Κινέζικη Αστρολογία: Άλλα ταιριαστά ζευγάρια – α΄ μέρος

Κατηγορία Κινεζική αστρολογία, Σχέσεις & Σεξ

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Από την Έλλη Άμποτ

 

Συγγένειες πέραν των Τριγώνων

Υπάρχουν και άλλα εξαιρετικά ζευγάρια, στον κινέζικο ζωδιακό, πέρα από τα Τρίγωνα Συγγένειας, που έχουν επίσης μεγάλη συμβατότητα μεταξύ τους.

ν

Ο ΒΑΘΜΟΣ καταλληλότητας ανάμεσα στα ζώδια συχνά χρωματίζεται από άλλα στοιχεία που πρέπει και αυτά να ληφθούν υπόψη κατά την ανάλυση της συμβατότητας. Για παράδειγμα, η επίδραση της σχέσης των πέντε στοιχείων παίζει σημαντικό ρόλο στο αν θα είναι ένα ταίριασμα πετυχημένο.
Εκτός από τα πολύ ταιριαστά ζευγάρια που αναφέρθηκαν στο προηγούμενο άρθρο, υπάρχουν και άλλα συμβατά ζευγάρια τα οποία εξετάζουμε εδώ.
Όπως είπαμε και στην εισαγωγή, αυτό δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι όλα αυτά τα ταιριάσματα θα λειτουργήσουν σε παρόμοιο βαθμό κι ότι κάποια ζευγάρια δεν θα χωρίσουν. Υπάρχουν αποχρώσεις και βαθμοί συμβατότητας, καθώς σε μια σχέση παίζει ρόλο και ο βαθμός εξέλιξης των ατόμων.
Έτσι, κάποια ζευγάρια θα ταιριάζουν καλύτερα από άλλα, σε καμία όμως περίπτωση δεν θα είναι μεταξύ τους καταστροφικά. Μπορεί να μαλώσουν, ποτέ όμως δεν θα κρατήσει κακία ο ένας στον άλλον, ούτε θα σκεφτούν τον χωρισμό.
Για να βρείτε σε ποιο ζώδιο ανήκετε εσείς και το άτομο που σας ενδιαφέρει, συμβουλευτείτε τους πίνακες των σεληνιακών ετών γέννησης 1900-2055.
ν

ΑΛΛΑ ΤΑΙΡΙΑΣΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ – Α΄ ΜΕΡΟΣ


ν

ΠΟΝΤΙΚΟΣ/ΠΟΝΤΙΚΟΣ
Εμπλουτίζει ο ένας τη ζωή του άλλου!

Υπάρχει μεγάλη συμπάθεια ανάμεσα σε αυτούς τους δύο, καθώς επίσης και πολλά σχέδια και προγράμματα. Επειδή είναι άτομα με μεγάλο εγωισμό και ακόμη μεγαλύτερες φιλοδοξίες, θα υποστηρίξουν ο ένας τον άλλον.
Το ζευγάρι πρέπει να φροντίσει να μην παρασυρθεί από πολλές μεγάλες ιδέες. Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να πνιγούν στη σχέση τους, καθώς είναι και τα δύο ζώδια του νερού. Θα βοηθήσει αν ένας από τους δύο είναι πιο προσγειωμένος.

 

ΠΟΝΤΙΚΟΣ/ΒΟΔΙ
Εξασφαλισμένη η οικογενειακή σταθερότητα

Ένα πολύ καλό ταίριασμα ανάμεσα στον ριψοκίνδυνο Ποντικό και στο σταθερό και αξιόπιστο Βόδι. Οι στόχοι τους συγκλίνουν, αφού και οι δύο αναζητούν την υλική και οικονομική επιτυχία. Συμπληρώνει ο ένας τον άλλον.
Αν το Βόδι φτάσει πιο ψηλά από τον Ποντικό, θα δημιουργηθεί ένταση μεταξύ τους. Αν μάλιστα το Βόδι είναι γυναίκα, ο άνδρας Ποντικός θα νιώσει κατώτερος και θα υποφέρει από αισθήματα πικρίας και ανασφάλειας μπροστά στη μεγαλύτερη επιτυχία της συζύγου του.

