Ολικό lockdown: Εκδίκηση Μητσοτάκη για τις αποδοκιμασίες στην Ικαρία

Κατηγορία Ελλάδα, Κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ/ΕΛΛΑΔΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Σαν κακομαθημένο παλιόπαιδο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέβαλε ολικό lockdown, επειδή τον αποδοκίμασαν στην Ικαρία.

Κ. Μητσοτάκης: «Σας ανακοινώνω ότι πήγαμε καλά με τον κορονοϊό αλλά επιβάλλω νέο lockdwon». Πηγή: YouTube

ν

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΣ, κάθιδρος, τρέχοντας και από την πίσω πόρτα (την μονάδα τεχνητού νεφρού) μπήκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Νοσοκομείο της Ικαρίας, ενώ αρνήθηκε να συναντηθεί με τους Ικαριώτες γιατρούς και νοσηλευτές που διαδήλωναν στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου.

Προηγουμένως, οι Ικαριώτες υποδέχτηκαν με γιούχα και αποδοκιμασίες τον πρωθυπουργό, αποκαλώντας τον, μεταξύ άλλων, «πρωθυπουργό του κορονοϊού».
ν

Ικαρία: Γιατρός αρνείται να χαιρετίσει τον Μητσοτάκη. Πηγή: YouTube/ΣΚΑΪ
ν

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Όπως αναφέρουν τα social media, με αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εργαζόμενοι του νοσοκομείου και κάτοικοι της Ικαρίας κατά την επίσκεψή του στο νησί.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίου Κήρυκα απ’ όπου πέρασε ο πρωθυπουργός και διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Μεταξύ των συνθημάτων που κυριάρχησαν ήταν «Προσλήψεις στα νοσοκομεία» και «Φτώχεια, ανεργία, καταστολή». Ο ίδιος πάντως μπήκε από πλαϊνή είσοδο του νοσοκομείου και δεν συναντήθηκε με τους συγκεντρωμένους.
ν

Οι κάτοικοι της Ικαρίας γιουχάρουν και αποδοκιμάζουν τον Μητσοτάκη που πήγε για 2ήμερες διακοπές στις 6/2. Πηγή: YouTube
ν

Σαν απάντηση ο Μητσοτάκης, που έχει χάσει τον έλεγχο της χώρας, αντί να καθίσει να σκεφτεί και να σοβαρευτεί, επέβαλε ολικό lockdown, τύπου Μαρτίου, από την ερχόμενη Πέμπτη έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Προηγήθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, τόνισε πως εάν η πορεία του ιού παραμένει η ίδια στην Αττική, θα εισηγηθεί «σκληρό lockdown» τύπου Μαρτίου με κλείσιμο των καταστημάτων, των σχολείων κτλ.

Σήμερα στις 13:30 έγινε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, με πρόσχημα την αξιολόγηση της  επιδημιολογικής κατάστασης.
ν

ΕΝΑΣ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Αν και η χώρα εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται σε lockdown και τα μέτρα έχουν αποτύχει, στο «τραπέζι» βρίσκονται νέα αυστηρότερα μέτρα.

Ακόμη και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε ανακοινώσει πως το lockdown είναι η ύστατη λύση και πρέπει να επιβάλλεται για μικρό χρονικό διάστημα.

Στην Ελλάδα όμως έχουμε έναν ανίκανο και εκδικητικό πρωθυπουργό που φέρεται δικτατορικά και καταστρέφει τη χώρα.

Το απέδειξε ο ίδιος, τόσο γιατί δεν έχει να προτείνει καμία άλλη λύση πέρα από το να μπει η χώρα στο γύψο, όσο και με αυτά που είπε στο διάγγελμά του σήμερα το απόγευμα: «Σας ανακοινώνω ότι πήγαμε πολύ καλά με τον κορονοϊό ως χώρα, αλλά επιβάλλω νέο lockdown».

Και πρόσθεσε: «Αυτό σημαίνει ότι κλείνει κάθε μορφή λιανεμπορίου και στο εξής όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα λειτουργούν εξ αποστάσεως. Εκτός από την ειδική αγωγή που θα συνεχιστεί με φυσική παρουσία. Τα νέα μέτρα θα εξειδικευτούν περαιτέρω αύριο από τους αρμόδιους».

Είναι αυτό μικροψυχία ή δεν είναι;
ν

 


Translate this post