Το σαβουάρ-βιβρ του πρώτου ραντεβού

Κατηγορία MAGAZINE, Σχέσεις & Σεξ

ΣΧΕΣΕΙΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

«Πώς πρέπει να συμπεριφέρεται κανείς σε μια κοπέλα;» ρωτούν συνήθως οι άνδρες. Η απάντηση είναι απλή: «Με ευγένεια».

Οι σχέσεις είναι από τη φύση τους αρκετά δύσκολες και τις κάνουμε δυσκολότερες όταν δεν λαμβάνουμε υπόψη μας ορισμένους κανόνες. Πηγή: News media

ν

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ να κάνει και τι ν’ αποφύγει κάποιος στο πρώτο ραντεβού; Οι καλύτεροι οδηγοί είναι το ένστικτο και η διαίσθηση, καθώς μπορούν να μας προφυλάξουν από πολλά λάθη. Αλλά αν δεν εμπιστεύεστε το ένστικτό σας ή δεν έχετε μεγάλη εμπειρία γύρω από τις ανθρώπινες σχέσεις, οι προτάσεις μας θα σας βοηθήσουν τουλάχιστον στο να περάσετε καλά στο πρώτο ραντεβού.
Υπάρχουν δύο βασικά πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη. Πρώτον, αποφύγετε να παρουσιάσετε μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Να είστε όσο γίνεται πιο απλοί και ειλικρινείς – και ευγενείς. Όταν δύο άνθρωποι βγαίνουν έξω ή συνάπτουν σχέση, το κάνουν για να περάσουν καλά. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να δείξουμε στον άλλο τον καλό μας εαυτό.
Αυτό ισχύει και για τα δύο φύλα. Είτε η σχέση είναι σύντομη είτε έχει διάρκεια, πρέπει να δείχνουμε πάντα τις καλύτερες πλευρές του εαυτού μας. Δεν κάνουμε μια σχέση για να βγάζουμε τα απωθημένα μας, να καυγαδίζουμε ή να επιπλήττουμε ο ένας τον άλλον.
Σε περίπτωση που δεν μπορούμε να αποφύγουμε κάτι τέτοιο, είναι καλύτερα να καθίσουμε για λίγο μόνοι μέχρι να ηρεμήσουμε. Αν οι καυγάδες και οι εντάσεις συνεχίζονται, τότε είναι προτιμότερος ο χωρισμός. Σε μια σχέση πρέπει να υπάρχει εκτίμηση και αλληλοσεβασμός.
Ακολουθούν έξι κανόνες που πρέπει να έχετε υπόψη σας σε μια έξοδο.
ν


ν

1. Αποφύγετε το άγγιγμα ακόμη κι αν είναι τυχαίο

Το να επιχειρήσετε να αγγίξετε μια γυναίκα, χωρίς να σας το έχει ζητήσει, ιδιαίτερα στο πρώτο ραντεβού, είναι ένα λάθος που θα σας κοστίσει ακριβά. Πρέπει να είστε ευγενικοί και εξυπηρετικοί, ζεστοί και φιλικοί, μην διανοηθείτε όμως να απλώσετε χέρι στην κοπέλα ή να την ακουμπήσετε. Θα χαλάσετε όλη τη μαγεία.
Ας πάρουμε ένα παράδειγμα. Περπατάτε μαζί στο δρόμο και ας υποθέσουμε πως φοράει ψηλά τακούνια και έχει κουραστεί. Σαν ιππότης μπορείτε να της προσφέρετε το μπράτσο σας για να στηριχτεί. Αν κάνει ψύχρα και η κοπέλα είναι ελαφρά ντυμένη, μπορείτε να την αγκαλιάσετε τρυφερά από τους ώμους (εφόσον φυσικά σας δώσει έστω και σιωπηλά την συγκατάθεσή της) και να την φέρετε προς το μέρος σας για να ζεσταθεί, αλλά μέχρις εδώ. Μην νομίσετε ότι έχετε το δικαίωμα να προχωρήσετε πιο πέρα.
Το ραντεβού έχει τελειώσει και πρέπει να χωρίσετε. Χαιρετίστε την ευγενικά και πείτε πόσο ωραία περάσατε μαζί της. Αν έχει περάσει κι εκείνη καλά, θα σας ζητήσει να ξαναβρεθείτε. Διαφορετικά, είναι μάταιο να επιμείνετε.
Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστείστε την για την παρέα. Όσο πιο κύριος είστε του εαυτού σας, τόσο το καλύτερο για το μέλλον της σχέσης σας.
ν


