Το «μαγικό χάπι» που θα μπορούσε να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής έως και 80%

Κατηγορία NEWS, Μακροβιοτική

ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ερευνητές έκαναν μια σημαντική ανακάλυψη, που θα μπορούσε να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του ανθρώπου κατά 80%.

Η ανθρωπότητα βρίσκεται στη γωνία για την ανακάλυψη του μυστικού της αιώνιας νεότητας. Πηγή: News Media

v

ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ μπορεί να ανακάλυψε το μαγικό χάπι που θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για παράταση της διάρκειας ζωής έως και 80%.

Συγκεκριμένα, μια ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο βρήκε ότι τα ανθρώπινα κύτταρα θα μπορούσαν να επαναπρογραμματιστούν σε βαθμό που θα μπορούσε να σταματήσει η φυσική τους φθορά.

Ενώ η ανακάλυψη έγινε σε κύτταρα ζυμομύκητα, οι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορεί να εφαρμοστεί και σε ανθρώπινους οργανισμούς.

Οι ζυμομύκητες, γνωστοί και ως βλαστομύκητες, ζύμη ή μαγιά, είναι μονοκύτταροι οργανισμοί οι οποίοι εξελίχθηκαν από πολυκύτταρους μύκητες, με κάποια είδη να μπορούν να αναπτύξουν πολυκυττάριες μορφές με μορφή ίνας, αποτελούμενες από συνδεδεμένα κύτταρα, γνωστά ως ψευδοϋφή.

Όπως είπε ο καθηγητής Nan Hao, «η ανακάλυψη μπορεί να θέσει τα θεμέλια για το σχεδιασμό κυκλωμάτων συνθετικών γονιδίων για την αποτελεσματική προώθηση της μακροζωίας σε πιο πολύπλοκους οργανισμούς».

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν συνθετική βιολογία για να δημιουργήσουν έναν τρόπο που εμποδίζει τα κύτταρα να φτάσουν σε φυσιολογικά επίπεδα φθοράς που σχετίζονται με τη γήρανση.
ν

15 Απριλίου 2023. Η ηθοποιός Λιζ Χάρλεϊ, 57 ετών, μόλις δύο μήνες μακριά από τα 58 γενέθλιά της, χωρίς κανένα σημάδι γήρανσης στο σώμα της, αποδεικνύει ότι η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός. Πηγή: elizabethhurley/Instagram
ν

Τα κύτταρα σε ζυμομύκητες, φυτά, ζώα και ανθρώπους περιέχουν όλα γονιδιακά ρυθμιστικά κυκλώματα υπεύθυνα για μια σειρά από φυσιολογικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της γήρανσης.

«Αυτά τα κυκλώματα γονιδίων μπορούν να λειτουργήσουν όπως τα ηλεκτρικά κυκλώματα του σπιτιού μας που ελέγχουν τις οικιακές συσκευές», λέει ο καθηγητής Hao.

Στη νέα έρευνα, ανακαλώδισαν γενετικά το κύκλωμα που έλεγχε τη γήρανση των κυττάρων και κατασκεύασαν έναν βρόχο αρνητικής ανάδρασης ‒όπως ένας διακόπτης εναλλαγής on/off‒ για να σταματήσει τη διαδικασία γήρανσης.

Με τις έρευνές τους, οι επιστήμονες προσπαθούν να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής, το οποίο σε παγκόσμιο επίπεδο είναι σήμερα 69,8 έτη για τους άνδρες και 74,9 για τις γυναίκες.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το προσδόκιμο ζωής είναι 77,8 έτη για τους άνδρες και 83,3 για τις γυναίκες.

Στην Ελλάδα, το προσδόκιμο ζωής είναι 78,6 έτη για τους άνδρες και 83,7 για τις γυναίκες.
ν

Η Γερμανίδα δασκάλα Annegret Raunigk με την 21 εβδομάδων κόρη της Λέιλα, την οποία γέννησε το 2015 όταν ήταν 55 ετών. Image: Supplied
ν


Δείτε επίσης:

Τακισίμα Μίκα: Η Γιαπωνέζα γυμνάστρια έγινε 92 ετών
ν

Είναι γεγονός ότι το προσδόκιμο ζωής επιμηκύνεται. Πολλές γυναίκες επαληθεύουν την ιστορία της Βίβλου σύμφωνα με την οποία η Σάρα, σύζυγος του Αβραάμ, γέννησε τον Ισαάκ, ενώ ήταν περίπου 90 ετών.

Σήμερα το επίσημο ρεκόρ ηλικιωμένης μητρότητας το κατέχει η Maria del Carmen Bousada Lara, η οποία γέννησε δίδυμα στην Ισπανία το 2006, σε ηλικία 66 ετών, αν και κάποιοι λένε ότι ανήκει στην Omkari Panwar, η οποία πιστεύεται ότι ήταν 70 ετών όταν γέννησε δίδυμα στην Ινδία το 2008.
ν

 


Translate this post