Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: 32 νεκροί, πολλοί εγκαυματίες και ακρωτηριασμένοι (vid)

Κατηγορία NEWS, Ελλάδα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  | Ενημ. 1/2/2023 05:01, 05:18, 06:10, 06:36

Posted by Youmagazine Staff

 

Τουλάχιστον 32 οι νεκροί και 85 οι τραυματίες, οι 25 πολύ σοβαρά. Μεταξύ αυτών πολλοί εγκαυματίες και ακρωτηριασμένοι.

Βαριές οι κυβερνητικές ευθύνες για το δυστύχημα στα Τέμπη εξαιτίας της διάλυσης των σιδηροδρόμων. Πηγή Reuters

v

ΣΦΟΔΡΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ τρένων σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης λίγο έξω από τα Τέμπη και τουλάχιστον 32 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι τώρα τη ζωή τους. Αναζητούν εγκλωβισμένους στα βαγόνια. Η σφαγή προκλήθηκε από τη διάλυση των σιδηροδρόμων.

Τουλάχιστον 85 είναι οι τραυματίες ενώ οι έλεγχοι δεν έχουν ολοκληρωθεί σε όλα τα βαγόνια. Εκφράζονται φόβοι για περισσότερους νεκρούς. Είκοσι πέντε από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.
ν

Νεότερη ενημέρωση: 29 οι νεκροί, 85 οι τραυματίες από τη σιδηροδρομική τραγωδία | Σήμερα| 01/03/2023
ν

ν

Εικόνα από τις δραματικές επιχειρήσεις διάσωσης – Τι είπε διασώστης του ΕΚΑΒ | Έκτακτη Επικαιρότητα
ν

ν

Η σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορικό τρένο συνέβη αργά το βράδυ της Τρίτης, στις 23.00, στο ύψος της Λάρισας, στο δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη που αναχώρησε στις 19:22, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο τουλάχιστον 32 ανθρώπων, τον τραυματισμό δεκάδων άλλων και τον ακρωτηριασμό δύο τουλάχιστον!

Την ώρα της σύγκρουσης επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες.
ν

Επιβάτες του τρένου περιγράφουν τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν μετά τη σύγκρουση
ν

ν

Πολλοί είναι ακόμη εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια. Πηγή Reuters
ν

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, έγινε κάποιο λάθος στην αλλαγή των σιδηροδρομικών γραμμών καθώς οι αμαξοστοιχίες φαίνεται πως βρέθηκαν στην ίδια γραμμή.

Από τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, ενός φορτηγού τρένου και μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας, προκλήθηκε και πυρκαγιά.

Σύμφωνα με αξιωματικό της πυροσβεστικής, η φωτιά έχει πλέον σβήσει αλλά η επιχείρηση απεγκλωβισμού είναι σε εξέλιξη. Τους επιβάτες που απεγκλωβίζει η πυροσβεστική τους παραλαμβάνει το ΕΚΑΒ.
ν

Η διαδικασία απεγκλωβισμού είναι σε εξέλιξη και διεξάγεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Image: Supplied
ν

Συγκλονιστική μαρτυρία για τη σύγκρουση (Watch on Twitter)
ν


ν

Ο τρόμος των επιβατών

Ένας εκ των επιβατών, ο κ. Λάζος, περιέγραψε την ώρα της σύγκρουσης: «Είναι σοκαριστικό αυτό που ζήσαμε. Σίγουρα υπάρχουν τραυματίες, τώρα μιλάνε και για νεκρούς».

«Στο τρένο επιβιβάστηκα στον σταθμό της Λάρισας, όπου ήρθε με καθυστέρηση τουλάχιστον μίας ώρας. Ξεκινήσαμε, έκατσα στα βαγόνια με τις θέσεις και ξαφνικά ακούσαμε έναν εκκωφαντικό θόρυβο από μπροστά. Τραντάχτηκε το βαγόνι, με αποτέλεσμα πολλοί επιβάτες να πεταχτούν στον αέρα και να τραυματιστούν. Ο κόσμος ούρλιαζε, δεν έχω χτυπήσει, ωστόσο είμαι γεμάτος αίματα από άτομα που τραυματίστηκαν κοντά μου», συμπλήρωσε.

«Δεν επιβεβαιώνουμε αριθμό νεκρών, όσο είναι σε διάρκεια η επιχείρηση. Προτεραιότητα η διάσωση και η περίθαλψη αυτή τη στιγμή», έλεγαν την ίδια ώρα κυβερνητικές πηγές, καθώς προσπαθούσαν να «μαζέψουν» την τραγωδία που προκάλεσε η κυβερνητική εγκατάλειψη των σιδηροδρόμων.

Μια 19χρονη επιβάτιδα, η οποία είχε ξεκινήσει με την αμαξοστοιχία από την Αθήνα στις 19:22, περιγράφει τι συνέβη και πώς σώθηκε.

«Ξεκινήσαμε κανονικά στις 7:22. Εγώ βρισκόμουν στο τέταρτο βαγόνι. Ξαφνικά, λίγο μετά τη Λάρισα νιώσαμε ένα τράνταγμα. Πέσαμε κάτω όλοι, έσπασαν τζάμια, κάποια βαγόνια πήραν φωτιά. Οι καπνοί ήταν πυκνοί. Ψάξαμε μια δίοδο για να βγούμε και όταν τη βρήκαμε αρχίσαμε να τρέχουμε μακριά, γιατί φοβηθήκαμε μη γίνει έκρηξη».
ν

 


Translate this post