ν

2. Αφήστε την πρωτοβουλία των κινήσεων σ’ εκείνη

Μικρό μυστικό: σε μια σχέση την πρωτοβουλία την έχουν πάντοτε οι γυναίκες και όχι οι άνδρες. Υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι μπορούν να «ρίξουν» μια γυναίκα με την εμφάνιση, το ταλέντο, τα λόγια, την κοινωνική θέση, το χρήμα, τη μαγκιά, τα ψέματα ή την επίδειξη. Όλα αυτά είναι χαμένος κόπος. Η γυναίκα επιλέγει τον άνδρα που θα την «κατακτήσει» και ποτέ το αντίθετο. Από λεπτότητα όμως δεν το δείχνει, αφήνοντας τον άλλον να πιστεύει ότι την «κατάκτησε».
Μην πιστεύετε τις ταινίες του Χόλυγουντ, που δείχνουν τον πρωταγωνιστή σε μια ρομαντική ατμόσφαιρα, να γονατίζει μπροστά στην κοπέλα και να της ζητάει με πάθος να τον παντρευτεί. Στην αληθινή ζωή τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Σε όλες τις περιπτώσεις την πρόταση για συγκατοίκηση, αρραβώνα ή γάμο την κάνει πάντοτε η γυναίκα. Άλλοτε ευθέως και άλλοτε έμμεσα και πλαγίως. Στον άντρα μένει να την απορρίψει ή να την δεχτεί.
Μην επιχειρήσετε λοιπόν ποτέ να κάνετε μια τέτοια κίνηση αν δεν έχετε ασφαλή σημάδια από την πλευρά της ότι το θέλει. Θα εισπράξετε μια παγερή άρνηση και θα αισθανθείτε άσχημα.
Να θυμάστε ότι η γυναίκα δείχνει τον δρόμο και ο άνδρας ακολουθεί.
ν


ν

3. Μην προσπαθείτε να αποδείξετε τον εαυτό σας

Έχετε ραντεβού με μια όμορφη κοπέλα. Σκέφτεστε: «Πώς θα την εντυπωσιάσω;» «Πώς μπορώ να την κερδίσω;» «Πώς θα την πείσω ότι είμαι αρκετά καλός για εκείνη;» «Τι πρέπει να κάνω;»
Λοιπόν, απολύτως τίποτα! Μάλιστα τέτοιες σκέψεις δείχνουν ότι κινδυνεύετε να χάσετε το παιχνίδι. Φανερώνουν απειρία και απελπισία. Αν αυτές οι σκέψεις σας απασχολούν στη διάρκεια του ραντεβού, το αποτέλεσμα θα είναι να είστε συνεσταλμένοι, να βάλετε την κοπέλα σε ένα βάθρο και να προσπαθείτε να την καλοπιάσετε με υπερβολικές φιλοφρονήσεις. Αυτό θα το αντιληφθεί η άλλη πλευρά και ή θα σας κάνει πέρα, ή θα σας κάνει σκυλάκι και σκλάβο της.
Μην προσπαθήσετε να εντυπωσιάσετε την κοπέλα μιλώντας για τον εαυτό σας. Πρέπει να έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και όχι να μιλάτε γι’ αυτόν. Αφήστε την γυναίκα να μιλήσει. Ρωτήστε την ποια όνειρα έχει, ποιες είναι οι προσδοκίες της, τα ενδιαφέροντα, τα σχέδιά της. Έτσι θα μάθετε πώς σκέφτεται, αν σας ταιριάζει και αν αξίζει τελικά ο χρόνος που διαθέτετε για εκείνη.
Μπορεί να είναι ωραίο κορίτσι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει και καλό χαρακτήρα ή ότι σας ταιριάζει. Για να μάθεις έναν άνθρωπο πρέπει να περάσει πολύς καιρός. Ο κεραυνοβόλος έρωτας μας ρίχνει σε έναν στρόβιλο πάθους, όπου χάνεται η αλήθεια και η λογική. Πατήστε φρένο και ανακτήστε την ψυχραιμία σας. Αν υπάρχει και από την πλευρά της πραγματικό πάθος, θα εκδηλωθεί, οπότε τα λόγια περιττεύουν.
ν


ν

4. Μην μιλάτε για τις προηγούμενες κατακτήσεις σας

Να είστε όσο γίνεται λιγότερο αυτάρεσκοι και επιδειξίες. Μην προσπαθήσετε να εντυπωσιάσετε μια κοπέλα δείχνοντάς της πόσο μεγάλος γυναικοκατακτητής είστε. Μπορεί να σας ακούσει από ευγένεια, αλλά κάποια στιγμή θα σηκωθεί και θα φύγει.
Πολλοί άνδρες, θέλοντας να δείξουν πόσο ακαταμάχητοι εραστές είναι, αρχίζουν να αφηγούνται διάφορες –φανταστικές ως επί το πλείστον– ιστορίες με άλλες γυναίκες, οι οποίες δεν μπόρεσαν, λέει, να αντισταθούν στη γοητεία τους. Αυτό είναι κουτό. Η κοπέλα θα καταλάβει ότι έχει να κάνει με έναν άστατο χαρακτήρα που κάποια στιγμή θα την παρατήσει για μια άλλη.
Κυρίως αποφύγετε να μιλήσετε για τις αληθινές σχέσεις που είχατε. Αν αρχίσετε να καυχάστε, θα δημιουργήσετε στην κοπέλα αισθήματα κατωτερότητας και ζήλιας, και δεν θέλετε να συμβεί αυτό. Το καλύτερο είναι να αφήσετε την κοπέλα να σας μιλήσει για τις προηγούμενες σχέσεις της – ή για τις φαντασιώσεις της. Έτσι, θα μάθετε πολύ περισσότερα γι’ αυτήν, αλλά και το πώς θα την προσεγγίσετε καλύτερα. Προϋπόθεση για να σας ανοίξει την καρδιά της είναι να της δημιουργήσετε ένα αίσθημα ασφάλειας, ώστε να νιώσει ότι μιλάει σε έναν φίλο. Και φυσικά εχεμύθεια.
ν


