Κινέζικη Αστρολογία: Άλλα ταιριαστά ζευγάρια – β΄ μέρος

Κατηγορία Κινεζική αστρολογία, Σχέσεις & Σεξ

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Από την Έλλη Άμποτ

 

Συγγένειες πέραν των Τριγώνων, β΄ μέρος

Συνέχεια των εξαιρετικών ζευγαριών του κινέζικου ζωδιακού που έχουν μεγάλη συμβατότητα μεταξύ τους και μπορούν να χτίσουν μια γερή σχέση.

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ την εξέταση των συμβατών ζευγαριών, η οποία στηρίζεται στην εμπειρία του κινέζικου ζωδιακού, ο οποίος, όσον αφορά τις σχέσεις, δεν λαθεύει ποτέ.
Βεβαίως, υπάρχουν κάποια ζώδια που ταιριάζουν με περισσότερους ανθρώπους απ’ ότι άλλα. Για παράδειγμα, ο Χοίρος μπορεί να βρει την αδελφή ψυχή ανάμεσα σε περισσότερα ζώδια απ’ ότι ο Πετεινός, και το Φίδι έχει να διαλέξει ανάμεσα σε περισσότερους απ’ ότι ο δράκοντας.
Αυτό δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι όλα αυτά τα ταιριάσματα θα λειτουργήσουν σε παρόμοιο βαθμό. Όπως είδαμε και στο πρώτο μέρος των ταιριαστών ζωδίων, πάντα θα υπάρχουν αποχρώσεις και βαθμοί συμβατότητας∙ μερικά θα ταιριάζουν περισσότερο από άλλα. Ωστόσο, όλα υπόσχονται μια αρμονική συμβίωση, εφόσον τα μέλη μιας σχέσης εργάζονται εποικοδομητικά και όχι διαλυτικά.
Πριν προχωρήσετε, συμβουλευτείτε τους πίνακες των σεληνιακών ετών γέννησης, για να βρείτε σε ποιο ζώδιο ανήκετε εσείς ή το άτομο που σας ενδιαφέρει.

ν


ΑΛΛΑ ΤΑΙΡΙΑΣΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ – Β΄ ΜΕΡΟΣ


ν

ΦΙΔΙ/ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ
Ένα λαμπρό, καυτό ζευγάρι

Έξυπνοι και ταλαντούχοι σε διαφορετικούς τομείς. H ένωση του Φιδιού με έναν Δράκοντα ενώνει το διανοητικό με το δυναμικό, και το στρατηγικό με το εκτελεστικό άτομο. Διαθέτουν αποφασιστικότητα και ισχυρή θέληση για να επιτύχουν στο μέγιστο. Υπάρχει αλληλοσεβασμός και κανένας δεν θα προδώσει εύκολα τον άλλο.
Πρόκειται για ένα φοβερό ζευγάρι, επειδή δεν είναι απλώς ονειροπόλοι∙ είναι οραματιστές προσανατολισμένοι προς τη δράση. Είναι ταλαντούχοι και διψούν για επιτυχία!

 

ΑΛΟΓΟ/ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ
Μια ηλεκτρική ένωση!

Το Άλογο είναι ανήσυχο και ζωηρό, ενώ ο Δράκοντας παρορμητικός και ξεροκέφαλος. Μαζί ανάβουν φωτιά απ’ το πάθος. Το περιβάλλον τους είναι μεγάλο και ο κόσμος τους έχει έντονα χρώματα. Είναι υποστηρικτικοί και πολύ πιστοί.
Υπάρχουν έντονες συγκρούσεις μεταξύ τους∙ κι όμως επειδή είναι και οι δύο τους τόσο θορυβώδεις και εκφραστικοί, οι διαφωνίες εντοπίζονται άμεσα και ξεκαθαρίζονται αμέσως.

 

ΠΡΟΒΑΤΟ/ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ
Ένα ερωτικό όνειρο

O μαγνητισμός και τα χαρίσματα του Δράκοντα κάνουν το Πρόβατο να αποδέχεται τον κυρίαρχο ρόλο του, ενώ το ίδιο κατακτά με την ευγένεια και την ομορφιά του τον Δράκοντα. Δεν υπάρχει αγώνας για δύναμη, ούτε πάλη για έλεγχο.
Θα αντιμετωπίσουν προβλήματα μόνο αν ο Δράκοντας θεωρήσει το Πρόβατο δεδομένο. Τότε το Πρόβατο θα φύγει μακριά.

