Αρχέτυπα γυναικών: ποια θεά κρύβετε μέσα σας;

Κατηγορία Ψυχολογία, Αυτοβελτίωση

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Από την Γεωργία Μεταξά

 

Βασίλισσα, Μητέρα, Πολεμίστρια, Σοφή, Μάντισσα, Θεραπεύτρια, Μάγισσα, Αμαζόνα, Τροφός, Μούσα, Ιέρεια – τα αρχέτυπα είναι πολλά και καθένα αντιπροσωπεύει μια αρχέγονη εικόνα της γυναικείας προσωπικότητας.

ν

ΑΘΗΝΑ
ν

Ο μύθος

H Αθηνά γεννήθηκε από το κεφάλι του Δία και συμβολίζει τη σοφία και το αγωνιστικό, πατριωτικό αίσθημα. Ήταν η παρθένα θεά που αξιοποιούσε τη σεξουαλικότητά της μέσα από τις διανοητικές της ικανότητες. Ανεξάρτητη και δίκαιη, αλλά και πανούργα ήταν αυτή που ενέπνευσε τον Οδυσσέα να φτιάξει τον Δούρειο Ίππο.
v

Ερωτικό προφίλ

Αν η Αθηνά είναι η θεά που σας εκφράζει περισσότερο τότε είστε οι απόλυτες ερωτικές πολεμίστριες, άφοβες και ορμητικές. «Κυνηγάτε» το αντικείμενο του πόθου σας και απολαμβάνετε τις ερωτικές «μάχες» στην κρεβατοκάμαρα. Αν το σεξ δεν σας συναρπάζει, τότε σύντομα θα βρείτε έναν άλλο σύντροφο ή θα ανακαλύψετε κάτι που να σας χαρίζει την ίδια έξαψη, όπως ένα άθλημα, «ζωντανές» συζητήσεις ή απαιτητικούς διανοητικούς στόχους. Διεγείρεστε εύκολα όταν έχετε το πάνω χέρι, αλλά συνήθως παραλείπετε τα προκαταρκτικά παιχνίδια και τα αισθησιακά παιχνίδια του έρωτα, προκειμένου να αποδείξετε την ορμητική φύση τη δική σας ή του συντρόφου σας. O ερωτισμός σας είναι πιο φανερός όταν κυνηγάτε, αποπλανείτε και κυριαρχείτε πάνω στους συντρόφους σας, ενώ είστε πολύ αυθόρμητες σχετικά με το πού και πότε θα κάνετε έρωτα.
ν

Δυνατότητες

Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν είναι απαραίτητο να ανταγωνίζεστε στο κρεβάτι, προκειμένου να απολαύσετε τον έρωτα ή να αποδείξετε κάτι στον εαυτό σας ή το σύντροφό σας. Tο σεξ για σας είναι μέσο εξουσίας και προτιμάτε να έχετε τον κυριαρχικό ρόλο στη σχέση σας. Έτσι όμως δεν αφήνετε περιθώρια για να γνωρίσετε το σύντροφό σας καλύτερα και να δημιουργήσετε έναν αληθινό δεσμό μαζί του. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι η τρυφερότητα και η εμπιστοσύνη που υπάρχει ανάμεσα σε ένα ερωτικό ζευγάρι προσφέρει ισάξια χαρά με την ηδονή του έρωτα. Εκτός από τις εξουσιαστικές τάσεις σας, μάθετε και να παραδίνεστε στο κρεβάτι. Μια στενή σχέση περιλαμβάνει δόσιμο, αποδοχή και μοιρασιά της αγάπης. Το εξουσιαστικό σεξ δεν νοιάζεται για καμία από αυτές τις αρχές. Διατηρήστε τη φλόγα και την ορμή σας, αλλά αφιερώστε και χρόνο για να γνωρίσετε καλύτερα τον εσωτερικό εαυτό σας.
ν

Φράση δύναμης

«Αποδέχομαι τον ερωτισμό και τη θηλυκή μου πλευρά».
ν

< Επιστροφή

 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Translate this post