ν

5. Ενδιαφερθείτε για τα προβλήματα που την απασχολούν

Αν θέλετε να προσεγγίσετε πραγματικά μια γυναίκα, ενδιαφερθείτε για τα προβλήματα που την απασχολούν. Ρωτήστε τι την ενδιαφέρει, τι την απασχολεί, τι την προβληματίζει. Ακούστε αυτά που θα σας πει. Δείξτε ενδιαφέρον και αν μπορείτε προτείνετε κάποια λύση. Δείξτε τη συμπάθειά σας. Αν κάτι δεν σας αρέσει ή το βρίσκετε λάθος, μην αντιδράσετε απότομα. Φερθείτε υπομονετικά και με κατανόηση. Μην δημιουργείτε ένταση μεταξύ σας. Δείτε την εύθυμη πλευρά του ζητήματος και διανθίστε τη συζήτηση με χιούμορ. Κάντε την να γελάσει. Είναι σημαντικό να της δείξετε ότι είστε φίλος της, κάποιος που νοιάζεται γι’ αυτήν, κι όχι κάποιος που θέλει να τη ρίξει στο κρεβάτι.
Ο έρωτας και η φιλία ανάμεσα σε δύο ανθρώπους είναι πολύ πιο σημαντικά από την σεξουαλική πράξη που είναι στιγμιαία. Μια σχέση είναι κάτι ευαίσθητο και χρειάζεται δουλειά και φροντίδα. Είναι ένωση δύο ψυχών που ενισχύει τον καθένα και τον κάνει πιο δυνατό, υπεύθυνο και δημιουργικό.
ν


ν

6. Πληρώνετε εσείς τον λογαριασμό

Το πρώτο χειρότερο πράγμα είναι να «βάλετε χέρι» σε μια κοπέλα. Το δεύτερο χειρότερο είναι να αρχίσετε να κομπάζετε για τις προηγούμενες κατακτήσεις σας – αληθινές ή φανταστικές. Το τρίτο χειρότερο είναι να την καλέσετε σε γεύμα και μετά να της ζητήσετε να πληρώσετε 50-50 τον λογαριασμό. Θα της αφήσετε μια ξινή γεύση στο στόμα.
Μια τέτοια κίνηση θα κάνει την κοπέλα να σκεφτεί ότι αν προχωρήσει μαζί σας, όλα στη σχέση σας θα είναι 50-50, επομένως και τα αισθήματά σας. Θα μείνει με την εντύπωση ότι σε μια δύσκολη στιγμή, θα τη βοηθήσετε κατά 50 τοις εκατό και όχι ολοκληρωτικά και ολόψυχα. Αν το πορτοφόλι σας δεν αντέχει, αποφύγετε τα ακριβά εστιατόρια, εισιτήρια, ξενοδοχεία ή τόπους αναψυχής. Περιοριστείτε σε αυτό που μπορείτε, με τη σκέψη ότι όλα τα έξοδα θα τα καλύψετε εσείς.
ν

Συνοπτικά

Αυτοί είναι οι έξι χρυσοί κανόνες για την επιτυχία μιας συνάντησης. Χωρίς υπερβολές, να είστε συγκρατημένοι στα λόγια και στις κινήσεις, ευγενικοί και τζέντλεμεν (ακόμα κι αν έχετε απογοητευθεί), και να δίνετε πάντα σ’ εκείνη την πρωτοβουλία των κινήσεων και του λόγου. Σκοπός είναι να βρεθεί ένα κοινό σημείο, που θα αποτελέσει τη βάση της επικοινωνίας μεταξύ σας. Χωρίς αυτόν τον κοινό τόπο, δεν υπάρχει χημεία και η γνωριμία είναι δύσκολο να προχωρήσει.
Από πρακτική άποψη, αποφύγετε να πιείτε πολύ, να έχετε κλειστό το κινητό σας και να σεβαστείτε την κοπέλα. Να θυμάστε ότι οι γυναίκες πάντοτε προηγούνται (ladies first dogs after), ότι πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν πού θα πάτε και φυσικά εσείς θα πληρώσετε τον λογαριασμό. Από γενναιοδωρία κι όχι επειδή περιμένετε ανταλλάγματα. Να θυμάστε πως ο ήλιος φωτίζει εξίσου τα ωραία και τα άσχημα, ο έρωτας όμως φωτίζει μόνο τα ωραία και κάνει τους ερωτευμένους να βλέπουν και να στρέφονται μόνο σε αυτά και να μην κοιτάζουν τίποτε άλλο.
ν

 


Translate this post