Κινέζικη Αστρολογία: Τα ζώδια που ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους

Κατηγορία Κινεζική αστρολογία, Σχέσεις & Σεξ

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Από την Έλλη Άμποτ

 

Συμβατότητες ωροσκοπίων

Στον κινέζικο ζωδιακό των γήινων κλωναριών υπάρχουν τέσσερις μεγάλες ομάδες συμβατότητας, που η καθεμία περιλαμβάνει τρία ζώδια υποστηρικτικά μεταξύ τους.

ν

ΤΑ ΤΡΙΓΩΝΑ συγγένειας τα περιγράψαμε συνοπτικά σε προηγούμενο άρθρο. Θεωρείται ότι οι ενώσεις, οι συνεργασίες και οι γάμοι ανάμεσα στους εκπροσώπους αυτών των ζωδίων έχουν την καλύτερη πιθανότητα επιτυχίας.
Αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνουν τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο, ούτε ότι θα έχουν τα ίδια πρότυπα, το ίδιο θάρρος ή την ίδια αυτοπεποίθηση. Αλλά επειδή ο τρόπος σκέψης τους είναι παρόμοιος, τείνουν να τα πηγαίνουν καλά μεταξύ τους.
ν

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ


ν

ΠΟΝΤΙΚΟΣ/ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ
Ένας απόλυτα υπέροχος γάμος

Η σχέση αυτή ενώνει τη ζωτική ενέργεια του Δράκοντα και την επινοητικότητα του Ποντικού, όπου ο καθένας ενισχύει αποτελεσματικά τις δυνάμεις και τις ικανότητες του άλλου. Ο Ποντικός θα θαυμάσει και θα ελκυσθεί από το δυναμισμό του Δράκοντα και θα αντλήσει έμπνευση και δύναμη από την υπερβολή και τον ενθουσιασμό του, μετριάζοντας έτσι τη δική του αίσθηση ανασφάλειας. Θα υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη και πίστη και ο ένας δεν θα ζηλεύει τον άλλον.
Ο Δράκοντας είναι άτομο για μεγάλα πράγματα, που του αρέσει να αφήνει όλες τις κουραστικές λεπτομέρειες στα χέρια του ικανού και έξυπνου Ποντικού. Ταυτόχρονα η έλλειψη πονηρίας του Δράκοντα θα αντισταθμιστεί από τους πανούργους τρόπους του Ποντικού. Μαζί θα αποτελούν ένα όμορφο και θαυμάσιο ζευγάρι και θα προχωρήσουν πραγματικά πολύ.

 

ΠΟΝΤΙΚΟΣ/ΠΙΘΗΚΟΣ
Διασκέδαση και παιχνίδια σε Λούνα Παρκ

Αυτά τα δύο υπερβολικά συμβατά άτομα θα περνούν μαζί θαυμάσια. Η πονηρή φύση του Ποντικού θα βρει εύκολη συμπάθεια και αποδοχή στην εξίσου τολμηρή αίσθηση χιούμορ του Πιθήκου. Τυλιγμένοι μέσα στο δικό τους υλιστικό κόσμο μοιράζονται τις ίδιες αξίες και επιδιώκουν τους ίδιους στόχους. Θα θαυμάζουν ο ένας τους τρόπους και τις μεθόδους του άλλου και θα χειροκροτούν με ενθουσιασμό τις επιτεύξεις τους.
Εξίσου και παρόμοια επινοητικοί θα εργάζονται καλά μαζί ενισχύοντας ένα ταίριασμα σχεδιασμένο κυριολεκτικά στον ουρανό. Ο ένας θα ανέχεται τις τρέλες του άλλου. Θα μοιράζονται τα ίδια αστεία, θα αγωνίζονται για τους ίδιους σκοπούς και θα ενισχύουν αμοιβαία την πεποίθησή τους. Μαζί θα πετύχουν πολλά!

 

ΠΙΘΗΚΟΣ/ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ
Βγάζουν αμοιβαία τον καλύτερο εαυτό τους

