Τζόκοβιτς και Μεντβέντεφ δήλωσαν ότι δεν θα κάνουν το εμβόλιο για Covid-19

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ/ΕΜΒΟΛΙΟ

Posted by Youmagazine Staff

 

Οι δύο φιναλίστ του Australian Open δήλωσαν ότι βάση της ελεύθερης επιλογής, δεν πρόκειται να κάνουν το εμβόλιο για Covid-19.

Ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Πηγή: YouTube/Australian Open TV

v

Ο ΦΙΝΑΛΙΣΤ του 9ου Αυστραλιανού Open, Ντανιίλ Μεντβέντεφ, που έχασε το πρώτο του Grand Slam ενάντια στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης Νόβακ Τζόκοβιτς, δεν αντέδρασε κατά την τελετή λήξης του τουρνουά τένις στη Μελβούρνη, όταν ένας διοργανωτής αναφέρθηκε στα εμβόλια για τον κορονοϊό, λέγοντας ότι αποτελούν μια νότα αισιοδοξίας για το μέλλον.

Την ώρα εκείνη από το κατάμεστο στάδιο ακούστηκαν γιουχαΐσματα από το πλήθος που είχε παρακολουθήσει τον τελικό, που έγιναν ακόμη πιο δυνατά όταν το «αφεντικό» του τένις στην Αυστραλία, Jayne Hrdlicka, CEO της Virgin, επαίνεσε τους πολιτικούς της Βικτώρια που είχαν επιβάλει lockdown, ενώ οι ίδιοι οι αθλητές μπήκαν σε αναγκαστική καραντίνα για μια εβδομάδα.

Όταν κατόπιν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους, είπε ότι ούτε ο Νόβακ ούτε ο ίδιος κατάλαβαν το ακριβώς συνέβη εκείνη την ώρα.

«Όταν είσαι μέσα στο γήπεδο, είναι δύσκολο να ακούσεις τι ακριβώς λέγεται στο μικρόφωνο ‒ ειδικά όταν το κοινό κάνει θόρυβο. Υπήρχαν μερικές περίεργες αντιδράσεις εκεί».

Στη συνέχεια, χαρακτήρισε το εμβόλιο για την Covid-19 ως «παράξενο» και είπε ότι ο ίδιος δεν θα επέλεγε να εμβολιαστεί.

Όπως αναφέρει το RT, το 2020, ο Τζόκοβιτς υπέστη κριτική επειδή αμφισβήτησε την ασφάλεια των εμβολίων, λέγοντας ότι δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικά. Ο Μεντβέντεφ συμμερίζεται την άποψή του ότι πρέπει να επιτρέπεται η ελεύθερη επιλογή.

«Όσον αφορά τον εμβολιασμό, είναι κάτι που δεν το έχουμε συζητήσει τόσο πολύ με τους άλλους συμπαίκτες μας στο τένις», είπε το Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης.

«Όσο για μένα προσωπικά, δεν θα εμβολιαστώ, για ιατρικούς λόγους που σχετίζονται με τα εμβόλια».
ν

 


Translate this post