 

ΤΙΓΡΗΣ/ΠΟΝΤΙΚΟΣ
O αρχικός ενθουσιασμός μπορεί να μειωθεί

Αυτή η σχέση χαρακτηρίζεται από μεγάλο αρχικό ενθουσιασμό, που παρασύρει τα άτομα. Αλλά ο ενθουσιασμός μπορεί να χαθεί, όταν αντιμετωπίσουν τη σκληρή πραγματικότητα της διαβίωσης και της συνεργασίας και δεν αποκλείεται να καταλήξουν να βλάψουν ο ένας τον άλλον. Η πιθανότητα δημιουργίας προβλημάτων από μικρές αψιμαχίες και διαφωνίες είναι μεγάλη. Υπάρχει όμως ισορροπία χαρακτήρων και αν καταφέρουν να ξεπεράσουν τις διαφωνίες τους, η ένωση θα πετύχει.

 

ΠΟΝΤΙΚΟΣ/ΧΟΙΡΟΣ
Ένα θαυμαστό ζευγάρι!

Ένα τέλεια ταιριαστό ζευγάρι με έντονο συναισθηματικό δεσμό. Αν και διαφορετικοί, συμπληρώνει ο ένας τον άλλον. O Χοίρος είναι εύπιστος, αλλά έχοντας κοντά του τον έξυπνο Ποντικό, δεν θα γίνει θύμα των άλλων.
O Ποντικός προστατεύει τον Χοίρο. Επίσης η προσεκτική διαχείριση της οικογένειας από την πλευρά του Ποντικού, σώζει το Χοίρο από τις υπερβολικές καταχρήσεις και τα παράλογα έσοδα.
Ο Ποντικός συχνά είναι γκρινιάρης και επικριτικός, αλλά ο καλόβολος Χοίρος τα δέχεται όλα με θετική στάση. Έτσι, υπάρχει αρμονία ανάμεσά τους. Όμως, επειδή είναι και οι δύο νερό, πρέπει να μάθουν να αυτοπεριορίζονται.

 

ΒΟΔΙ/ΒΟΔΙ
Υπερβολικά πετυχημένο και παραγωγικό

Το ταίριασμα αυτών των δύο ζωδίων είναι υπερβολικά πετυχημένο και παραγωγικό. Μεταξύ τους δεν υπάρχει ανάγκη για μεγάλες αναλύσεις ή πολλές συζητήσεις. Καταλαβαίνουν πολύ καλά ο ένας τον άλλον. Είναι μια σχέση λειτουργική, σταθερή και αξιόπιστη. Και οι δύο τους είναι πάντα έτοιμοι ο ένας για τον άλλον!

 

ΒΟΔI/ΛAΓOΣ
Ένα ζεστό συνταίριασμα

H διπλωματία του Λαγού αρέσκεται στην αίσθηση ευπρέπειας που έχει το Βόδι. Όμως, όταν υπάρχουν διαφωνίες, ο Λαγός απογοητεύεται απ’ την ακαμψία του Βοδιού. Αν το σπίτι διατηρείται γαλήνιο και αρμονικό, η ένωση θα είναι πετυχημένη, καθώς οι ρόλοι των συζύγων είναι σαφώς καθορισμένοι. Κανείς δεν είναι φιλόνικος, επομένως οι διαφορές επιλύονται με ελάχιστα προβλήματα.

 

ΒΟΔΙ/ΠΙΘΗΚΟΣ
Υπόσχεση μεγάλης ευτυχίας

Τα αντίθετα έλκονται. Το σταθερό και συμβατικό Βόδι έλκεται απ’ τον ασυμβίβαστο, υπερβολικό και εκκεντρικό Πίθηκο. O ένας βλέπει τον άλλον αναζωογονητικά διαφορετικό και γίνεται τρελός γι’ αυτόν. Τα δύο αυτά άτομα σχεδόν αιχμαλωτίζονται το ένα από το άλλο. Γι’ αυτό και αλληλοϋποστηρίζονται. Προβλήματα θα δημιουργηθούν μόνο αν ο ένας απατήσει τον άλλον, καθώς μπορεί να διαλύσουν το γάμο.