Αυτά είναι δύο άτομα που η συνδυασμένη ενέργεια και η αποφασιστικότητά τους είναι δύσκολο να βρει το ταίρι της. Τα μεγάλα σχέδια του Δράκοντα βρίσκουν άμεση αποδοχή και υποστήριξη από τον φιλόδοξο Πίθηκο. Όταν τα πράγματα πάνε στραβά, όπως είναι πολύ πιθανόν, ο Πίθηκος με την εξυπνάδα και την πονηριά του θα επινοήσει λύσεις, ώστε να βγουν και οι δύο από τη δύσκολη θέση.
Ο Δράκοντας θαυμάζει την επινοητικότητα του Πιθήκου… ή μάλλον υπνωτίζεται απ’ αυτήν, ενώ ο Πίθηκος θαυμάζει απέραντα το θάρρος και τη δύναμη του Δράκοντα. Μαζί αυτό το φοβερό ζευγάρι δεν πρέπει να το αγνοήσετε, ειδικά επειδή η φυσική τους συγγένεια τους κάνει φυσικούς συμμάχους. Στις επιχειρήσεις η σκληρή εργασία και η συνεργασία τους φέρνει στην επιφάνεια τον καλύτερο εαυτό τους. Στον έρωτα θα εμπνεύσουν και θα γοητεύσουν ο ένας τον άλλον. Μπορεί να αποτελέσει μια αξεπέραστη ένωση.

 

ΦΙΔΙ/ΒΟΔΙ
Ένα βαθύ ερωτικό ταίριασμα

Η δική τους είναι μια σχέση αμοιβαίας έλξης. Το ισχυρό και αξιόπιστο Βόδι έλκεται ακατανίκητα από το γοητευτικό και φιλόδοξο Φίδι, που με τη σειρά του θεωρεί ελκυστική και ευχάριστη τη δύναμη του Βοδιού. Και οι δύο είναι σε θέση να δουν και να εκτιμήσουν την έμφυτη συνεργασία της σχέσης τους και η στήριξη που παρέχουν μεταξύ τους θα ενισχύει τη σχέση καθώς περνούν τα χρόνια.
Από την άποψη του ελέγχου το πονηρό Φίδι ασκεί μεγαλύτερη επιρροή πάνω στο Βόδι, αλλά το Βόδι είναι εκείνο που δημοσίως θα πετυχαίνει σπουδαία πράγματα, αν και θα παραμένει πάντα κάτω από τη γοητεία του Φιδιού. Η σχέση τους θα είναι άτρωτη στις εξωτερικές παρεμβολές και η δέσμευση που κάνουν μεταξύ τους είναι δυνατή και διαρκής. Είναι μια ερωτική ένωση που θα γίνεται όλο και καλύτερη με τα χρόνια.

 

ΠΕΤΕΙΝΟΣ/ΦΙΔΙ
Μάτια μόνο ο ένας για τον άλλο

Αυτοί οι δύο σκέφτονται παρόμοια, έχουν παρόμοια γούστα και απλώς λατρεύουν ο ένας τον άλλον. Στη σχέση τους το Φίδι είναι αυτό που σχεδιάζει, είναι ο στρατηγός και αυτός που βλέπει τις ευκαιρίες. Αλλά ο Πετεινός είναι εκείνος που έχει την αντοχή, την αποφασιστικότητα και την ικανότητα να κάνει αποτελεσματική δράση. Μαζί οι δύο τους οπωσδήποτε αποτελούν πανίσχυρο ζευγάρι.
Ο Πετεινός θα ακούει και θα θαυμάζει τα πρωτότυπα σχέδια του Φιδιού και με χαρακτηριστική αποτελεσματικότητα και σκληρή εργασία θα μετατρέπει όλα τα μεγάλα τους σχέδια σε πραγματικότητα. Και τα δυο άτομα έχουν φοβερή διάνοια και ενώ το Φίδι είναι διαισθητικό, ο Πετεινός είναι πρακτικός. Στις επιχειρήσεις είναι δύσκολο να βρουν το ταίρι τους. Στον έρωτα μένουν αφοσιωμένοι και πιστοί μεταξύ τους. Πράγματι ένα πολύ παθιασμένο ταίριασμα!

 

ΠΕΤΕΙΝΟΣ/ΒΟΔΙ
Ένα ουράνιο ταίριασμα

Ένα τόσο ευαίσθητο και υποστηρικτικό ταίριασμα. Και τα δυο άτομα είναι πρακτικά, στωικά, έτοιμα να θυσιαστούν για το γενικότερο καλό…και τα δυο τόσο φιλόδοξα και τόσο αποφασισμένα να κάνουν τη συνεργασία, ή το γάμο τους να λειτουργήσει! Στο δικό τους σπίτι, ή επιχείρηση, το καθετί θα δουλεύει ρολόι. Το αποτελεσματικό χέρι του Πετεινού θα διακρίνεται καθαρά και η επίδραση του προσγειωμένου γούστου του Βοδιού στα έπιπλα και στη διακόσμηση θα είναι φανερή παντού.
Το υπομονετικό Βόδι ανέχεται την τάση του Πετεινού να αναλαμβάνει τον έλεγχο και να κυριαρχεί και η ρεαλιστική στάση του Πετεινού εκτιμά τη φαινομενικά κουραστική υπεκφυγή του Βοδιού. Ο Πετεινός κατανοεί τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται το Βόδι και δέχεται ότι το Βόδι δεν μπορεί να πιεστεί. Η δική τους είναι μια αμοιβαία μακροχρόνια και πετυχημένη ένωση.

