Αρχέτυπα γυναικών: ποια θεά κρύβετε μέσα σας;

Κατηγορία Ψυχολογία, Αυτοβελτίωση

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Από την Γεωργία Μεταξά

 

Βασίλισσα, Μητέρα, Πολεμίστρια, Σοφή, Μάντισσα, Θεραπεύτρια, Μάγισσα, Αμαζόνα, Τροφός, Μούσα, Ιέρεια – τα αρχέτυπα είναι πολλά και καθένα αντιπροσωπεύει μια αρχέγονη εικόνα της γυναικείας προσωπικότητας.

ν

ΔΗΜΗΤΡΑ
v

O μύθος

H Δήμητρα ήταν η θεά της γης. Ήταν αυτή που έφερνε γονιμότητα και τροφή στους ανθρώπους και γι’ αυτό συνδέθηκε με τη γεωργία. Όταν όμως ο Άδης απήγαγε την αγαπημένη της κόρη, την Περσεφόνη, η θλίψη της ήταν τέτοια που σταμάτησε η γονιμότητα στη γη και οι άνθρωποι υπέφεραν μαζί της.
v

Ερωτικό προφίλ

Όσες ανήκετε στον τύπο αυτό είστε αισθησιακές και τρυφερές με το σύντροφό σας. Με ένα ενστικτώδη τρόπο διατηρείτε μια πολύ αρμονική σχέση με το σώμα σας και σας αρέσει πολύ να το φροντίζετε. Μπορεί να είστε ντροπαλές ή απρόθυμες να πλησιάσετε κάποιον. Αλλά όταν βρείτε έναν σύντροφο που να σας εκφράζει τόσο συναισθηματικά, όσο και σεξουαλικά, τα δίνετε όλα, καρδιά, ψυχή και σώμα. Συχνά προτιμάτε έναν παθητικό, ερωτικά, ρόλο και σας είναι δύσκολο να φανερώσετε τον ερωτισμό που κρύβετε μέσα σας. Όπως η θεά Δήμητρα σταματά την καρποφορία στη γη, έτσι και εσείς μπορείτε να αρνηθείτε το σεξ στο σύντροφό σας, αν αισθανθείτε ότι δεν σας καταλαβαίνει ή σας παραμελεί εξαιτίας της δουλειάς ή των φίλων του.
v

Δυνατότητες

O ερωτικός σας στόχος είναι να ανακαλύψετε το μυστικό εκείνο παράγοντα ή συστατικό που θα έκανε τον ερωτισμό σας να φουντώσει. Μην περιορίζεστε σε αυτά που κάνει ο σύντροφός σας ή σε αυτά που σας λένε οι φίλες σας. Μάθετε να είστε λιγότερο κτητικές και μην θεωρείτε ότι ο σύντροφός σας έχει πάψει να σας επιθυμεί, επειδή δεν έχει διάθεση για σεξ. Πρέπει να βρείτε ένα τρόπο να εκφράζετε τις ερωτικές σας επιθυμίες και να μην αφήνετε τις αισθησιακές σας ανάγκες ανικανοποίητες. Έχετε υπόψη σας, επίσης, ότι οι σωματικές σας αντιδράσεις συνδέονται άμεσα με τον αισθηματικό σας κόσμο. Όσες ανήκετε στον τύπο της Δήμητρας επιθυμείτε κρυφά να δοθείτε με ένα αχαλίνωτο πάθος, αλλά η άγρια παράδοση σας φέρνει σε δύσκολη θέση. Χρειάζεστε λοιπόν έναν υπομονετικό σύντροφο που θα σας ενθαρρύνει και θα σας βοηθήσει να εξερευνήσετε τις αισθησιακές σας φαντασιώσεις.
ν

Φράση δύναμης 

«O έρωτας δεν σχετίζεται με κτητικές τάσεις. O έρωτας είναι ελευθερία».
ν

< Επιστροφή

 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Translate this post