Το νόστιμο φρούτο που ρίχνει την χοληστερίνη και προστατεύει την καρδιά

Κατηγορία NEWS, Μακροβιοτική

ΥΓΕΙΑ/ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η μακροζωία συχνά απειλείται από διάφορες ασθένειες. Ευτυχώς ο κίνδυνος μπορεί να μειωθεί σημαντικά με τη σωστή διατροφή.

Το φρούτο της καρδιάς. Πηγή: News Media

v

Η ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ συχνά απειλείται από περιστατικά και ασθένειες υψηλού κινδύνου, όπως είναι τα καρδιακά επεισόδια, ο καρκίνος και τα επικίνδυνα υψηλά επίπεδα χοληστερίνης. Ευτυχώς, ο κίνδυνος από αυτές τις καταστάσεις μπορεί να μειωθεί σημαντικά τις περισσότερες φορές με τη σωστή διατροφή.

Ορισμένες τροφές περιέχουν τόσο ισχυρές βιταμίνες και μέταλλα που συχνά ονομάζονται υπερτροφές. Μια από αυτές τις υπερτροφές έχει αποδειχθεί ότι βοηθά σε μια πληθώρα ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία, μειώνοντας σημαντικά τα επίπεδα της χοληστερίνης, ρίχνοντας την αρτηριακή πίεση, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, μετριάζοντας τον διαβήτη και προστατεύοντας την καρδιά.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrients ισχυρίζεται ότι οι φράουλες, με τις αντιγηραντικές τους ιδιότητες, αποτελούν το κλειδί για την προστασία από ασθένειες και για την τόνωση της μακροζωίας.
ν

Η φράουλα δεν είναι μόνο ένα γλυκό, αρωματικό φρούτο με λαμπερό κόκκινο χρώμα. Η σύγχρονη έρευνα έχει αποκαλύψει τους μηχανισμούς πίσω από την ευεργετική επίδραση της φράουλας στην υγεία. Πηγή: HerbaZest
ν

Οι βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχει η φράουλα συμβάλλουν, όπως ειπώθηκε, στη μείωση της χοληστερίνης, της αρτηριακής πίεσης και προστατεύουν από τον καρκίνο.

Οι ερευνητές αποκάλυψαν ότι η προσθήκη φράουλας στη δίαιτα βελτιώνει τους καρδιομεταβολικούς παράγοντες κινδύνου σε ενήλικες, οι οποίοι είναι παχύσαρκοι ή έχουν αυξημένη χοληστερίνη, δηλαδή λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας, γνωστή και ως «κακή» χοληστερόλη (LDL).

Η LDL χοληστερόλη ‒ένας βασικός καρδιομεταβολικός παράγοντας κινδύνου‒ είναι μια κηρώδης ουσία που μπορεί να κολλήσει στα τοιχώματα των αρτηριών, στερώντας την καρδιά από επαρκές οξυγόνο.

Στο πείραμα, 33 ενήλικες λάμβαναν καθημερινά ο καθένας από μια ορισμένη ποσότητα σκόνης φράουλας που ισοδυναμούσε με μια μερίδα (8 φράουλες) και με δυόμισι μερίδες (20 φράουλες).

Στο τέλος του πειράματος, διαπιστώθηκε ότι η δόση που ισοδυναμούσε με δυόμισι ημερήσιες μερίδες φράουλας βελτίωσε σημαντικά τους καρδιομεταβολικούς κινδύνους σε αυτήν την ομάδα ενηλίκων σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου – κυρίως βελτιώνοντας την αντίσταση στην ινσουλίνη και μειώνοντας την συσσώρευση λιπιδικών σωματιδίων στα τοιχώματα των αρτηριών.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι φράουλες, όταν συμπεριληφθούν στην υπόλοιπη υγιεινή διατροφή, βοηθούν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, στην πρόληψη της αύξησης βάρους και στη μείωση της εμφάνισης διαβήτη ή καρκίνου.
ν

 


Translate this post