Πούτιν σε Μακρόν: Αυτοί είναι οι όροι μας για συμφωνία με την Ουκρανία (vid)

Κατηγορία NEWS, Ευρώπη, Διεθνή-Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Αυτοί είναι οι 4 όροι που έθεσε ο Πούτιν στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για να σταματήσει η ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν και ο Μακρόν στις Βερσαλλίες το 2017. Image: ΑΡ

v

O BΛΑΝΤΙΜΙΡ Πούτιν συνομίλησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στον οποίο ανακοίνωσε τους τέσσερις όρους προκειμένου να σταματήσει η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη για 5η μέρα.

Οι τέσσερις όροι είναι οι εξής:

Αναγνώριση της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία

 Αποστρατιωτικοποίηση του ουκρανικού κράτους

 Αποναζιστικοποίηση του ουκρανικού κράτους

 Διασφάλιση ουδέτερου καθεστώτος της Ουκρανίας

Σημειώνεται πως ο Ρώσος πρόεδρος αρχικά απαίτησε έναρξη διαπραγματεύσεων μόνο με την προϋπόθεση να παραδώσουν τα όπλα οι Ουκρανοί, ενώ σε πρόσφατη συνέντευξή του υποστήριξε πως δεν συνομιλεί με «ναζιστές και ναρκομανείς», αφήνοντας αιχμές για την κυβέρνηση της Ουκρανίας, την οποία μάλιστα κάλεσε τον ουκρανικό λαό και στρατό να ανατρέψουν.

Από την αρχή της σύγκρουσης, ήταν σαφές ότι οι Ρώσοι επιθυμούν την άνευ (ουκρανικών) όρων παράδοση, η οποία θα τερματίσει όχι μόνο τον πόλεμο, αλλά και τη θητεία της ουκρανικής κυβέρνησης και της προεδρίας Ζελένσκι. Αυτό σημαίνει ο όρος «ουδέτερο καθεστώς».

Η «αποστρατιωτικοποίηση» της Ουκρανίας, σημαίνει μη ένταξη στο ΝΑΤΟ και μη προμήθεια εξοπλισμού από τους Αμερικανούς, καθώς και την οριστική απομάκρυνση της χώρας από τη Δύση.

Για την αποναζιστικοποίηση, οι Ρώσοι θέλουν την διάλυση όλων των φασιστικών ταγμάτων της Ουκρανίας. Όλοι θυμούνται πώς έπεσε από την εξουσία η νόμιμα εκλεγμένη  κυβέρνηση του Γιανουκόβιτς το 2014.
ν

ν

Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος διαπραγματεύσεων Ρώσων και Ουκρανών στα σύνορα της Λευκορωσίας και οι δύο αντιπροσωπείες επιστρέφουν σε Κίεβο και Μόσχα για διαβουλεύσεις. Σύμφωνα με τον Ουκρανό απεσταλμένο επίκειται νέος γύρος συνομιλιών.

Σε αυτήν την πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων, Ρωσία και Ουκρανία προσδιόρισαν ορισμένα θέματα προτεραιότητας προς επίλυση, ενώ «σκιαγραφήθηκαν» συγκεκριμένες προθέσεις.

«Εντοπίσαμε ζητήματα στα οποία μπορούμε να περιμένουμε συμφωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι.

Νωρίτερα, το γραφείο του Βολοντίμιρ Ζελένκσι δήλωσε ότι «το βασικό θέμα των διαπραγματεύσεων είναι η άμεση κατάπαυση του πυρός και η απόσυρση των στρατευμάτων από το έδαφος της Ουκρανίας».

Την ίδια στιγμή, η Μόσχα αποφάσισε να απαγορεύσει τις πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών 36 κρατών ως απάντηση στις απαγορεύσεις πτήσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και ενώ οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία συνεχίζονται, οι ΗΠΑ έκλεισαν την πρεσβεία τους στην Λευκορωσία και διέταξαν τους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν την Ρωσία.

Στο μεταξύ ο Ζελένσκι υπέγραψε αίτημα ένταξης της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
ν

ν

Και άλλα όπλα από την Ελλάδα στον Ζελένσκι

Άλλα δύο ελληνικά C-130 αναχώρησαν σήμερα από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας για την Πολωνία μεταφέροντας τυφέκια εφόδου ΑΚ-47 τα οποία θα σταλθούν στην Ουκρανία.

Τα δύο C-130 θα προσγειωθούν σε ένα αεροδρόμιο της Πολωνίας το οποίο απέχει από τα ουκρανικά σύνορα 80 με 100 χιλιόμετρα.

Τα ΑΚ-47, αν φτάσουν ποτέ στην Ουκρανία, θα χρησιμοποιηθούν από τις παραστρατιωτικές μονάδες του Βολoντίμιρ Ζελένσκι για να σκοτώνουν Ρώσους στρατιώτες.

Με αυτές τις ενέργειες η Ελλάδα όχι μόνο αποδυναμώνει τη δική της στρατιωτική άμυνα, αλλά «ξύνεται» για πυρηνικό πλήγμα!
ν

ΕΤΣΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ! | ΑΓΩΓΗ
ν

ν

 


Translate this post