 

ΠΕΤΕΙΝΟΣ/ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ
Μια τέλεια ισορροπημένη σχέση

O Πετεινός είναι άτομο ικανό να διακρίνει τα θετικά στοιχεία του παρορμητικού Δράκοντα, ο οποίος γοητεύεται απ’ τα ταλέντα και την αισιοδοξία του Πετεινού. Το ταίριασμα τους ενώνει μια θετική διάνοια με τη δύναμη, και το ταλέντο με το θάρρος.
Το ζευγάρι αυτό αντιπροσωπεύει τη συνεργασία των δύο συμπληρωματικών και αντίθετων όψεων του ίδιου νομίσματος. Επειδή και οι δύο είναι αρκετά έξυπνοι για να δουν τα πλεονεκτήματα της ένωσης, υπάρχει υγιής σεβασμός μεταξύ τους και όλα συμβάλλουν σε μια ευτυχή ένωση.

 

ΧΟΙΡΟΣ/ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ
Η ένωση αυτή θα διαρκέσει

O άνετος και φιλικός Χοίρος έλκεται απ’ την γοητεία και τον ενθουσιασμό του Δράκοντα και δεν έχει κανένα πρόβλημα να τον αφήσει να οδηγεί. Δεν γκρινιάζουν εύκολα και σέβεται ο ένας τις αδυναμίες του άλλου. Είναι άτομα ανθεκτικά που διαθέτουν αίσθηση του χιούμορ, έτσι ώστε τα εμπόδια ξεπερνιούνται εύκολα.
Κανένας δεν έχει την τάση να γκρινιάζει ή να προσβάλλεται εύκολα και επομένως είναι σε θέση να δεχτούν και να σεβαστούν τις αδυναμίες του άλλου.

 

ΤΙΓΡΗΣ/ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ
Ένα πολύ θαρραλέο ζευγάρι

Δύο φιλόδοξα και υπερβολικά κινητικά άτομα που δημιουργούν ένα γοητευτικό ζευγάρι. Επικοινωνούν και μοιράζονται τις ιδέες τους, χαρίζοντας ο ένας θετική ενέργεια στις ιδέες του άλλου. Κάνουν αμέσως ένα σχέδιο πράξη.
Τα προβλήματα αρχίζουν όταν υπάρχουν συχνές διαφωνίες, επειδή κανείς δεν υποχωρεί. Δύο δυνατοί χαρακτήρες που δεν τους αρέσει να παίζουν δεύτερο ρόλο, επειδή όμως έχουν ίδιο τρόπο σκέψης, θα έχουν ελάχιστα σοβαρά προβλήματα μεταξύ τους.

 

ΦΙΔΙ/ΠΡΟΒΑΤΟ
Με προσπάθεια λειτουργεί

Το Πρόβατο είναι συναισθηματικό και ευσπλαχνικό σε αντίθεση με το αδιάφορο και ασυγκίνητο Φίδι. Επιφανειακά είναι αταίριαστοι κι όμως η έλξη μεταξύ τους προέρχεται απ’ τον κρυφό θαυμασμό του ενός για τις ιδιότητες του άλλου. Όσο επιτρέπει ο ένας στον άλλο να συμπεριφέρεται σύμφωνα με την φύση του δεν θα  υπάρχουν προβλήματα.

 

ΦΙΔΙ/ΑΛΟΓΟ
Έλξη, αλλά η ζήλια παραμονεύει

Το Φίδι είναι εσωστρεφές, στοχαστικό και λειτουργεί με την λογική. Το Άλογο είναι συναισθηματικό, αυθόρμητο και αναζητάει άμεση ικανοποίηση. Αυτή είναι μια περίπτωση όπου τα αντίθετα έλκονται. Μπορεί να υπάρξει διαρκής αγάπη, αρκεί να μην αφήσουν την ζήλια να καταστρέψει την εμπιστοσύνη μεταξύ τους. Και οι δύο διεγείρονται από την πύρινη φύση τους, αλλά η βαθιά καχυποψία μπορεί να βάλει εμπόδια στη σχέση τους.
Μπορούν να έχουν μια διαρκή αγάπη, αν το Άλογο ηρεμήσει, και ασφαλώς αυτό θα γίνει καθώς θα ωριμάζει, και τότε η ένωση θα γίνει υπερβολικά ευτυχισμένη.

 

ΠΙΘΗΚΟΣ/ΦΙΔΙ
Πετυχημένη σχέση, παρά τις διαφορές

H επιτυχία εξαρτάται κατά πολύ απ’ τις συνθήκες γνωριμίας τους. Το Φίδι γλιστράει ανάμεσα στους θάμνους, χωρίς να είναι φανερό. O Πίθηκος πηδάει από κλαδί σε κλαδί, φωνάζοντας ανοιχτά και αυτάρεσκα. Έχουν στρατηγική και αυτό μπορεί να αποτελέσει τη βάση μιας σταθερής σχέσης. Αν είναι άτομα από την ίδια κοινωνική τάξη, το ταίριασμα μπορεί να αποδειχτεί λαμπρό.

