Κινέζικη Αστρολογία: Πώς να βρείτε τον ιδανικό σύντροφο

Κατηγορία Κινεζική αστρολογία, Σχέσεις & Σεξ

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Από την Έλλη Άμποτ

 

Τα ζευγάρια του κινέζικου ζωδιακού

Με ποιον ή ποια μπορώ να δημιουργήσω ιδανική σχέση; Πώς θα βρω την αδελφή ψυχή; Ποιους μπορώ να εμπιστεύομαι; Τις απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά τις δίνει η κινέζικη αστρολογία και είναι αλάνθαστες!

ν

ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ προβλήματα στις σχέσεις –αισθηματικές, φιλικές, οικονομικές, συζυγικές– προκύπτουν από την ασυμφωνία των χαρακτήρων. Συνήθως η ασυμφωνία των χαρακτήρων γίνεται αντιληπτή κατόπιν εορτής. Μπορεί όμως κάποιος να μάθει από την αρχή αν ταιριάζει με κάποιον άλλον άνθρωπο και σε ποιο βαθμό, και να γλυτώσει προβλήματα, ταλαιπωρίες και συγκρούσεις.
Η κινέζικη αστρολογία, όχι μόνο αποκαλύπτει τον ιδανικό για εμάς σύντροφο ή σύζυγο, αλλά απαντά και σε ερωτήματα όπως:
«Πώς να διαλέγω τους συνεργάτες μου για μια δημιουργική δραστηριότητα;»
«Ποιους μπορώ να εμπιστεύομαι;»
«Πώς θα ξέρω αν αυτός/αυτή που γνώρισα, μου ταιριάζει;»
Αυτά είναι τα καίρια ερωτήματα σχεδόν κάθε ανθρώπου.
Η κινέζικη αστρολογία υπόσχεται να μας βοηθήσει αποτελεσματικά σ’ αυτό και κυρίως στις ταιριαστές ερωτικές σχέσεις και στην ανέφελη συζυγική ζωή. Πώς; Υποδεικνύοντας τις αρμονικές ή τις δυσαρμονικές σχέσεις ανάμεσα στα δώδεκα ζώδιά της.
Αν και δεν μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι θα βρούμε σε αυτή τη ζωή την αδελφή ψυχή, εντούτοις μπορεί να μας πει με ποιο άτομο μπορούμε να κάνουμε μια εποικοδομητική σχέση, από καλή έως άριστη.
ν

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟΥ

Ενώ τα ζώδια της δυτικής αστρολογίας είναι μηνιαία, τα ζώδια (ή ζώα) της αστρολογίας των Κινέζων είναι ετήσια. Με άλλα λόγια, το καθένα απ’ αυτά εξουσιάζει ένα ολόκληρο έτος. Για παράδειγμα, όσοι έχουν γεννηθεί το 1984 ανήκουν όλοι στο ζώδιο του Ποντικού.
Τα ζώδια των Κινέζων έχουν όλα τη μορφή ζώων και εμφανίζονται με την εξής σειρά: Ποντικός, Βόδι, Τίγρης, Λαγός, Δράκοντας, Φίδι, Άλογο, Πρόβατο, Πίθηκος, Πετεινός, Σκύλος και Χοίρος. Έτσι, ενώ το 1984 εξουσίαζε ο Ποντικός, το 1985 κυβερνούσε το Βόδι, το 1986 ο Τίγρης και λοιπά.
Ο 12ετής κύκλος των Κινέζων αρχίζει πάντα με ένα έτος Ποντικού και τελειώνει με ένα έτος Χοίρου. Ο 12ετής κύκλος στηρίζεται στο σεληνιακή ημερολόγιο Γκαντζί που μετράει το χρόνο με βάση κύκλους εξήντα ετών.
Η κινέζικη αστρολογία έχει μεγαλύτερη επιτυχία από τη δυτική, επειδή είναι πιο σύνθετη. Η δυτική λαμβάνει υπόψη της μόνο την ετήσια πορεία του Ήλιου. Το κινέζικο ωροσκόπιο λαμβάνει υπόψη του το σεληνιακό ημερολόγιο, το ηλιακό ημερολόγιο, την ισορροπία των Γιν και Γιανγκ, καθώς και τους κύκλους (δημιουργικό και καταστροφικό) των Πέντε Στοιχείων (Ξύλο, Φωτιά, Γη, Μέταλλο, Νερό).
ν


