Τι σημαίνει ότι η τρίτη αγάπη είναι η καλύτερη;

Κατηγορία MAGAZINE, Σχέσεις & Σεξ

ΣΧΕΣΕΙΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Αγαπάμε μόνο τρεις φορές. Την τρίτη φορά υπάρχει πραγματική γοητεία, γιατί έχουμε βρει τον άνθρωπο που μας ταιριάζει.

Πηγή: Gallila-Photo/Ben_Kerckx/Pixabay

v

ΥΠΑΡΧΕΙ μια θεωρία που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου και φαίνεται να έχει χτυπήσει κάποια ευαίσθητη χορδή τόσο στους σκεπτικιστές όσο και στους αθεράπευτα ρομαντικούς.

Πρόκειται για τη θεωρία των τριών ερώτων, η οποία, με απλά λόγια, λέει ότι ερωτευόμαστε δυνατά μόνο τρεις φορές στη ζωή μας και η τρίτη φορά είναι και η καλύτερη.

Καθώς πηγαίνουμε από τη μια αγάπη στην άλλη, μεγαλώνουμε, εξελισσόμαστε και αναπόφευκτα ωριμάζουμε και μαθαίνουμε τι σημαίνει ραγισμένη καρδιά. Κάνουμε αυτή την πορεία μέχρι να «προσγειωθούμε» στον τρίτο μας «έρωτα», τον οποίο κάποιοι θα τον χαρακτηρίσουν «μοναδικό».

Σύμφωνα με τη θεωρία, κάθε αγάπη είναι τελείως διαφορετική, γιατί συμπίπτει με ένα διαφορετικό στάδιο της ζωής μας.

Ας δούμε κάθε φάση της διαδικασίας ωρίμανσης ξεχωριστά.
ν

Πηγή: Pixabay/NoName_13

v

Πρώτη αγάπη

Η πρώτη αγάπη είναι έντονη και μας διαπερνά σαν ηλεκτρικό ρεύμα. Είναι μια παντοδύναμη αγάπη, την οποία αποδεχόμαστε τυφλά και πιστεύουμε ότι θα διαρκέσει για πάντα. 

Αυτή η σχέση είναι πιθανό να αναπτυχθεί στα χρόνια του Λυκείου ή στις αρχές της ενηλικίωσης και ενώ μπορεί να νιώθουμε αληθινή αγάπη, δεν έχουμε φτάσει ακόμα στην ωριμότητα. Κάποια στιγμή θα αρχίσουμε να ξενοκοιτάμε. Αυτό θα οδηγήσει στον χωρισμό και αυτού του είδους οι χωρισμοί πονάνε, ευτυχώς όμως οι καρδιές επιδιορθώνονται.

Δεύτερη αγάπη

Η δεύτερη αγάπη επίσης μας απογειώνει. Είναι σαν να έχουμε μπει σε ένα τρενάκι που τρέχει με ταχύτητα στην κατηφόρα και παίρνει ιλιγγιώδεις στροφές. Στο μεταξύ, μέχρι να βρούμε τη δεύτερη «μοναδική» αγάπη μας, έχουμε γίνει πιο έμπειροι και πιο κοινωνικοί. Παρ’ όλο που πονέσαμε στον πρώτο μας έρωτα, είμαστε έτοιμοι να πέσουμε με τα μούτρα στον καινούριο που μας περιμένει.

Στη δεύτερη αγάπη εμφανίζονται από την αρχή κάποιες «κόκκινες σημαίες», αλλά είμαστε πρόθυμοι να τις αγνοήσουμε. Ή επιλέγουμε να τις αγνοήσουμε επειδή διασκεδάζουμε πάρα πολύ. Η νέα σχέση φαντάζει ιδανική, κι αυτό μας ξεγελάει σε σημείο που μπορούμε να τη δούμε ακόμη και ως παντοτινή.

Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, αυτές οι «κόκκινες σημαίες» που αγνοήσαμε μετατρέπονται σε μεγάλα προβλήματα. Τελικά ακολουθεί ο χωρισμός και η διάψευση των προσδοκιών μας, μπορεί να μας ταρακουνήσει μέχρι τα εσώψυχά μας. Στην πραγματικότητα είναι μια ακόμη εμπειρία. Μέσω δοκιμής και απόρριψης μαθαίνουμε επιτέλους τι μας ταιριάζει και τι όχι. Και συνειδητοποιούμε τι θέλουμε επιτέλους από μια σχέση.
ν

Πηγή: Pixabay/PhotoMIX-Company

v

Τρίτη αγάπη

Η τρίτη αγάπη είναι η αγάπη άνευ όρων. Επιτέλους, συναντάμε τον άνθρωπό μας, παρ’ όλο που αυτό γίνεται τυχαία και συνήθως όταν δεν το περιμένουμε. Πιθανώς επειδή είμαστε λίγο κουρασμένοι από τον πρώτο και τον δεύτερο έρωτά μας.

Αυτή τη φορά, όμως, είμαστε πιο ώριμοι. Ξέρουμε τι θα ανεχτούμε και τι όχι. Γνωρίζουμε ότι οι «κόκκινες σημαίες» δεν πρέπει να αγνοηθούν. Συνειδητοποιούμε ότι κανείς δεν είναι τέλειος, αλλά ξέρουμε και τι πρέπει να κάνουμε, πού πρέπει να συμβιβαστούμε και πού όχι. Την τρίτη φορά βρίσκουμε κάποιον που αναδεικνύει ό,τι καλύτερο υπάρχει μέσα μας και το αντίστροφο. Μας καθοδηγεί και τον ή την καθοδηγούμε. Ακούγεται πολύ καλό, για να είναι αληθινό, κι όμως συμβαίνει!
ν

 


Translate this post