 

ΑΛΟΓΟ/ΠΡΟΒΑΤΟ
Υπερβολικά ικανοποιητική

Το Άλογο φέρνει σίγουρη αποφασιστικότητα στον χειρισμό των αποφάσεων του ζευγαριού, ενώ το Πρόβατο έχει την απαιτούμενη ανεκτικότητα και διπλωματικότητα και για τους δύο. H ένωση αυτή είναι μια βαθιά εμπλουτιστική εμπειρία και για τα δύο μέρη και υπάρχουν πιθανότητες να διαρκέσει πολύ.
Στην κοινή τους ζωή, το Πρόβατο θα αφήσει το Άλογο να χειρίζεται τις κοινές υποθέσεις και θα εμπιστεύεται το σύντροφό του. Αν το Πρόβατο έχει ειδικές ικανότητες, το Άλογο δεν θα το εμποδίσει.

 

ΑΛΟΓΟ/ΠΙΘΗΚΟΣ
Ένα αμοιβαία δραστήριο ζευγάρι

H φιλική τους φύση συμβάλλει στην δημιουργία μιας πετυχημένης σχέσης. Είναι ανεξάρτητα και έξυπνα άτομα και η συμμαχία τους θα αποδειχτεί ευεργετική αν μοιραστούν τις ιδέες και τις φιλοδοξίες τους. Αποτελούν καλή ομάδα, γιατί είναι και τα δύο ευγενικά. το Άλογο αν στρωθεί στη δουλειά είναι σταθερός εργάτης, ενώ ο Πίθηκος είναι έξυπνος και επινοητικός. Βγάζουν ο ένας τον καλύτερο εαυτό του άλλου.

 

ΑΛΟΓΟ/ΧΟΙΡΟΣ
Ευήμερο, αλλά μονόπλευρο ζευγάρι

Αυτό που θα ενώσει αυτά τα δύο άτομα που αγαπούν τη διασκέδαση είναι το ανεξάρτητο πνεύμα τους. Όμως ο Χοίρος γίνεται επιθετικός όταν συναντάει δυσκολίες και το Άλογο δεν επιτρέπει στο πνεύμα του να καμφθεί. H σχέση τους είναι μια σχέση φωτιάς-νερού, που μπορεί είτε να γίνει μια ισχυρή συμμαχία, όπως όταν η φωτιά μετατρέπει το νερό σε πανίσχυρο ατμό, είτε να καταλήξει στο να βλάψουν ο ένας τον άλλο. Γι’ αυτό η σχέση αυτή χρειάζεται προσοχή.
Θα πρέπει και οι δύο να χρησιμοποιήσουν την ευτυχία των πρώτων ετών για να αναπτύξουν αληθινό σεβασμό και ανεκτικότητα μεταξύ τους, δομώντας έτσι μια σταθερή και βαθιά σχέση και να μην αφήσουν τον φυσικό ανταγωνισμό τους να εξελιχθεί σε σοβαρή σύγκρουση.

 

ΠΡΟΒΑΤΟ/ΠΡΟΒΑΤΟ
Άμεση και πλήρης συνεργασία αλλά…

Συμφωνούν απόλυτα μεταξύ τους, συμπαθούν τους ίδιους ανθρώπους και έχουν γενικά τον ίδιο τρόπο σκέψης. Αν όμως προκύψουν δυσκολίες η κατανόηση χάνεται. Το αδύνατο σημείο είναι ότι στις δυσκολίες και τα προβλήματα δεν υπάρχει αρχηγία και αποφασιστικότητα για το τι πρέπει να γίνει.
Ασφαλώς θα είναι καλοί φίλοι, πιστοί και ειλικρινείς μεταξύ τους, όσο κανένα τρίτο πρόσωπο δεν τους ταράζει. Αλλά η πραγματικότητα θα ξυπνήσει αυτό το ζευγάρι από την κομψή νάρκη του.