 

ΒΟΔΙ/ΣΚΥΛΟΣ
Το δύσκολο ξεκίνημα γίνεται αληθινή αγάπη

O Σκύλος είναι άγριος και ανυποχώρητος στις διαφωνίες και το Βόδι δογματικό και ξεροκέφαλο. Καθώς διαφωνούν, θα ερωτεύονται απελπισμένα ο ένας τον άλλο. O Σκύλος βλέπει το Βόδι σαν αδελφή ψυχή, γιατί το Βόδι, όπως και ο ίδιος, έχει ανώτερες αρχές και είναι ιδεαλιστής. Μια σχέση ανάμεσα στους δύο φέρνει στην επιφάνεια όλες τις αξιοθαύμαστες όψεις του άλλου. Αν ο Σκύλος είναι ο άντρας και μεγαλύτερος σε ηλικία, θα έχουμε έναν αληθινά πετυχημένο γάμο. O Σκύλος θα είναι πάντα πιστός.

 

ΒΟΔΙ/ΧΟΙΡΟΣ
Οι δύο τους ταιριάζουν υπέροχα

Το ήρεμο και κυριαρχικό Βόδι έλκεται από τον δημοφιλή και άνετο Χοίρο. Ανάμεσά τους υπάρχει επικοινωνία. Στην δουλειά συνδυάζουν τις ενέργειές τους με αρμονικό τρόπο, ενώ στο σπίτι συμφωνούν στα σημαντικά ζητήματα. Όσο το Βόδι κυριαρχεί και έχει το πάνω χέρι στη σχέση, αυτή θα λειτουργεί.
Η μόνη σημαντική διαφορά μεταξύ τους είναι η αντιμετώπιση των χρημάτων. Ο Χοίρος είναι συνήθως απρόσεκτος και χαλαρός, ενώ το Βόδι τσιγκούνικο και προσεκτικό. Η σχέση θα λειτουργήσει όταν ο Χοίρος συμφωνήσει και σεβαστεί την επιμονή του Βοδιού για υπευθυνότητα. Στο γάμο το Βόδι πρέπει να έχει το πάνω χέρι.

 

ΧΟΙΡΟΣ/ΧΟΙΡΟΣ
Όχι ακριβώς το καλύτερο, αλλά είναι εντάξει

Ένα ταίριασμα ανάμεσα σε δυο ανέμελα άτομα, που τους αρέσει να απολαμβάνουν χωρίς περιορισμούς. Όμως δεν μπορούν να δράσουν μαζί. Τους λείπει το πνεύμα της βελτίωσης που χρειάζεται για την αντιμετώπιση των δυσκολιών της ζωής.
Μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι, αλλά αν υπάρξει πρόκληση ίσως να στραφεί ο ένας εναντίον του άλλου. Όμως επειδή έχουν την ίδια φιλοσοφία για την ζωή μπορούν να γίνουν ένα καλό ζευγάρι. Θα πρέπει όμως να είναι πολύ τυχεροί, ώστε να μην χρειάζεται να εργάζονται ή αγωνίζονται σκληρά.
O γάμος ανάμεσα σε δύο Χοίρους δεν είναι ό,τι πιο ιδανικό. Τέλειο ζευγάρι στις διασκεδάσεις, αλλά δεν μπορούν να παρακινήσουν ή να εμπνεύσουν ο ένας τον άλλον για μεγάλα πράγματα. Πιθανή κατάθλιψη και κακοτυχία, καθώς και συγκρούσεις.

 

ΤΙΓΡΗΣ/ΧΟΙΡΟΣ
Ένα στοργικό και ρομαντικό ζευγάρι

Αυτοί οι δύο θα διασκεδάζουν όλη τη νύχτα! Είναι κοινωνικοί και έχουν όρεξη για περιπέτειες. Είναι γενναιόδωροι και τους αρέσει η καλοπέραση. H ισχυρή αποφασιστικότητα του Τίγρη σε συνδυασμό με την ικανότητα γνωριμιών του Χοίρου, οδηγεί σε σπουδαία συνεργασία. Αλλά μόνο αν ο Τίγρης μείνει συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνει και αναλάβει τον έλεγχο ο Χοίρος.
Παρ’ όλα αυτά, όταν η τροφή τελειώσει και η κάνουλα στερέψει, μπορεί να στραφεί ο ένας εναντίον του άλλου, παρασυρόμενοι σε άχρηστες αλληλοκατηγορίες, κάνοντας έτσι την όμορφη σχέση να καταρρεύσει.

