Η Κίνα προειδοποιεί τις ΗΠΑ στην περίπτωση που η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

Κατηγορία Κόσμος

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η Κίνα προειδοποίησε επίσημα τις ΗΠΑ ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες στην περίπτωση που η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

O πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Η Κίνα προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες την Κυριακή ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες ‒συμπεριλαμβανομένης της προοπτικής ενός πυρηνικού πολέμου‒ εάν επιτρέψουν στην Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, συμπαρασύροντας την 30μελή συμμαχία σε σύγκρουση με τη Ρωσία. Image: Alexandr Demyanchuk / Sputnik / AFP

v

H ΚΙΝΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες ‒συμπεριλαμβανομένης της προοπτικής ενός πυρηνικού πολέμου‒ εάν η Ουάσιγκτον επιτρέψει στην Ουκρανία να ενταχθεί στον Οργανισμό Βορειοατλαντικής Συμμαχίας (ΝΑΤΟ), συμπαρασύροντας τη συμμαχία των 30 μελών στη σύγκρουση της χώρας με τη Ρωσία.

Σε άρθρο της Κυριακής 2 Οκτωβρίου στους κρατικούς Global Times, το Πεκίνο προειδοποίησε ότι η ένταξη της χώρας στη συμμαχία ‒όπως ζήτησε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι‒ θα οδηγούσε αναπόφευκτα στην κλιμάκωση της σύγκρουσης, αναγκάζοντας τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα κατά της Δύσης, όπως έχει απειλήσει ότι θα κάνει.

Αν και ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο την περασμένη εβδομάδα ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να καθυστερήσει τις συνομιλίες για την ένταξη της Ουκρανίας στη συμμαχία, ο Λευκός Οίκος φαίνεται απρόθυμος να υποχωρήσει.

Όπως όμως γράφει η κινεζική εφημερίδα, «όλες οι ευρωπαϊκές χώρες τρέμουν κάτω από τη σκιά ενός πιθανού πυρηνικού πολέμου» και κάλεσε τη δυτική συμμαχία να αποσυρθεί από τη μακροχρόνια εμπλοκή της στην Ανατολική Ευρώπη.

«Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα υπάρχει ασφάλεια για κανέναν, ούτε για την Ουκρανία, ούτε για τον κόσμο», έγραψε η εφημερίδα. «Αντί να επιδιώκει ψηφίσματα για τον τερματισμό της σύγκρουσης, η Ουάσιγκτον έχει δείξει, ξανά και ξανά, ότι οι ΗΠΑ κινούνται προς την άλλη κατεύθυνση – αναζωπυρώνοντας τις φλόγες του πολέμου».

Όπως όμως έχουμε αναφέρει, αυτή είναι η κύρια επιδίωξη των ΗΠΑ και αυτό τον σκοπό εξυπηρετεί το ΝΑΤΟ: να παρασυρθούν τα ευρωπαϊκά κράτη σε μια εξοντωτική αναμέτρηση με τη Ρωσία, ώστε να μείνουν οι Αμερικανοί οι αδιαφιλονίκητοι ηγέτες όλου του κόσμου.
ν

 


Translate this post