 

ΠΙΘΗΚΟΣ/ΠΡΟΒΑΤΟ
Αμοιβαία ωφέλεια, αν ο Πίθηκος είναι άνδρας

Το Πρόβατο ενώ είναι έξυπνο και ικανό, είναι πολύ απλοϊκό σε σύγκριση με τον πονηρό Πίθηκο και έτσι εξαρτάται απ’ την καθοδήγησή του στα μονοπάτια της ζωής. O Πίθηκος επίσης είναι πολύ καλός στην παρακίνηση βγάζοντας έτσι τον καλύτερο εαυτό του Προβάτου.
Η σχέση αυτή είναι σχέση αμοιβαίας ωφέλειας, παρ’ όλο που ο Πίθηκος έχει την τάση να γκρινιάζει. Γενικά θα είναι πολύ καλύτερα αν ο Πίθηκος είναι ο άνδρας, γιατί θα είναι αυτός που θα δημιουργήσει ή θα διαλύσει τη σχέση.

 

ΠΙΘΗΚΟΣ/ΠΙΘΗΚΟΣ
Ένα ευτυχισμένο ζευγάρι

Πρόκειται για άτομα που βλέπουν τη ζωή σαν ένα μεγάλο παιχνίδι. Έχουν πάθος με τα ταξίδια και κοινές επιδιώξεις. Είναι δραστήριοι, συζητάνε πολύ και σπάνια πέφτουν σε σιωπή. Το σπίτι τους είναι γεμάτο ανθρώπους, αφού και οι δύο λατρεύουν τις διασκεδάσεις και είναι κοινωνικοί. Βασικός κίνδυνος της σχέσης τους είναι ο ανταγωνισμός.
Αυτό θα συμβεί όταν οι διασκεδάσεις και τα παιχνίδια πάψουν να είναι αστεία και αρχίσουν να γίνονται σοβαρά… ακόμη και επικίνδυνα. Παρ’ όλα αυτά, το ζευγάρι είναι μια σίγουρη υπόθεση.

 

ΠΙΘΗΚΟΣ/ΧΟΙΡΟΣ
Θετική και αισιόδοξη σχέση

Αυτά τα δύο εξωστρεφή άτομα κάνουν θαυμάσιο ζευγάρι. Είναι θετικά και αισιόδοξα για τη ζωή γενικά, βλέποντας στον άλλον το τέλειο ταίριασμα δύο συμπληρωματικών φύσεων. Ο καθένας έχει πολλά να προσφέρει στη σχέση τους και δεν υπάρχει απώλεια από κανένα μέρος.
 H πονηριά και η ευστροφία του Πιθήκου ζωντανεύει το διάλογο ανάμεσά τους. O Χοίρος το εκτιμάει αυτό πολύ και υποχωρεί σε θέματα σημαντικών αποφάσεων. Υπάρχει μεγάλη επικοινωνία, επειδή και στα δύο μέρη αρέσει να μιλούν.

 

ΣΚΥΛΟΣ/ΧΟΙΡΟΣ
Ανθεκτικό, φιλικό ζευγάρι

Αν και τα άτομα αυτά δεν μοιάζουν μεταξύ τους, έχουν κοινό χαρακτηριστικό τη φιλική και διαλλακτική φύση τους. H ερωτική τους σχέση χαρακτηρίζεται από μεγάλη οικειότητα και από βαθιά και διαρκή στοργή. Υπάρχει αμοιβαία πίστη, ειλικρίνεια, εντιμότητα και στήριξη.
O Σκύλος ελέγχει την ένωση, ενεργοποιώντας και ισορροπώντας τον Χοίρο. O Σκύλος είναι από τη φύση του ηγέτης, κι έτσι ο Χοίρος υποχωρεί. Μια ένωση μεταξύ τους είναι έξοχη και μαζί μπορούν να φτιάξουν μια άνετη και σταθερή ζωή.

 

ΠΕΤΕΙΝΟΣ/ΧΟΙΡΟΣ
Μια ακτινοβόλα ένωση

O κυριαρχικός και επιθετικός Πετεινός βρίσκει αγάπη και στοργή στα χέρια του άνετου και φιλικού Χοίρου, του οποίου η απείθαρχη στάση του στη ζωή ενεργοποιεί το προστατευτικό ένστικτο του Πετεινού.
O Πετεινός θα παρέχει στήριξη και βοήθεια στον Χοίρο. O Πετεινός είναι ο συντηρητής της οικογένειας και επειδή είναι προστατευτικός και υπεύθυνος, η σχέση κρύβει την υπόσχεση μεγάλης ευτυχίας, καθώς ο Χοίρος ανταποκρίνεται με εκτίμηση στην επιμελή φύση του Πετεινού.
ν

ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΕΛΗΝΙΑΚΩΝ ΕΤΩΝ ΓΕΝΝΗΣΗΣ 1900-2055


 

Τα αντίπαλα ζευγάρια – α΄ μέρος >

ν

© 2019 Youmagazine.gr

 


Translate this post