«Εκ των έσω»: Μια άλλη άποψη για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν

Κατηγορία Διεθνή-Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  | Ενημ. 20/04/2024, 07:49

Posted by Youmagazine Staff

 

Μυστήριο καλύπτει την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το Ισραήλ χρησιμοποίησε πράκτορες που «έδρασαν εκ των έσω».

Δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν. Image: Supplied

v

ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ θεωρία είδε το φως της δημοσιότητας, αμέσως μετά την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ισφαχάν όπου το Ιράν έχει πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Στην επίθεση κατά του Ιράν, λένε, δεν πήραν μέρος ούτε πύραυλοι, ούτε F-35, ούτε drones, αλλά οργανώθηκε και εκτελέστηκε «εκ των έσω». Δηλαδή, μυστικοί Ισραηλινοί πράκτορες που βρίσκονται εντός Ιράν, πήραν εντολή να δράσουν και να καταφέρουν χτυπήματα στην καρδιά της χώρας, χωρίς να μπορεί κανείς να τους σταματήσει!

Ουσιαστικά χτυπήθηκε μόνο ένας στόχος, και όχι επτά, όπως είχε αρχικά ειπωθεί, το Ισφαχάν, κοντά στο οποίο βρίσκεται η πόλη Νατάνζ με τις εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου.

Είναι αλήθεια, ότι κανείς πύραυλος δεν καταγράφηκε να ίπταται στην περιοχή με κατεύθυνση το Ιράν.

Όταν το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ στις 13 Απριλίου, αναστατώθηκε όλη η Μέση Ανατολή και ο ουρανός γέμισε με drones και πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από το Ιράν.

Υπήρξαν 330 πύραυλοι και drones και το Ισραήλ κατάφερε να αναχαιτίσει τους περισσότερους όχι μόνο του, αλλά με τη βοήθεια των πυραυλικών συστημάτων της Ιορδανίας, της Μεγάλης Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ωστόσο, η ισραηλινή επίθεση στο Ισφαχάν έγινε χωρίς κάποιο μαχητικό αεροπλάνο ή βαλλιστικός πύραυλος να διασχίσει τις ερημιές που μεσολαβούν ανάμεσα στις δυο χώρες.
ν

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ισφαχάν (Shahid Beheshti) χτυπήθηκε με βόμβες, χωρίς ευτυχώς να πειραχτούν οι κοντινές εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου του Ιράν. Πηγή: Google Maps
ν

Αυτή η δορυφορική φωτογραφία δείχνει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Νατάνζ στο Ισφαχάν. Πηγή: Ινστιτούτο Επιστήμης και Διεθνούς Ασφάλειας

ν

Σενάριο του Χόλυγουντ

Ο αναλυτής της Μέσης Ανατολής Γιάκομπ Κατς και ο πρώην στρατηγός του βρετανικού στρατού Ρούπερτ Τζόουνς είπαν ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από την υπηρεσία κατασκοπείας του Ισραήλ τη Μοσάντ. Και ότι η επίθεση έγινε εξ ολοκλήρου από το εσωτερικό του Ιράν.

Οι Ισραηλινοί ήθελαν να στείλουν το εξής μήνυμα στους Ιρανούς: «Καθήστε φρόνημα, γιατί μπορούμε να επιτεθούμε στο Ιράν όποτε θέλουμε, χωρίς να μπορείτε να κάνετε κάτι».

Αυτό έγινε για να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Ο ισχυρισμός θυμίζει έργα του Χόλυγουντ, όπως «Η μικρή τυμπανίστρια» και άλλες προπαγανδιστικές ταινίες, στις οποίες κατάσκοποι των Ισραηλινών είναι έτοιμοι να θυσιάσουν και τη ζωή τους ακόμη προκειμένου να σώσουν το Ισραήλ! Οι κατάσκοποι αυτοί είναι εξαιρετικά πονηροί ώστε αφενός κανείς να μην τους παίρνει χαμπάρι, αφετέρου πολύ ικανοί στο να τοποθετούν βόμβες σε νευραλγικές εγκαταστάσεις και να υπονομεύουν και να σαμποτάρουν ολόκληρα δίκτυα.

Και όλοι οι άλλοι γύρω τους να κοιμούνται τον ύπνο τον μακάριο!
ν

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν έχει μιλήσει ακόμη για την επίθεση στο Ιράν. Image: Supplied
ν

Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι. . Image: Supplied
ν

Το χτύπημα έπληξε μια μεγάλη ιρανική αεροπορική βάση κοντά στην πόλη Ισφαχάν. Περίπου 160 χιλιόμετρα βορειότερα βρίσκεται η πόλη Νατάνζ όπου η Τεχεράνη έχει τις βασικές εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου για το πυρηνικό πρόγραμμά της. Το εμπλουτισμένο ουράνιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή πυρηνικών όπλων.

Το χτύπημα στο Ισφαχάν είναι αρκετά μακριά από το Νατάνζ, που σημαίνει ότι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις των Ιρανών έμειναν άθικτες – αλλά και αρκετά κοντά ώστε το Τελ Αβίβ να στείλει ένα μήνυμα στην Τεχεράνη ότι θα μπορούσε να τις χτυπήσει αν το ήθελε.

Ο Χοσεΐν Νταλιριάν, εκπρόσωπος του Εθνικού Κέντρου Κυβερνοχώρου του Ιράν, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπήρξε ισραηλινή επίθεση απ’ έξω.

Τέλος, ο πρώην στρατηγός του βρετανικού στρατού Ρούπερτ Τζόουνς είπε την εφημερίδα The Sun, ότι υπάρχουν ενδείξεις που υποδεικνύουν ότι εμπλέκονται ισραηλινοί πράκτορες πληροφοριών.

Όλες αυτές οι θεωρίες διατυπώνονται επειδή δεν υπάρχει ακόμη καμία επίσημη δήλωση από τη μια ή την άλλη πλευρά για το χθεσινό χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν.
ν

Inside the Mossad: Israel’s ELITE Secret Service THWARTING Iran Nuclear Capability | TBN Israel
ν


ν

 


Translate this post