 

ΣΚΥΛΟΣ/ΤΙΓΡΗΣ
Αξιοθαύμαστα τέλειο ζευγάρι

Εδώ μιλάμε για έναν απόλυτα αγαπητό Σκύλο και ένα εξίσου ελκυστικό Τίγρη! Και οι δυο έχουν ευμετάβλητο χαρακτήρα και μπορούν να θυμώσουν πολύ, αλλά η φυσική τους συγγένεια γίνεται φανερή όταν βρίσκονται μαζί και παρ’ όλο που μπορεί να βαριούνται ο ένας τον άλλον, ποτέ δεν μένουν έτσι για πολύ.
Ο Σκύλος κατανοεί απόλυτα την παρορμητική φύση του Τίγρη και πολύ ευχαρίστως παραμένει αδρανής. Στο μεταξύ ο Τίγρης κατανοεί την αλτρουιστική και προσεκτική φύση του Σκύλου και δεν ενοχλείται αν τον συγκρατούν περιπτωσιακά. Πράγματι υπάρχει μεγάλος αμοιβαίος σεβασμός σε αυτή τη σχέση και ο μανιασμένος Τίγρης γίνεται γατούλα με τον Σκύλο! Είναι ένα αξιοθαύμαστο ταίριασμα!

 

ΣΚΥΛΟΣ/ΑΛΟΓΟ
Διαρκής και σταθερός, αν και κοινότοπα πληκτικός

Ένα πολύ ελκυστικό ζευγάρι. Αυτά τα δυο άτομα έχουν απόλυτα συμβατούς χαρακτήρες. Το δικό τους είναι ένα γαλήνιο σπιτικό απ’ όπου απουσιάζουν αξιοπρόσεκτα οι καυγάδες και οι εκνευρισμοί. Αφιερώνουν τον περισσότερο χρόνο τους ο ένας στον άλλον, όντας ταυτόχρονα ευαίσθητα και λογικά ανθρώπινα όντα. Υπάρχει συνεργασία και επικοινωνία ανάμεσά τους.
Ακόμη και όταν το Άλογο καμιά φορά γίνεται δύστροπο, αυτό δεν επηρεάζει τη σχέση τους, επειδή ο Σκύλος είναι ικανός να κατανοήσει και προετοιμασμένος να ακούσει. Κανένας δεν θα επιχειρήσει να κυριαρχήσει, ή να ανταγωνιστεί τον άλλον και η φυσική τους συγγένεια τούς κάνει να εμπιστεύονται απόλυτα ο ένας τον άλλον.
Στην εργασία το Άλογο θα είναι πιο επιθετικό, αλλά ο Σκύλος ευχαρίστως αφήνει το Άλογο να οδηγεί. Στον έρωτα θα είναι αφοσιωμένοι μεταξύ τους, χωρίς να είναι ούτε κτητικοί, ούτε να επεμβαίνουν στο χώρο του άλλου.

 

ΤΙΓΡΗΣ/ΑΛΟΓΟ
Ευνοϊκό ζευγάρι με ηφαιστειακό πάθος

Αυτοί οι δύο είναι αδελφές ψυχές! Η παρορμητική, ανήσυχη και ενεργητική φύση τους ταιριάζει τέλεια και έχουν μια βαθιά και τέλεια κατανόηση για το χαρακτήρα τους. Μπορεί να μαλώνουν και να διαφωνούν και ύστερα να συμφιλιώνονται με έντονο καλό χιούμορ. Είναι δύο μανιασμένοι και άστατοι χαρακτήρες! Είναι εξίσου ευτυχισμένοι αν ταξιδεύουν στην έρημο της Σαχάρας, ή ανεβαίνουν στα βουνά του Νεπάλ. Είναι ελεύθερα πνεύματα, που δεν τα ταράζει καμιά δυσκολία και το θάρρος τους συμπληρώνεται αμοιβαία.