ν

Επιπλέον, λαμβάνει υπόψη της το σύστημα των Πορφυρών Άστρων (Τζου Γουέι), που χωρίζει το πεπρωμένο του ατόμου σε δώδεκα οίκους και το οποίο βασίζεται με τη σειρά του σε ένα ακόμη παλιότερο σύστημα, το Πατ Τζι, ή χάρτη των 8 χαρακτήρων, με τους 10 Ουράνιους Κλάδους και τα 12 Γήινα Κλωνάρια.
Έτσι, μπορεί και βγάζει πληρέστερα και ασφαλέστερα συμπεράσματα για το πεπρωμένο και την προσωπικότητα ενός ανθρώπου ο οποίος γεννιέται μια συγκεκριμένη χρονιά.
Ανατρέχοντας στην κινεζική ημερομηνία γέννησης που υπάρχει στους ειδικούς πίνακες 1900-2055, μπορεί κάποιος εύκολα να εξετάσει τη συμβατότητα με ένα άλλο άτομο. Γνωρίζοντας ποια χρονιά γεννήθηκε, μπορεί να βρει τις πιθανότητες που είναι υπέρ για να δημιουργήσει μια συναισθηματική ή επιχειρηματική σχέση, καθώς και ποιους πρέπει να αποφύγει.
ν

ΟΙ ΤΡΙΑΔΕΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑΣ

Στον κινέζικο ζωδιακό υπάρχουν τέσσερις μεγάλες τριάδες συμβατότητας, σύμφωνα με τις οποίες άτομα που έχουν γεννηθεί σε κάποιο από τα τρία ζώδια θεωρούνται γενικά ότι εμφανίζουν όμοια χαρακτηριστικά και επομένως τείνουν να σκέπτονται παρόμοια και τα πηγαίνουν καλά μεταξύ τους.
Δεν είναι απαραίτητο ότι θα κάνουν αναγκαστικά τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο, ούτε ότι θα έχουν τα ίδια ενεργειακά πρότυπα, το ίδιο θάρρος, ή την ίδια αυτοπεποίθηση. Αλλά επειδή ο τρόπος σκέψης τους είναι παρόμοιος, τείνουν να τα πηγαίνουν καλά. Γι’ αυτό και ταιριάζουν και είναι υποστηρικτικά μεταξύ τους. Μπορεί να έχουν εντελώς διαφορετική φύση, αλλά οι πράξεις τους θα είναι συμπληρωματικές και ο ένας θα φέρνει στην επιφάνεια την καλύτερη όψη του άλλου.
Οι ενώσεις, οι συνεργασίες και οι γάμοι ανάμεσα σε ζώδια αυτών των τριάδων, που βρίσκονται το καθένα σε απόσταση 120ο έχουν την καλύτερη πιθανότητα επιτυχίας. Π.χ. ο Πίθηκος ταιριάζει απόλυτα με Δράκοντα και Ποντικό.
ν


ν

Τα τρίγωνα ή τριάδες συγγένειας αποτελούνται από ζώδια που απέχουν μεταξύ τους 120ο και συνοψίζονται ως εξής.
ν

Α) ΠΟΝΤΙΚΟΣ – ΠΙΘΗΚΟΣ – ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ

Είναι όλοι τους άτομα υπερβολικά ανταγωνιστικά, προσανατολισμένα στη δράση, θετικά και αποφασιστικά. Αλλά ο ΠΟΝΤΙΚΟΣ είναι πολύ ανασφαλής, έχοντας ανάγκη το θάρρος του ΔΡΑΚΟΝΤΑ και την υπέρτατη αυτοπεποίθησή του. Ο ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ είναι ξεροκέφαλος και χρειάζεται την πονηριά του ΠΙΘΗΚΟΥ, ή την οξεία όραση του ΠΟΝΤΙΚΟΥ για να δει τις ευκαιρίες. Ο ΠΙΘΗΚΟΣ τρέφεται από τον ενθουσιασμό του ΔΡΑΚΟΝΤΑ και ικανοποιείται με τη νοημοσύνη του ΠΟΝΤΙΚΟΥ.
ν

