρεται σχετικά.

Από  την άλλη πλευρά, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ακόμη πληροφορίες, ο Έρικσεν φέρεται να εμβολιάστηκε με Pfizer ή Moderna το προηγούμενο βράδυ!

Όπως ανέφερε σε εκπομπή  του ο ραδιοφωνικός σταθμός Ρ3 της Δανίας το προηγούμενο βράδυ, όλοι οι παίκτες της εθνικής Δανίας εμβολιάστηκαν με ένα από τα δύο εμβόλια που χρησιμοποιούνται στη Δανία δηλαδή της Pfizer ή της Moderna.
ν

ν

Γενικότερα από ότι γνωρίζουμε μέχρι τώρα, τουλάχιστον οι ομάδες της Ιταλίας και της Ισπανίας έχουν εμβολιαστεί πλήρως, πριν την συμμετοχή τους στο Euro 2020.
ν

TΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΟΥ ΠΑΓΩΣΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους στην αναμέτρηση ανάμεσα στη Δανία και τη Φινλανδία, δίχως να έχει προηγηθεί κάποια σύγκρουση ή μαρκάρισμα, ο παίκτης της Ίντερ έπεσε στο έδαφος μετά από μία πάσα συμπαίκτη του, έχοντας χάσει τις αισθήσεις του. Αμέσως οι ποδοσφαιριστές που ήταν γύρω του κάλεσαν το ιατρικό επιτελείο που μπήκε εσπευσμένα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν σοκαριστικές, με τους παίκτες της Δανίας να σχηματίζουν ένα ανθρώπινο τείχος γύρω του για να μην φαίνεται τι συμβαίνει και το ιατρικό επιτελείο να κάνει ανάνηψη και τεχνητή αναπνοή στον άτυχο ποδοσφαιριστή που έδειχνε να μην έχει τις αισθήσεις του.

Οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων, οι διαιτητές και οι οπαδοί δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους, οι στιγμές ήταν έντονα φορτισμένες και άπαντες έμοιαζαν σοκαρισμένοι. Μετά από αρκετή ώρα και μετά από πολλές προσπάθειες του ιατρικού επιτελείου, οι ποδοσφαιριστές σήκωσαν ορισμένα σεντόνια γύρω από το φορείο και συνόδευσαν εκτός αγωνιστικού χώρου τον Έρικσεν.
ν

Συγκλόνισαν οι συμπαίκτες του Κρίστιαν Έρικσεν που δεν επέτρεψαν στις κάμερες να πάρουν πλάνα από τις στιγμές που έδινε μάχη για τη ζωή του. Image credit: ΑΑΡ via EPA / Wolfgang Rattay

ν

ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ

Συγκλόνισαν οι συμπαίκτες του Κρίστιαν Έρικσεν που δεν επέτρεψαν στις κάμερες να πάρουν πλάνα από τις στιγμές που έδινε μάχη για τη ζωή του.

Ο Δανός σταρ της Ίντερ βρισκόταν στο χορτάρι έχοντας χάσει τις αισθήσεις του και σχεδόν άμεσα οι συμπαίκτες του σχημάτισαν ένα ανθρώπινο τείχος γύρω του, προκειμένου να αποτρέψουν τις κάμερες να τραβήξουν πλάνα.

Την πρωτοβουλία πήρε ο αρχηγός της ομάδας Σιμόν Κιάερ και φώναξε όλους τους συμπαίκτες του να συγκεντρωθούν γύρω από τον Έρικσεν που έδινε μάχη για τη ζωή του και να τον προστατέψουν με ένα τείχος ανθρωπιάς.
ν

Ο ΗΡΩΑΣ ΣΙΜΟΝ ΚΑΪΕΡ ΤΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΗ ΖΩΗ

Όπως μεταφέρουν τα δανέζικα ΜΜΕ, πριν καν εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο το ιατρικό επιτελείο της Δανίας, ο Σιμόν Κάιερ ήταν αυτός που έτρεξε και έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον Έρικσεν. Ο αρχηγός αμέσως πλησίασε τον Έρικσεν που είχε πέσει με το πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο. Του άνοιξε το στόμα και κράτησε τη γλώσσα του με το ένα χέρι και με το άλλο ξεκίνησε να κάνει μασάζ στο στήθος, του συμπαίκτη του.

Αυτά τα πολύτιμα δευτερόλεπτα ήταν τα πιο καθοριστικά για τη σωτηρία του διεθνούς άσου, καθώς μπόρεσε να κρατηθεί ζωντανός στο διάστημα που δεν είχε ούτε σφυγμό, ούτε αναπνοή.

Στη συνέχεια, Κάσπερ Σμάιχελ και Σίμον Κιάερ έσπευσαν στο πλευρό της συζύγου του Κρίστιαν Έρικσεν, Σαμπρίνα, η οποία δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που συνέβη.
ν

Ο Σίμον Κιάερ παρηγορεί την Σαμπρίνα Τζένσεν. Πηγή: Twitter

ν

UEFA: «ΣΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ο ΕΡΙΚΣΕΝ»

Τα ευχάριστα νέα για την υγεία του Έρικσεν ήρθαν δια στόματος UEFA, η οποία σε ανακοίνωσή της, γνωστοποίησε πως ο Δανός ποδοσφαιριστής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Rigshospitalet» της Κοπεγχάγης και η κατάστασή του έχει σταθεροποιηθεί.

Παράλληλα, λίγο αργότερα και η ομοσπονδία της Δανίας ανέφερε πως ο Έρικσεν έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του και βρίσκεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.
ν

 


Translate this post