Αρχέτυπα γυναικών: ποια θεά κρύβετε μέσα σας;

Κατηγορία Ψυχολογία, Αυτοβελτίωση

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Από την Γεωργία Μεταξά

 

Βασίλισσα, Μητέρα, Πολεμίστρια, Σοφή, Νάντισσα, Θεραπεύτρια, Μάγισσα, Αμαζόνα, Τροφός, Μούσα, Ιέρεια – τα αρχέτυπα είναι πολλά και καθένα αντιπροσωπεύει μια αρχέγονη εικόνα της γυναικείας προσωπικότητας.

ν

ΚΑΛΥΨΩ
v

O μύθος

Το επικό ταξίδι του Οδυσσέα τον οδήγησε στο πανέμορφο νησί της μοναχικής γόησσας, η οποία τον ερωτεύτηκε και τον κράτησε κοντά της για εφτά χρόνια. H ακαταμάχητη Καλυψώ υποσχέθηκε στον Οδυσσέα αιώνια ζωή αν έμενε μαζί της, αλλά ο Δίας την ανάγκασε να τον απελευθερώσει για να ολοκληρώσει το ταξίδι του.
v

Ερωτικό προφίλ

Αν μοιάζετε με την Καλυψώ, τότε πιθανότατα είστε αθεράπευτα ρομαντικές. Μαγευτικές και χαριτωμένες, θα κάνετε τα πάντα για να σας λατρέψουν και αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να καταπιέσετε τις βαθύτερες σεξουαλικές σας ανάγκες, προκειμένου να αποφύγετε μια αντιπαράθεση ή μια απόρριψη. Το ξέρετε ότι μπορείτε να μαγέψετε οποιονδήποτε άνδρα πάνω στη γη με την παιχνιδιάρικη και ανέμελη γοητεία σας; Αλλά πόσοι από αυτούς τους άνδρες μπορούν να σας διεγείρουν αληθινά; Συχνά, απομακρύνετε όσους προσπαθούν να σας προσεγγίσουν συναισθηματικά και καταλήγετε να ερωτεύεστε αυτούς που σας θέλουν μόνο για σεξ. Αν θέλετε να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας θα πρέπει να παραδεχτείτε ότι αυτό που σας διεγείρει κυρίως είναι όλη αυτή η αναμονή και η ρομαντική ιδέα που έχετε για το σεξ και όχι αυτή καθ’ αυτή η πράξη. Γιατί, όπως η Καλυψώ, συχνά ερωτεύεστε χωρίς σκέψη και καταλήγετε να είστε η εγκαταλελειμμένη.
v

Δυνατότητες

Θα πρέπει να μάθετε να δέχεστε και όχι μόνο να δίνετε. Αποδεχτείτε το γεγονός ότι το μυαλό σας είναι το πιο ερωτογενές σας όργανο και ότι η ερωτική επικοινωνία και η ειλικρίνεια είναι απαραίτητα στοιχεία σε μια σχέση. Όσες ανήκετε στον τύπο αυτό, συχνά μπερδεύετε την αγάπη με το σεξ. Είναι σημαντικό λοιπόν να κατανοήσετε ότι υπάρχουν τύποι ανθρώπων που απολαμβάνουν το σεξ χωρίς έρωτα ή το ανάποδο. Μην ενδίδετε σε μια ερωτική σχέση βιαστικά, μόνο και μόνο για να επιβεβαιώσετε την ερωτική σας αξία. Μάθετε να αξιολογείτε και να γνωρίζετε ακριβώς τι θέλετε. Θέλετε να μαγέψετε κάποιον και να τον ρίξετε στο κρεβάτι για να δείξετε ότι έχετε την ικανότητα αυτή ή θέλετε να περνάτε καλά με έναν ερωτικό σύντροφο και να ικανοποιείτε τις ερωτικές ανάγκες σας;
ν

Φράση δύναμης

«Έχω δικαίωμα να απολαμβάνω τον έρωτα όπως εγώ θέλω».
ν

< Επιστροφή

 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Translate this post