 

ΛΑΓΟΣ/ΛΑΓΟΣ
Ένωση αμοιβαίου θαυμασμού, αλλά

Οι Λαγοί είναι διπλωματικά και ευγενικά άτομα. Σκέφτονται πολύ ο ένας τον άλλο και μπορούν να φτιάξουν ένα δεσμό ξεχωριστό. Όταν έχουν διαφορετικές απόψεις δεν λογομαχούν, αλλά συζητούν ήρεμα.
Επειδή ο Λαγός σπάνια αποδέχεται την αποτυχία μιας σχέσης, υπάρχει κίνδυνος αυτός ο γάμος να συνεχίζει έστω και αν η αγάπη έχει χαθεί. Τότε η ευγένεια δίνει τη θέση της στην ψυχρότητα και παρ’ όλο που τίποτε δεν λέγεται άμεσα, η σχέση μαραίνεται και μπορεί να διαλυθεί.

 

ΛΑΓΟΣ/ΦΙΔΙ
Με λίγη προσπάθεια μπορεί να λειτουργήσει

O Λαγός υπνωτίζεται απ’ το Φίδι και θα κάνει ό,τι μπορεί για να δημιουργήσει μια σχέση μαζί του και εξαιτίας της επιμονής του το Φίδι θα ενδώσει. Αυτά τα δύο διαφορετικά άτομα μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα. Αν υπάρχουν δυσκολίες, το Φίδι θα γλιστρήσει μακριά και ο Λαγός θα αναζητήσει άλλο λιβάδι.
Η σχέση μεταξύ τους μπορεί να λειτουργήσει. Εκείνο που είναι δύσκολο να ξεπεραστεί είναι η ιδιοτελής φύση τους, καθώς ο καθένας βάζει πάντα πρώτο τον εαυτό του.

 

ΠΙΘΗΚΟΣ/ΛΑΓΟΣ
Πολύ ταιριαστό διανοητικά

Δύο έξυπνα και εύστροφα άτομα που μοιράζονται παρόμοιες καλλιτεχνικές και διανοητικές επιδιώξεις. Έχουν πολλά κοινά και βρίσκουν τη συντροφιά μεταξύ τους ευχάριστα αναζωογονητική.
Αλλά ενώ ο Λαγός τηρεί τους κανόνες καλής συμπεριφοράς, ο Πίθηκος είναι πιο τολμηρός και έχει εκκεντρική συμπεριφορά. Αυτό φέρνει διαφωνίες, στις οποίες κανένας απ’ τους δύο δεν υποχωρεί εύκολα και στο τέλος ο Πίθηκος ίσως ζητήσει αλλού την ικανοποίησή του. Όμως είναι και οι δύο λογικά άτομα και αρκετά ευφυή ώστε να μην πετάξουν μια καλή σχέση.

 

ΛΑΓΟΣ/ΣΚΥΛΟΣ
Ταιριαστή και σταθερή σχέση

Πρόκειται για δύο άτομα συμβατά, λογικά και ευγενικά. Δημιουργούν μια σίγουρη σχέση όπου τα προβλήματα αντιμετωπίζονται ήρεμα και σπάνια υπάρχουν έντονοι διαξιφισμοί. O Λαγός και ο Σκύλος είναι επίσης πιστά και ειλικρινή άτομα. Επομένως υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να κάνουν κάτι που θα ταράξει το γάμο τους, πράγμα όμως που θα τους κάνει να φαίνονται νωθρό και βαρετό ζευγάρι.
Ένα απόλυτα ιδανικό ταίριασμα, που μπορεί όμως να γίνει κουραστικό.
ν

ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΕΛΗΝΙΑΚΩΝ ΕΤΩΝ ΓΕΝΝΗΣΗΣ 1900-2055


ν
Άλλα ταιριαστά ζευγάρια – β΄ μέρος >

ν

© 2019 Youmagazine.gr

 


Translate this post