Αρχέτυπα γυναικών: ποια θεά κρύβετε μέσα σας;

Κατηγορία Ψυχολογία, Αυτοβελτίωση

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Από την Γεωργία Μεταξά

 

Βασίλισσα, Μητέρα, Πολεμίστρια, Σοφή, Μάντισσα, Θεραπεύτρια, Μάγισσα, Αμαζόνα, Τροφός, Μούσα, Ιέρεια – τα αρχέτυπα είναι πολλά και καθένα αντιπροσωπεύει μια αρχέγονη εικόνα της γυναικείας προσωπικότητας.

ν

ΗΡΑ
ν

Ο μύθος

H Ήρα, θρυλική για τη ζήλια της, ήταν σύζυγος του Δία και θεά του γάμου. Οι μύθοι που περιγράφουν την εκδίκηση που έπαιρνε τόσο για τις απιστίες του συζύγου της, όσο και από τους κοινούς θνητούς όταν την πρόδιδαν είναι αναρίθμητοι. Αποτελεί παρ’ όλα αυτά, το πρότυπο της σωστής και πιστής συζύγου.
ν

Ερωτικό προφίλ

Όσοι ανήκετε στον τύπο αυτό, σπάνια δημιουργείτε ερωτικές σχέσεις, εκτός κι αν πρόκειται για τη δημιουργία μακροχρόνιου δεσμού. H στάση σας απέναντι στη ζωή και τον έρωτα είναι σοβαρή και αυστηρή. Πιθανότατα όταν ήσασταν μικρές είχατε καθυστερήσει να συνειδητοποιήσετε τη σεξουαλικότητά σας, αλλά και καθώς μεγαλώνατε είχε περισσότερη σημασία για σας η οικειότητα και το συναίσθημα που γεννιούνται από μια ερωτική σχέση, παρά το ίδιο το σεξ. Όπως και η Ήρα πιστεύετε ότι πρέπει να είστε πιστές και διακριτικές στον έρωτα. Διαθέτετε ένα γήινο αισθησιασμό και αναλαμβάνετε έναν κυριαρχικό ρόλο με μεγάλη φυσικότητα. Παράλληλα, όμως, φοβάστε το πάθος που κρύβεται μέσα σας και μπορεί να αυτοπεριορίζεστε χωρίς να το καταλαβαίνετε. O φόβος μην χάσετε τον έλεγχο δημιουργεί μια αύρα ψυχρότητας γύρω σας. Στην πραγματικότητα, είστε ικανές από ερωτικά παθητικές να γίνετε ξαφνικά απίστευτα λάγνες.
ν

Οι δυνατότητες

Δεν πρέπει να φοβάστε τη γήινη θηλυκότητά σας και να εμποδίζετε τον εαυτό σας να διασκεδάζει στο κρεβάτι και να απολαμβάνει τον έρωτα. O στόχος σας είναι να ικανοποιείτε τον εαυτό σας και να αφιερώσετε χρόνο στην εξερεύνηση των σεξουαλικών σας αναγκών μαζί με το σύντροφό σας. Όσο σοφιστικέ κι αν είστε απέναντι στον έρωτα, απελευθερώστε την μοιραία γυναίκα που κρύβετε μέσα σας. Χρειάζεστε έναν σύντροφο που δεν θα θεωρεί σαν δεδομένη την ικανοποίησή σας. Επίσης, πρέπει να κατανοήσετε ότι το σεξ δεν είναι καθήκον, αλλά είναι ένας υπέροχος τρόπος να γιορτάσετε την ύπαρξή σας. Αυτό που χρειάζεστε είναι ένας σύντροφος που θα είναι τόσο αριστοκρατικός και σαγηνευτικός όσο και εσείς.
ν

Φράση δύναμης

«Γιορτάζω τη θηλυκότητά μου και την εκφράζω ελεύθερα».
ν

< Επιστροφή

 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Translate this post