Αρχέτυπα γυναικών: ποια θεά κρύβετε μέσα σας;

Κατηγορία Ψυχολογία, Αυτοβελτίωση

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Από την Γεωργία Μεταξά

 

Βασίλισσα, Μητέρα, Πολεμίστρια, Σοφή, Μάντισσα, Θεραπεύτρια, Μάγισσα, Αμαζόνα, Τροφός, Μούσα, Ιέρεια – τα αρχέτυπα είναι πολλά και καθένα αντιπροσωπεύει μια αρχέγονη εικόνα της γυναικείας προσωπικότητας.

v

ΗΩ (ΑΥΓΗ)
ν

Ο μύθος

H Ηώ ήταν η αδελφή της Σελήνης, και την αυγή σκόρπιζε την πρωινή δροσιά στη γη, ενώ χρωμάτιζε με υπέροχες πινελιές τον ουρανό. Ήταν όμως εξαιρετικά επιπόλαιη και είχε σχέσεις με πολλούς θεούς. Ένας από αυτούς ήταν και ο Άρης, ο εραστής της Αφροδίτης, αλλά τιμωρήθηκε για τη σχέση της αυτή και από τότε της επιτρεπόταν να κάνει σχέσεις μόνο με θνητούς.
v

Ερωτικό προφίλ

Αν ερωτεύεστε εύκολα όπως η Ηώ δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είστε επιπόλαιες, πιστεύετε όμως ότι η αγάπη και το σεξ πάνε μαζί. Είστε ιδιαίτερα ευαίσθητες στις διαθέσεις και στα αισθήματα του συντρόφου σας και γι’ αυτό συχνά συγχέετε τις επιθυμίες και τις ανάγκες του με τις δικές σας. Δεν αναζητάτε το σεξ σαν αυτοσκοπό ούτε βασανίζεστε από τάσεις κυριαρχίας. H φαντασία σας όμως δεν γνωρίζει όρια και έτσι συχνά απογοητεύεστε όταν η πραγματικότητα είναι λιγότερο εντυπωσιακή από αυτό που φανταζόσασταν. Επιθυμείτε την τέλεια συγχώνευση σώματος, μυαλού και πνεύματος με τον αγαπημένο σας, αλλά αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό και μπορεί να «βάζει φρένο» στις φαντασιώσεις σας. Σαγηνευτική και διαισθητική, γνωρίζετε πολύ καλά πώς να ικανοποιείτε το σύντροφό σας. Τι γίνεται όμως με τη δική σας ικανοποίηση;
v

Δυνατότητες

Όπως η θεά της αυγής, έτσι και εσείς από τη στιγμή που έρθετε σε επαφή με τον αισθησιακό εαυτό σας μπορείτε να αφοσιωθείτε στην κοινή σας απόλαυση. Μάθετε να εμπιστεύεστε τις επιθυμίες σας, αντί να θεωρείτε ότι δεν σας επιτρέπετε να έχετε ξεχωριστές επιθυμίες από τον σύντροφό σας. Μην βασίζεστε στο θαυμασμό του εραστή σας ή ενός θαυμαστή για να επιβεβαιώσετε την αξία σας. Απολαύστε τα αισθήματα πάθους και αισθησιασμού που έχετε μέσα σας χωρίς ενοχές – είναι δικαίωμά σας, όπως είναι και για τους υπόλοιπους ανθρώπους. Για να τιμήσετε τη θεά μέσα σας, μάθετε να παίρνετε με τον ίδιο τρόπο που δίνετε και αποδεχτείτε το γεγονός ότι η απόλυτη συγχώνευση που ζητάτε είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί. Ένας καλός τρόπος γι’ αυτό, θα ήταν να δοκιμάσετε το ταντρικό σεξ και να θυμάστε ότι ο έρωτας είναι ένα δώρο της ζωής και δεν θα πρέπει να περιμένετε κάτι παραπάνω από αυτό.
ν

Φράση δύναμης

«Απολαμβάνω τόσο το σεξ όσο και τις φαντασιώσεις μου».
ν

< Επιστροφή

 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Translate this post