Β) ΑΛΟΓΟ – ΣΚΥΛΟΣ – ΤΙΓΡΗΣ

Αυτοί είναι οι ανεξάρτητοι του ζωδιακού, τα ελεύθερα πνεύματα του ζωδιακού, συναισθηματικοί, υποκειμενικοί, με ανώτερες αρχές, ανυπόμονοι και ανήσυχοι.
Το ΑΛΟΓΟ είναι ο στρατηγός, αλλά χρειάζεται την παρόρμηση του ΤΙΓΡΗ, ή την αποφασιστικότητα του ΣΚΥΛΟΥ για να πετύχει πράγματα. Η μανία του ΤΙΓΡΗ χρειάζεται να μετριαστεί από την καλόβολη φύση του ΣΚΥΛΟΥ, ενώ το ανήσυχο πνεύμα του ΑΛΟΓΟΥ χρειάζεται τη διέξοδο που παρέχει ο ΤΙΓΡΗΣ, ή την ηρεμιστική επίδραση που μπορεί να δώσει ο ΣΚΥΛΟΣ.
ν

Γ) ΦΙΔΙ – ΠΕΤΕΙΝΟΣ – ΒΟΔΙ

Αυτοί είναι οι διανοούμενοι του ζωδιακού, οι στοχαστές, οι οραματιστές και οι πραγματιστές του ζωδιακού. Διαθέτουν σκοπιμότητα, πεποίθηση, αποφασιστικότητα και γενικά έχουν τρομακτικές ικανότητες, ενώ είναι ταυτόχρονα ισχυρές, αμετακίνητες και δυνατές προσωπικότητες.
Το ΒΟΔΙ είναι γερό σαν βράχος και σταθερό, αλλά θα ευεργετηθεί εξίσου από τη γοητεία και την ήρεμη διπλωματία του ΦΙΔΙΟΥ, ή από την εκκεντρικότητα του ΠΕΤΕΙΝΟΥ. Το ΦΙΔΙ είναι πονηρό και φιλόδοξο, αλλά θα προχωρήσει περισσότερο αν βοηθηθεί από το ΒΟΔΙ, ή τον ΠΕΤΕΙΝΟ και η ευθύτητα του ΠΕΤΕΙΝΟΥ θα μετριαστεί από τη γοητευτική ιδιοσυγκρασία του ΦΙΔΙΟΥ, ή τη σταθερή προσέγγιση του ΒΟΔΙΟΥ.
ν

Δ) ΛΑΓΟΣ – ΠΡΟΒΑΤΟ – ΧΟΙΡΟΣ

Αυτοί είναι διπλωμάτες του ζωδιακού, τύποι συνεργατικοί, ήρεμοι, με χαμηλό προφίλ. Είναι ευαίσθητοι, συμπονετικοί, κοινωνικοί και πρόθυμοι να ευχαριστήσουν. Δεν είναι ριψοκίνδυνοι, ούτε υπερβολικά διανοητικοί ή πονηροί. Παρέχουν ο ένας στον άλλον στοργή και φροντίδα.
Η πονηριά του ΛΑΓΟΥ προσέχει τη γενναιοδωρία του ΠΡΟΒΑΤΟΥ, ενώ το ΠΡΟΒΑΤΟ ευεργετείται από την αίσθηση προτεραιοτήτων του ΛΑΓΟΥ. Η δύναμη του ΧΟΙΡΟΥ συμπληρώνει τη στρατηγική σκέψη του ΛΑΓΟΥ και την πιο ευγενική προσέγγιση του ΠΡΟΒΑΤΟΥ.
ν

Επόμενο: Τα ζευγάρια που ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους >
ν

© 2019 Youmagazine.gr

 


Translate this post