Νιλ ντεΓκρας Τάισον: «Οι εξωγήινοι ήδη μας απέρριψαν ως ηλίθιους» (vid)

Κατηγορία NEWS, Εξωγήινη Έρευνα

ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Αν υπάρχουν εξωγήινοι ήδη έχουν έρθει σ’ επαφή μαζί μας και μας έχουν απορρίψει ως καθυστερημένους, λέει ο Νιλ ντεΓκρας Τάισον.

Ο Αμερικανός αστροφυσικός και κοσμολόγος Νιλ ντεΓκρας Τάισον. Image: Supplied

v

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ αστροφυσικός και κοσμολόγος Νιλ ντεΓκρας Τάισον (Neil deGrasse Tyson) δεν είναι από τους υπέρμαχους των UFO. Ωστόσο πιστεύει ότι στην περίπτωση που υπάρχουν εξωγήινοι, βρισκόμαστε σε μια ύστερη εποχή, καθώς από τις πρώτες επαφές τους μαζί μας, διαπίστωσαν ότι είμαστε ηλίθιοι. Κατά συνέπεια δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση μαζί μας.

Ενώ προγράμματα όπως το SETI εστιάζουν στην ανεύρεση εξωγήινης νοημοσύνης κάπου στον διαστημικό χώρο, ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι εξωγήινοι μπορεί να μας έχουν ήδη επισκεφθεί εδώ και πολύ καιρό.

Σε συνέντευξή του στο MSNBC, ο αστροφυσικός και κοσμολόγος πρότεινε μια τρίτη πιθανότητα, που δεν αρέσει στους περισσότερους από εμάς. Είπε ότι εμείς έχουμε καθορίσει τι συνιστά «ευφυή» ζωή στο σύμπαν εντελώς αυθαίρετα, σαν να είμαστε οι κυρίαρχοι των πάντων.

«Ο φόβος μου είναι», είπε ο Νιλ ντεΓκρας Τάισον, «ότι στην πραγματικότητα μας έχουν επισκεφθεί νοήμονες εξωγήινοι, αλλά επέλεξαν να μην έρθουν σε επαφή μαζί μας, έχοντας καταλήξει στο συμπέρασμα ότι στη Γη δεν υπάρχει κανένα σημάδι ευφυούς ζωής».

Είδαν τις πολιτείες που έχουμε φτιάξει σαν αποικίες μυρμηγκιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΠΟΥΡΟΥ Ή ΜΕΤΕΩΡΙΤΗΣ; (Vid)

Είναι γεγονός ότι η αντίληψή μας για το σύμπαν είναι σαν αυτή ενός παιδιού 4-5 ετών, καθώς περιορίζεται σοβαρά από τις γνωστικές μας ικανότητες. Μπροστά σε ένα αρκετά ευφυές εξωγήινο είδος, ο άνθρωπος δεν φαίνεται πιο έξυπνος από ένα κουτάβι ή μια γάτα ή ένα έντομο ‒ μια πρωτόγονη μορφή ζωής που μόλις και μετά βίας παρουσιάζει κάποιο ενδιαφέρον.

«Το θράσος μας να ισχυριζόμαστε ότι μπορούμε να ορίσουμε την ευφυΐα στο σύμπαν δείχνει πόσο αλαζόνες και μυωπικοί είμαστε», κατέληξε ο Τάισον.

Στο νέο βιβλίο του, “Starry Messenger: Cosmic Perspectives on Civilization”, ο Νιλ ντεΓκρας Τάισον προκαλεί τους αναγνώστες να φανταστούν ότι είναι εξωγήινοι που επισκέπτονται τη Γη και παρατηρούν τον κόσμο μας από ψηλά, χωρίς καμία από τις προκαταλήψεις που έχουμε εμείς ως άνθρωποι. Ένας αντικειμενικός παρατηρητής θα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι στη Γη υπάρχει μια κατώτερη μορφή ζωής, η οποία δεν παρουσιάζει το παραμικρό ενδιαφέρον.
ν

ν

 


Translate this post