Δείτε το βίντεο με τους εξωγήινους ήχους (και όχι μόνο) της Λίμνης Βαϊκάλης

Κατηγορία NEWS, Εξωγήινη Έρευνα

ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Οι απόκοσμοι ήχοι της Λίμνης Βαϊκάλης και η ομάδα των εξωγήινων «κολυμβητών» που απέκρουσε τους Ρώσους δύτες που προσπάθησαν να τους αιχμαλωτίσουν.

Κάνοντας πατινάζ στην παγωμένη επιφάνεια της λίμνης με τους τρομακτικούς ήχους. Image Credit: YouTube / The Siberian Times / Alexey Kolganov

ν

Η ΛΙΜΝΗ Βαϊκάλη βρίσκεται στη νότια Σιβηρία κοντά στην πόλη του Ιρκούτσκ. Είναι η βαθύτερη λίμνη στον κόσμο (1.680 μέτρα). Γνωστή σαν το «Μπλε Μάτι της Σιβηρίας», η λίμνη εδώ και χρόνια είναι επίκεντρο πολλών περίεργων φαινομένων, ενώ πολλοί πιστεύουν ότι στο εσωτερικό της υπάρχει βάση εξωγήινων οντοτήτων.

Πρόσφατα, ένας τολμηρός φωτογράφος βιντεοσκόπησε τον εαυτό του να κάνει πατινάζ στην παγωμένη επιφάνεια της λίμνης, με το σκοτεινά, σπηλαιώδη βάθη να διαγράφονται από κάτω.

Ο Αλεξέι Κολγκάνοφ (Alexey Kolganov), ο τολμηρός σκιέρ, κατέγραψε επίσης μερικούς πολύ περίεργους ήχους, οι οποίοι σαφώς είναι ξένοι στη φύση.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι αρχές προειδοποιούν να μην βαδίζει κάποιος στη λίμνη ‒η έκταση της οποίας έχει το μέγεθος του Βελγίου‒ λόγω του κινδύνου που υπάρχει να πέσει στα παγωμένα νερά, καθώς ο πάγος είναι πολύ λεπτός.

«Ήθελα να μεταφέρω στο ανθρώπινο αυτί τους ήχους που κάνει ένα άτομο όταν κάνει πατινάζ ή περπατά πάνω στον πάγο», είπε ο Κολγκάνοφ στους Siberian Times. «Οι ήχοι αυτοί υπάρχουν παντού στη λίμνη, απλώς πρέπει να απομακρυνθείτε από τα τουριστικά μονοπάτια για να τους ακούσετε».
ν

Ice Cracking Eargasm on Baikal | Sputnik
ν

ν

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΖΕΝ

Εντυπωσιακό είναι επίσης ένα άλλο παράξενο φαινόμενο που αποκαλείται «το φαινόμενο Ζεν της Βαϊκάλης». Πεπλατυσμένες πέτρες στέκονται στον αέρα, ακουμπώντας μόνο πάνω σε μια σταγόνα παγωμένου νερού.

Η συνηθέστερη εξήγηση που δίνουν κάποιο είναι ότι το ηλιακό φως θερμαίνει στον βράχο στο επάνω μέρος και τα πλάγια, με αποτέλεσμα να λιώσει ο πάγος, που διατηρείται όμως στο κάτω μέρος της πέτρας όπου δεν υπάρχει φως.

Αν και ως εξήγηση φαίνεται πειστική, το φαινόμενο αυτό δεν έχει εντοπιστεί πουθενά αλλού στον κόσμο, ούτε κανείς έχει μπορέσει να το επαναλάβει.
ν

Το φαινόμενο Ζεν της Λίμνης Βαϊκάλης. Πηγή: reddit
v

ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΔΙΣΚΟΙ…

Σύμφωνα με το όσα έχουν αποκαλύψει οι Ρώσοι, τα περίεργα φαινόμενα ξεκινούν στη δεκαετία του ’70, στα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης. Μια από τις πρώτες καταγεγραμμένες μαρτυρίες θέασης UFO χρονολογείται από το 1987, όταν στις 13 Απριλίου, ομάδα 13 ατόμων είδε στο Kurma, στην περιοχή του Ιρκούτσκ, έναν τεράστιο ιπτάμενο δίσκο.

