Εμβόλιο Pfizer: 7 άτομα πέθαναν σε οίκο φροντίδας ηλικιωμένων στην Ισπανία

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ/ΕΜΒΟΛΙΟ  | Eνημ. 9:04

Posted by Youmagazine Staff

 

Τουλάχιστον επτά άτομα πέθαναν, από τα 78 που εμβολιάστηκαν σε οίκο ευγηρίας στην Ισπανία με το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech.

Επτά ηλικιωμένοι πέθαναν μόλις έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer. Πηγή: News Media

ν

ΟΠΩΣ μεταδίδει το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE, 78 ηλικιωμένοι ενός οίκου ευγηρίας στην κεντρική Ισπανία, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, αφού έκαναν την πρώτη δόση του πειραματικού εμβολίου τεχνολογίας mRNA της Pfizer/BioNTech. Από αυτούς, τουλάχιστον επτά ηλικιωμένοι κατέληξαν τη Δευτέρα, ενώ τέσσερις χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομεία, όπου και νοσηλεύονται.

Επίσης, θετικά στον κορονοϊό βρέθηκαν 12 μέλη από το προσωπικό του γηροκομείου, που επίσης είχαν εμβολιαστεί.

Τα θλιβερά περιστατικά συνέβησαν στο γηροκομείο Lagartera Residence, στην περιοχή του Τολέδο, νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Μαδρίτης.

Και τα 33 μέλη του προσωπικού του γηροκομείου έχουν τεθεί σε καραντίνα και θα υποβληθούν σε νέα τεστ πριν επιστρέψουν στις δουλειές τους.

«Στις 13 Ιανουαρίου, όλοι οι διαμένοντας στο γηροκομείο, συμπεριλαμβανομένου του νοσηλευτικού προσωπικού, εμβολιάστηκαν με την πρώτη δόση του εμβολίου Pfizer και μετά από έξι ημέρες άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα σε δέκα από αυτούς», ανέφερε σε δήλωσή του εκπρόσωπος των υπηρεσιών υγείας.
ν

ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Προσωπικό και φιλοξενούμενοι είχαν βρεθεί αρνητικοί στον κορονοϊό πριν κάνουν το εμβόλιο, όπως επίσης δεν είχαν κανένα κρούσμα κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων κυμάτων του κορονοϊού. Όμως, πέντε ημέρες μετά τον εμβολιασμό, ορισμένα μέλη του προσωπικού άρχισαν να αρρωσταίνουν από τον ιό.

Στις 21 Ιανουαρίου, οι υγειονομικές αρχές αποφάσισαν να θέσουν όλους τους ενοίκους του οίκου σε καραντίνα στα δωμάτιά τους, με τις οικογένειες να ενημερώνονται για την απόφαση.

Τα αποτελέσματα των τεστ, στις 25 Ιανουαρίου, έδειξαν ότι όλοι οι ένοικοι είχαν μολυνθεί από τον ιό εκτός από έναν, ο οποίος όμως βρέθηκε θετικός αργότερα.
ν

ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ ΓΕΡΟΝΤΩΝ

Τον Δεκέμβριο το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας διέταξε έρευνα για θανάτους ηλικιωμένων σε γηροκομεία –ένα από τα πιο ανησυχητικά χαρακτηριστικό του πρώτου κύματος της πανδημίας– καθώς αποτελούν το 69% όλων των θανάτων από Covid-19 μεταξύ 6 Απριλίου και 20 Ιουνίου.

Από αυτούς, τουλάχιστον 200 θάνατοι αποδίδονται σε εγκληματική αμέλεια, καθώς στρατιωτικές μονάδες που στάλθηκαν για να απολυμάνουν τους οίκους ευγηρίας ανακάλυψαν τα πτώματα των γερόντων που είχαν αφεθεί να πεθάνουν αβοήθητοι.

Το προσωπικό των γηροκομείων τους είχε εγκαταλείψει, με τη δικαιολογία ότι δεν είχε επαρκή προστατευτικό εξοπλισμό.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας, μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου 2020 πέθαναν 43.000 ηλικιωμένοι που φιλοξενούνταν σε γηροκομεία.

Συνολικά στην Ισπανία έχουν πεθάνει 58.000 άνθρωποι από Covid-19.

Οι επόμενες δόσεις του εμβολίου θα χορηγηθούν στους ηλικιωμένους στις 3 Φεβρουαρίου και ο επόμενος γύρος τεστ PCR θα πραγματοποιηθεί στις 5 Φεβρουαρίου.

Σε ολόκληρη την Ισπανία, σχεδόν 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν κάνει την πρώτη δόση των εμβολίων της Pfizer ή της Moderna.
ν

 


Translate this post