Μεντβέντεφ: «Θα στρέψουμε πυρηνικά προς τη Φινλανδία και τη Σουηδία εάν ενταχθούν στο ΝΑΤΟ» (vid)

Κατηγορία Ευρώπη, Διεθνή-Κόσμος

ΕΥΡΩΠΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε με πυρηνικό χτύπημα εάν η Φινλανδία και η Σουηδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Πάνω από 1.000 Ουκρανοί πεζοναύτες αιχμάλωτοι των Ρώσων (vid)

Από την χθεσινή παράδοση 162 Ουκρανών αξιωματικών και άνω των 1.000 στρατιωτών στους Ρώσους, μετά την κατάληψη της Μαριούπολης. Πηγή: Twitter

v

Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα Πέμπτη ότι η Ρωσία θα αναπτύξει πυρηνικά όπλα κοντά στις χώρες της Βαλτικής και τη Σκανδιναβία εάν η Φινλανδία ή η Σουηδία αποφασίσουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Ο Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας και πρόεδρος από το 2008 έως το 2012, έγραψε στο Telegram ότι εάν οι χώρες αυτές πάψουν να είναι ουδέτερες και ενταχθούν στην ατλαντική συμμαχία, αυτό θα υπερδιπλασίαζε τα χερσαία σύνορα της Ρωσίας με τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

«Φυσικά, θα πρέπει να ενισχύσουμε αυτά τα σύνορα», είπε. «Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα ήταν δυνατό να μιλήσουμε άλλο για το μη πυρηνικό καθεστώς της Βαλτικής. Η ισορροπία πρέπει να αποκατασταθεί με κατάλληλες κινήσεις», υπονοώντας ότι η Ρωσία θα έχει το δικαίωμα να αναπτύξει πυρηνικά όπλα στην περιοχή.
ν

Ο Μεντβέντεφ με τον Πούτιν και την στρατιωτική ηγεσία στην ετήσια στρατιωτική παρέλαση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων που λαμβάνει χώρα στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας την 9η Μαΐου κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την Ημέρα Νίκης κατά των Γερμανών. Image: RIA NOVOSTI / Alexey Druzhinin
ν

Ο πρώην πρόεδρος είπε επίσης ότι η Ρωσία «θα ενισχύσει σοβαρά την ομάδα των χερσαίων δυνάμεων και της αεράμυνας και θα αναπτύξει σημαντικές ναυτικές δυνάμεις στον Κόλπο της Φινλανδίας». 

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτηθείς για τις δηλώσεις Μεντβέντεφ, είπε ότι «αυτό έχει συζητηθεί πολλές φορές» και ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δώσει εντολή για «ενίσχυση της δυτικής μας πλευράς» λόγω του αυξανόμενου στρατιωτικού δυναμικού του ΝΑΤΟ.
ν

Η πρωθυπουργός της Σουηδίας Magdalena Andersson (αριστερά) καλωσορίζει την πρωθυπουργό της Φινλανδίας Sanna Marin. Image: Paul Wennerholm / TT News Agency / AFP
ν

Οι στρατιωτικές ενέργειες της Μόσχας στην Ουκρανία έχουν θορυβήσει τις σκανδιναβικές χώρες. Η Φινλανδία δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι θα αποφασίσει εάν θα υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ εντός των επόμενων εβδομάδων και η Σουηδία συζητά επίσης για την ένταξή της στην συμμαχία.
ν

Μια ακόμη φωτογραφία από την χθεσινή παράδοση 162 Ουκρανών αξιωματικών και άνω των 1.000 στρατιωτών στους Ρώσους, μετά την κατάληψη της Μαριούπολης. Πηγή: Twitter

ν

Πάνω από 1.000 Ουκρανοί στρατιώτες αιχμάλωτοι

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι 1.026 Ουκρανοί πεζοναύτες και 162 αξιωματικοί της 36ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών παραδόθηκαν στη Μαριούπολη, μια στρατηγική πόλη λιμάνι στην ανατολική Ουκρανία που πολιορκείται από τα στρατεύματα της Μόσχας για περισσότερο από ένα μήνα.

Ο Αναπληρωτής του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Γραφείο του ΟΗΕ στη Γενεύη, Alexander Alimov, δημοσίευσε μια φωτογραφία και ένα βίντεο από το Telegram που φαίνεται να επιβεβαιώνει την παράδοση.
ν

Video released by Russia appears to show Ukrainian marines surrendering | news.com.au
ν

ν

Σε άλλο βίντεο, περισσότεροι από δώδεκα Ουκρανοί στρατιώτες του Τάγματος Αζόφ στέκονται παραταγμένοι σε ένα σκοτεινό δωμάτιο με τα κεφάλια τους σκυμμένα προς το έδαφος. Κάποιοι φαίνονται τραυματισμένοι.

Ένας από αυτούς είπε: «Ήμουν σε μια ομάδα 13 έως 15 ανδρών που καταφέραμε να επιζήσουμε. Έπρεπε να παραδοθούμε καθώς είχαμε περικυκλωθεί».
ν

Ουκρανοί αιχμάλωτοι του Τάγματος Αζόφ από αυτούς που κρύβονταν στις σήραγγες του Azovstal. Πηγή: Twitter
ν

«Στην πόλη της Μαριούπολης… 1.026 Ουκρανοί στρατιώτες της 36ης ταξιαρχίας πεζοναυτών κατέθεσαν οικειοθελώς τα όπλα και παραδόθηκαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, στρατηγός Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Το υπουργείο είπε ότι οι στρατιώτες παραδόθηκαν κοντά στο «Μεταλλουργικό εργοστάσιο της Μαριούπολης με το όνομα Illich», ένα μεγάλο εργοστάσιο χάλυβα.

Μεταξύ των στρατιωτών υπήρχαν 162 αξιωματικοί και 47 γυναίκες, πρόσθεσε το υπουργείο.

Αιχμαλωτίστηκε επίσης ένας Βρετανός μισθοφόρος, ο 27χρονος Aiden Aslin. από αυτούς που έστειλε κατά χιλιάδες η Δύση για να πολεμήσουν υπέρ του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
ν

Brit volunteer captured by Russian forces | news.com.au
ν

v

 


Translate this post