FAZ: «Ο βασικός υπεύθυνος για την τραγωδία των Τεμπών είναι ο Μητσοτάκης»

Κατηγορία Ελλάδα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  | Ενημ. 8/3/2023 09:12

Posted by Youmagazine Staff

 

Εξακολουθεί να παραμένει στην πρωθυπουργική καρέκλα, αρνούμενος να παραιτηθεί, όπως έπρεπε να έχει κάνει αν είχε λίγη τσίπα.

Βίντεο-ντοκουμέντο στο τέλος του άρθρου: 20 λεπτά πριν το έγκλημα των Τεμπών αποφεύχθηκε άλλη σύγκρουση τρένων στην ίδια γραμμή!

Ενώ τον βρίζει όλη η Ελλάδα, ακόμα και οι φίλοι του οι Γερμανοί, ο Μητσοτάκης δεν έχει ούτε την τσίπα ούτε την ευθιξία να παραιτηθεί. Πηγή: YouTube

v

H ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) καθιστά ως κύριο υπεύθυνο για το έγκλημα των Τεμπών τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά πως οι δικαιολογίες του περί ανθρώπινου λάθους είναι απλά μια φτηνή δικαιολογία ενόψει εκλογών.

«Εάν τώρα, μετά από σχεδόν 4 χρόνια στην εξουσία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να υποβαθμίσει το δυστύχημα με σχεδόν 60 νεκρούς ως ένα ανθρώπινο λάθος του σταθμάρχη Λάρισας, αυτό είναι πάνω από όλα ένας ελιγμός αντιπερισπασμού ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών», τονίζει ο αρθρογράφος της FAZ, Μίχαελ Μάρτενς.
ν

FAZ για το έγκλημα των Τεμπών: «Ο βασικός υπεύθυνος για την τραγωδία είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης»
ν

ν

Ο Γερμανός αρθρογράφος επισημαίνει, παραπέμποντας στο ρεπορτάζ της DW, ότι πολλές φορές στο παρελθόν επισημάνθηκαν δημόσια οι ελλείψεις και έγιναν προειδοποιήσεις.

«Οι διαδηλώσεις στη χώρα δείχνουν ότι ο Μητσοτάκης μάλλον δεν θα ξεφύγει και τόσο εύκολα με τέτοιες δικαιολογίες. Η αποτυχία είναι συστημική και κρατά χρόνια», αναφέρει ο Μάρτενς.

Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Μητσοτάκης είναι άνθρωπος των Γερμανών.
ν

Θρηνεί το Αριστοτέλειο: Δώδεκα φοιτητές του σκοτώθηκαν στη μοιραία αμαξοστοιχία | ΕΡΤ
ν

ν

Ήταν θέμα χρόνου να γίνει το κακό

Βίντεο ντοκουμέντο που παρουσίασε το MEGA, αποκαλύπτει ότι 20 λεπτά πριν από το δυστύχημα στα Τέμπη απετράπη μια άλλη σύγκρουση τρένων που αφορούσε το δρομολόγιο του προαστιακού από Θεσσαλονίκη προς Λάρισα!

Μάλιστα ο σταθμάρχης Λάρισας δικαιολογήθηκε, λέγοντας χαρακτηριστικά «φλάσαρε το κλειδί».

Ο άνθρωπος αυτός, τον οποίο διόρισε παράνομα η κυβέρνηση της ΝΔ, ήταν από κάθε οπτική γωνία ακατάλληλος για να ανταπεξέλθει σε μια τόσο σημαντική υπηρεσία και σε μια τέτοια θέση ευθύνης όπως αυτή του σταθμάρχη.

Με το που μπήκε το τρένο στον σταθμό της Λάρισας σε λάθος ράγα, ο μηχανοδηγός αντελήφθη τι συμβαίνει, και ο ίδιος έκανε συγκεκριμένες ενέργειες –το γύρισε πίσω ουσιαστικά– και έτσι αποφεύχθηκε η σύγκρουση.

Το βίντεο του Mega μπορείτε να το δείτε και εδώ.
ν

ν

Στο βίντεο ακούγεται ο μηχανοδηγός του προαστιακού να ρωτάει επανειλημμένα τον σταθμάρχη της Λάρισας γιατί του έχει δώσει εντολή να κάνει οπισθοπορεία.

Ο μηχανοδηγός του προαστιακού δεν παίρνει απάντηση και ξαναρωτάει:

«Λάρισα, σου μιλάει ο προϊστάμενος του 2597. Γιατί κάνουμε οπισθοπορεία; Για να ενημερώσω την υπηρεσία μου».

Σημειώνεται ότι λίγα μέτρα πιο κάτω από το σημείο που βρισκόταν ο προαστιακός, είναι το μοιραίο κλειδί 118.

Το τρένο αυτό, ο προαστιακός 2597, έχει έρθει με κατεύθυνση τη Λάρισα και φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα που ο σταθμάρχης για να το αντιμετωπίσει, έχει ζητήσει από τον μηχανοδηγό του 2597 να περιμένει. Το μοιραίο Intercity με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, ακολουθούσε.

Αφού περνάει αρκετή ώρα, ο 59χρονος σταθμάρχης ακούγεται να απαντά:

«Φλασάρησε ένα κλειδί», που σημαίνει ότι εντόπισε πρόβλημα στο μοιραίο κλειδί.
ν

 


Translate this post