Αρχέτυπα γυναικών: ποια θεά κρύβετε μέσα σας;

Κατηγορία Ψυχολογία, Αυτοβελτίωση

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Από την Γεωργία Μεταξά

 

Βασίλισσα, Μητέρα, Πολεμίστρια, Σοφή, Μάντισσα, Θεραπεύτρια, Μάγισσα, Αμαζόνα, Τροφός, Μούσα, Ιέρεια – τα αρχέτυπα είναι πολλά και καθένα αντιπροσωπεύει μια αρχέγονη εικόνα της γυναικείας προσωπικότητας.

ν

ΑΡΜΟΝΙΑ
ν

Ο μύθος

Κόρη της Αφροδίτης και του Άρη, η Αρμονία, είναι η προσωποποίηση του ρητού ότι «όλα επιτρέπονται στον έρωτα και τον πόλεμο». H μοίρα της ήταν τραγική, καθώς της δόθηκε ένα καταραμένο μενταγιόν σαν δώρο όταν παντρεύτηκε τον Κάδμο. H ειδυλλιακή ζωή της καταστράφηκε, με τα περισσότερα από τα παιδιά της να πεθαίνουν με βίαιο τρόπο και τους απογόνους της να γνωρίζουν επίσης τραγική μοίρα.
ν

Ερωτικό προφίλ

Είστε οπαδοί της ισότητας σε μια σχέση και διακρίνεστε για την σοφιστικέ ερωτική στάση σας. Σπάνια όμως εμπλέκεστε συναισθηματικά με το σύντροφό σας. Δεν έχετε ταμπού στον έρωτα και θεωρείτε ότι ο καθένας πρέπει να είναι ελεύθερος να ζει τον έρωτα όπως θέλει. Είστε προικισμένες στον έρωτα και ξέρετε πώς να διεγείρετε έναν άνδρα, αλλά συχνά αφήνετε απ’ έξω τη δική σας ευχαρίστηση. Αποφεύγετε να δεθείτε ερωτικά ή συναισθηματικά με κάποιον, από φόβο ότι θα σας παγιδεύσει. Αυτός είναι και ο λόγος που συχνά καταλήγετε σε μια σχέση από την οποία θέλετε να απαλλαγείτε ή όπου αισθάνεστε ότι σας έχουν καταραστεί όπως την Αρμονία.
ν

Δυνατότητες

Θα πρέπει να μάθετε να μην φοβάστε να έρθετε κοντά με το σύντροφό σας και να μην αποφεύγετε την οικειότητα που προκύπτει από το συναισθηματικό δεσμό δυο ανθρώπων. Είναι εύκολο για σας να είστε αντικειμενικές και να παραμένετε αποστασιοποιημένες και αυτό μπορεί να σας ωφελήσει σημαντικά στην κατανόηση των σεξουαλικών αναγκών του συντρόφου σας. Αλλά τι γίνεται με τις δικές σας ανάγκες; Έχετε εξίσου το δικαίωμα να ικανοποιείτε τις ερωτικές σας ανάγκες όπως και οποιοσδήποτε άλλος. Θα πρέπει να μάθετε να εμπιστεύεστε τους φυσικούς, ερωτικούς ρυθμούς σας. Όσο ιδεαλιστική κι αν είναι η άποψη που έχετε για την αγάπη και τον έρωτα, προσπαθήστε να θυμάστε ότι κανείς δεν είναι τέλειος ούτε και εσείς. Προσπαθήστε επίσης να μην κρίνετε τον εαυτό σας ή τον σύντροφό σας όταν κάνετε έρωτα. Μπορείτε να είστε δίκαιες τόσο απέναντι στους άλλους, όσο και απέναντι στον εαυτό σας. Εκμεταλλευτείτε το ερωτικό μυαλό σας και μάθετε να ακούτε το σώμα σας.
ν

Φράση δύναμης

«Έχω ερωτικό αλλά και συναισθηματικό δεσμό με τον σύντροφό μου».
ν

< Επιστροφή

 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Translate this post