«Υπήρχαν 13 από εμάς. Ήταν περίπου 12:20 π.μ. όταν ένας από εμάς βγήκε στην αυλή. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα μπήκε τρέχοντας μέσα και μας κάλεσε να βγούμε έξω. Στάθηκε στο κέντρο της αυλής και έδειξε με το δάχτυλό του στον ουρανό.

»150 μέτρα πάνω από εμάς στεκόταν ένας τεράστιος δίσκος. Από το κέντρο του έβγαινε μια φωσφορίζουσα μωβ ακτίνα. Στα άκρα του δίσκου υπήρχαν κίτρινα φινιστρίνια, σχεδόν όπως τα παράθυρα στα σπίτια μας. Η διάμετρος του δίσκου ήταν 70 μέτρα. Το είδαμε πολύ καθαρά και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μάλιστα κάποιος πρότεινε να ρίξει μια πέτρα σε αυτό…»
ν

Ιπτάμενος δίσκος εμφανίστηκε πάνω από το χωριό Kudara-Somon το 1990. Πηγή: NTV channel
ν

Το 1977, όταν ο Λεονίντ Μπέζνιεφ κυβερνούσε το Κρεμλίνο, δύο ερευνητές με τα ονόματα V. Alexandrov και G. Seliverstov, καταδύθηκαν με το βαθυσκάφος τους στη Λίμνη Βαϊκάλη σε βάθος 1.200 μέτρων.

Οι ερευνητές έκλεισαν τους προβολείς του σκάφους, για να δουν σε ποιο βάθος φτάνουν οι ηλιακές ακτίνες στο νερό. Ξαφνικά το σκάφος τους λούστηκε στο φως από μια ασυνήθιστη «λάμψη».

Ο Αλεξαντρόφ αφηγείται: «Ήταν σαν το βαθυσκάφος να περνούσε ανάμεσα από δύο δυνατούς προβολείς. Ένα λεπτό αργότερα, οι άγνωστοι προβολείς έσβησανκαι βρεθήκαμε στο απόλυτο σκοτάδι».
ν

Το 1977 δύο ερευνητές ονόματι V. Alexandrov και G. Seliverstov, καταδύθηκαν σε βάθος 1.200 μέτρων στη λίμνη όπου παρατήρησαν περίεργα φώτα. Πηγή: Vokrug Sveta
ν

ΚΑΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ

Το 1982 μια ομάδα επτά δυτών του ρωσικού ναυτικού πήγε να εξερευνήσει τη Λίμνη Βαϊκάλη. Προς μεγάλη τους έκπληξη ήρθαν αντιμέτωποι με μια ομάδα ανθρωποειδών που δεν έμοιαζαν να είναι από τον κόσμο μας. Οι δύτες έκαναν αυτό που θα έκανε κάθε άνθρωπος στη θέση τους: αποφάσισαν να ρίξουν δίχτυα για να αιχμαλωτίσουν τα παράξενα όντα. Η κίνηση αυτή ήταν μοιραία.

Τα όντα, έχοντας προφανώς αισθανθεί την απειλή, εκτόξευσαν προς το μέρος των δυτών συμπιεσμένο νερό, με αποτέλεσμα τέσσερις από τους δύτες να πεθάνουν από την ισχυρή πίεση.
ν

Οι «κολυμβητές» της Λίμνης Βαϊκάλης. Πηγή: YouTube
ν

Ο τύπος του σκάφανδρου των εξωγήινων «κολυμβητών». Πηγή: YouTube
ν

Οι δύτες που επέζησαν είπαν ότι τα παράξενα όντα φορούσαν ένα είδος υποβρύχιας στολής, από κάποιο λεπτό υλικό, χωρίς όμως να έχουν μπουκάλες οξυγόνου ή κάποια άλλη αναπνευστική συσκευή μαζί τους.
ν

1982: Did The Soviet Union Discover Aliens In The Deepest Lake In The World? | UFOs: The Lost Evidence | Quest TV
ν


ν

 


Translate this post