Αρχέτυπα γυναικών: ποια θεά κρύβετε μέσα σας;

Κατηγορία Ψυχολογία, Αυτοβελτίωση

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Από την Γεωργία Μεταξά

 

Βασίλισσα, Μητέρα, Πολεμίστρια, Σοφή, Μάντισσα, Θεραπεύτρια, Μάγισσα, Αμαζόνα, Τροφός, Μούσα, Ιέρεια – τα αρχέτυπα είναι πολλά και καθένα αντιπροσωπεύει μια αρχέγονη εικόνα της γυναικείας προσωπικότητας.


ν

ΜΗΔΕΙΑ
v

O μύθος

H Μήδεια ήταν η εγγονή του θεού Ήλιου και ερωτεύτηκε τον αργοναύτη Ιάσωνα. Όταν την εγκατέλειψε για μια άλλη γυναίκα, η Μήδεια έπρεπε να τον εκδικηθεί! Το δολοφονικό μένος που ξύπνησε η ζήλια μέσα της είναι παροιμιώδες και έχει εμπνεύσει πολλά έργα στις καλές τέχνες και τη λογοτεχνία.
v

Ερωτικό προφίλ

Αν ανήκετε στον τύπο αυτό, ακόμη κι αν δεν πρόκειται να σας εγκαταλείψουν ή να πάρετε εκδίκηση, το βέβαιο είναι ότι είστε μελοδραματικές και έχετε μεγάλες σεξουαλικές απαιτήσεις. Έχετε όμως και μια ευαίσθητη πλευρά του χαρακτήρα που την καλύπτετε με το δραματικό, σαγηνευτικό και κυριαρχικό παρουσιαστικό σας. H επιδεικτική και λαμπερή φύση της Μήδειας μέσα σας, σάς κάνει να αγαπάτε με πάθος και να ερωτεύεστε σε βάθος. H ερωτική σας διέγερση εξαρτάται από το κατά πόσο είστε το κέντρο της προσοχής και του θαυμασμού. Θα πρέπει να λάμπετε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη γυναίκα στα μάτια του συντρόφου σας για να αισθανθείτε πραγματικά επιθυμητές. Η αποκλειστικότητα της προσοχής τους έχει τεράστια σημασία για την αυτοεκτίμησή σας. Αν τον ενδιαφέρει περισσότερο η δική του ευχαρίστηση από τη δική σας, σύντομα θα τον ξεχάσετε. Φλογερές, εξωφρενικές και αισθησιακά δυναμικές θέλετε να έχετε το σύντροφό σας ερωτικό αιχμάλωτο για να τον έχετε κάτω από την εξουσία σας.
v

Δυνατότητες

Θα πρέπει να μάθετε να δίνετε και όχι μόνο να παίρνετε. Το να κατακτήσετε τον σύντροφό σας και να του αποδείξετε την ερωτική σας δύναμη είναι μια πλευρά του νομίσματος και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχετε κερδίσει την αγάπη του με αυτό τον τρόπο. Δεν μπορείτε να κερδίσετε την έγκρισή του ζητώντας του σαν τα μικρά παιδιά να σας κοιτάξει και να σας θαυμάσει! Όταν ανακαλύψετε τη θηλυκότητα που κρύβεται πίσω από τη λαμπερή επιφάνεια, τότε θα μπορέσετε να απολαύσετε πραγματικά τη σεξουαλικότητά σας, αντί να τη χρησιμοποιείτε για να τρέφετε τον εγωισμό σας. Εκφράστε τον ερωτισμό σας, αλλά όχι σε βάρος του συντρόφου σας. Αναγνωρίστε ότι και ο σύντροφός σας έχει ανάγκες και μάθετε να μοιράζεστε τις απολαύσεις του έρωτα μαζί του.
ν

Φράση δύναμης 

«Νοιάζομαι για τις ερωτικές ανάγκες του συντρόφου μου όσο και για τις δικές μου».
ν

< Επιστροφή

 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Translate this post