 

ΠΡΟΒΑΤΟ/ΧΟΙΡΟΣ
Ευτυχισμένα, γλυκά και ήρεμα μαζί

Αυτό είναι ίσως το πιο γλυκό ταίριασμα του κινέζικου ζωδιακού. Η φυσική συγγένεια του Προβάτου και του Χοίρου αντανακλάται στο γνήσιο ενδιαφέρον και την υπομονή μεταξύ τους. Η ευαίσθητη φύση του Προβάτου βρίσκει στήριξη, ανακούφιση και αγάπη στο Χοίρο, που η πλατιά προθυμία του αγκαλιάζει το Πρόβατο με μια ζεστή αγκαλιά αγάπης. Όχι ότι το Πρόβατο είναι απλώς αντικείμενο αγάπης. Και οι δύο τους βρίσκουν αληθινή ευχαρίστηση στο να εργάζονται και να σχεδιάζουν τη ζωή τους μαζί.
Ο γήινος Χοίρος θαυμάζει την ευγενική και αριστοκρατική συμπεριφορά του Προβάτου. Έχουν και οι δύο υγιείς προτιμήσεις και είναι εξίσου γενναιόδωροι. Στον έρωτα τους αρέσουν οι απλές ικανοποιήσεις, χωρίς ούτε να βγαίνουν από τα όρια, ούτε να υποκύπτουν σε εξωτερικούς περισπασμούς. Η πίστη είναι σημαντική στη σχέση τους και αποτελούν ένα από τα πιο ταιριαστά ζευγάρια του ζωδιακού.

 

ΛΑΓΟΣ/ΠΡΟΒΑΤΟ
Άστατη αρχή, αλλά σταθερή σχέση

Αυτή είναι μια συνεργασία ανάμεσα σε δυο όμορφα ταιριαστά άτομα, που θα φτιάξουν φανταστικά πράγματα μαζί. Το συνήθως μυστικοπαθές Πρόβατο θα ανοίξει την καρδιά του στον έξυπνο και διπλωματικό Λαγό} και ο Λαγός θα καταφέρει να βγάλει στην επιφάνεια όλες τις κρυμμένες και λανθάνουσες ικανότητες του Προβάτου με ένα συνδυασμό στοργικής φροντίδας και γνήσιας αγάπης.
Ένας ασαφής συνδυασμός ενθάρρυνσης, συνταιριαγμένος με την εξαιρετική ικανότητα παρακίνησης από μέρους του Λαγού, βγάζει τον καλύτερο εαυτό του Προβάτου. Επομένως σαν ζευγάρι αυτοί οι δυο εργάζονται καλά και πετυχαίνουν πολλά, είτε στη δημιουργία και την ανάπτυξη μιας επιχείρησης, είτε στη δημιουργία ενός άνετου και όμορφου σπιτιού.
Επίσης από άποψη ιδιοσυγκρασίας ο Λαγός είναι ικανός να απαλύνει και να ανακουφίσει την τάση του Προβάτου για  απελπισία και απογοήτευση, μεταδίδοντας φοβερό ζήλο και εμπιστοσύνη στο σύντροφό του. Ένα αληθινά σπουδαίο ταίριασμα.

 

ΛΑΓΟΣ/ΧΟΙΡΟΣ
Φτιαγμένοι σχεδόν ο ένας για τον άλλον

Από πολλές απόψεις αυτή είναι μια περίπτωση όπου τα αντίθετα έλκονται: ο Χοίρος είναι επίμονος και κάπως επιθετικός, ενώ ο Λαγός είναι ήρεμος και πιο λεπτός. Επίσης ο Χοίρος έχει την τάση να χρησιμοποιεί δύναμη και αντοχή, ενώ ο Λαγός βασίζεται στην έμφυτη νοημοσύνη και την προσεκτική εξέταση των προβλημάτων….και όμως οι δυο τους φαίνεται να σκέφτονται παρόμοια και θέλουν τα ίδια πράγματα στη ζωή.
Εκεί όπου διαφέρουν είναι ο τρόπος με τον οποίο θα επιδιώξουν τους στόχους τους. Όταν ενώνονται οι δύο τους, είναι σαν την ένωση δυο συμπληρωματικών μερών. Η φυσική τους συγγένεια τους κάνει να νιώθουν αμοιβαία συμπάθεια εξαρχής και όταν αρχίζουν να ανακαλύπτουν ο ένας τα ταλέντα του άλλου ταιριάζουν αστραπιαία.
Επίσης αποτελούν σπουδαίο ζευγάρι, γιατί ενώ στο Λαγό αρέσει να κατευθύνει τα πράγματα πίσω από τη σκηνή, ο Χοίρος δεν ενοχλείται να βρίσκεται κάτω από το φως των προβολέων. Ο καθένας βγάζει τον καλύτερο εαυτό του άλλου και όταν ο ένας σκοντάψει, ο άλλος θα είναι πάντα κοντά για να δώσει ένα χέρι βοήθειας και ένα φαρδύ, γερό ώμο.
ν

ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΕΛΗΝΙΑΚΩΝ ΕΤΩΝ ΓΕΝΝΗΣΗΣ 1900-2055


ν
Επόμενο: Άλλα ταιριαστά ζευγάρια >

ν

© 2019 Youmagazine.gr

 


Translate this post