Δόλιο σχέδιο των ΗΠΑ: Πυρηνική αναμέτρηση μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας

Κατηγορία Κόσμος

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ  | Ενημ. 03 Οκτωβρίου 2022 19:50

Posted by Youmagazine Staff

 

Το δόλιο σχέδιο των Αμερικανών: η αναμέτρηση Ευρώπης και Ρωσίας, ώστε να μείνουν αυτοί οι αδιαφιλονίκητοι ηγέτες όλου του κόσμου.

Image: Supplied

v

Η ΕΙΔΗΣΗ ότι ρωσικά βομβαρδιστικά TU-160 και TU-95, ικανά να μεταφέρουν πυραύλους κρουζ και πυρηνικές βόμβες, εντοπίστηκαν σεαεροπορική βάση κοντά στη Φινλανδία αναζωπύρωσε τους φόβους για τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η βάση αυτή που βρίσκεται στη χερσόνησο Kόλα, κοντά στο Μουρμάνσκ, φιλοξενεί τον Βόρειο Στόλο της Ρωσίας και στεγάζει σημαντική ποσότητα στρατιωτικού υλικού, συμπεριλαμβανομένων πυρηνικών όπλων.

Η ισραηλινή εταιρεία πληροφοριών ImageSat International (ISI) ήταν αυτή που εντόπισε μια «παράτυπη» παρουσία ρωσικών βομβαρδιστικών TU-160 και TU-95 στην αεροπορική βάση Olenya κοντά στη Φινλανδία.

Σύμφωνα με δορυφορικές εικόνες που ελήφθησαν από την εταιρεία, τέσσερα TU-160 εντοπίστηκαν στις 21 Αυγούστου και τρία TU-95 εντοπίστηκαν στις 25 Σεπτεμβρίου.
ν

ν

Αν και δεν είναι σαφές γιατί τα βομβαρδιστικά μεταφέρθηκαν στην αεροπορική βάση, μάλλον η Ρωσία, από ό,τι φαίνεται, είναι έτοιμη για κάθε πιθανό σενάριο από πλευράς Δυτικών.

Υπενθυμίζεται πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει προειδοποιήσει πολλάκις τη Δύση πως αν η υπόσταση του ρωσικού έθνους απειληθεί θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, λέγοντας ότι «αυτό δεν είναι μπλόφα».

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο πλαίσιο της συνθήκης New START για τη μείωση των πυρηνικών όπλων μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον, η Ρωσία διαθέτει 5.977 πυρηνικές κεφαλές για τις στρατηγικές της δυνάμεις.

Σημειωτέον πως η εν λόγω αεροπορική βάση διαθέτει τεράστια ικανότητα κρούσης, γεγονός που στέλνει το ανάλογο σήμα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ.

Επίσης, η βάση είναι εκτός της εμβέλειας των ουκρανικών όπλων που έχουν χτυπήσει άλλες ρωσικές αεροπορικές βάσεις.
ν

Ένα ρωσικό στρατηγικό βομβαρδιστικό Τουπόλεφ Tu-160 κοντά στην αεροπορική βάση Ένγκελς στην περιοχή Σαράτοφ. Image: Supplied

ν

Η Ρωσία προσαρτά επισήμως περιοχές

Ο Ρώσος πρόεδρος διοργάνωσε μια μεγαλειώδη τελετή στη Μόσχα την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου για να γιορτάσει την προσάρτηση τεσσάρων τμημάτων της Ουκρανίας που κατέλαβε ο στρατός του. Οι περιοχές αυτές είναι: Λουχάνσκ, Χερσώνα, Ντόνετσκ και Ζαπορίζια.

Από την πλευρά της η Ουκρανία κατέθεσε αίτηση για ταχεία ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Σε ομιλία του στην Κόκκινη Πλατεία προς τιμήν των κατοίκων των τεσσάρων νέων περιοχών, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεσμεύτηκε πως η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή της για να τους υπερασπιστεί.

Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε ιστορική την ημέρα υπογραφής των συμφωνιών ένωσης με τη Ρωσία, ενώ σημείωσε ότι η χώρα του έδωσε στους κατοίκους αυτών των περιοχών το δικαίωμα της επιλογής.
ν

Οι περιοχές της νότιας και ανατολικής Ουκρανίας που ενσωματώθηκαν στην Ρωσική Ομοσπονδία κατοικούνται από Ρώσους. Image: Supplied
ν

Ο πρόεδρος Πούτιν με τους επικεφαλής των τεσσάρων προσαρτημένων περιοχών της Ουκρανίας. Image: Dmitry Astakhov / Sputnik / AFP

ν

Ένα δόλιο σχέδιο

Από τις 30 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, αν εξαιρέσουμε τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Τουρκία, οι υπόλοιπες 27 ανήκουν στην ευρωπαϊκή ήπειρο, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας. Αυτές τις 27 χώρες θέλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες να τις στρέψουν εναντίον της Ρωσίας, κλιμακώνοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το δέλεαρ είναι ότι αν η Ρωσία ηττηθεί, οι Ευρωπαίοι θα γίνουν κύριοι των ενεργειακών πηγών και αποθεμάτων της Ρωσίας σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Φυσικά οι ΗΠΑ θα συμπαρίστανται, αλλά δεν θα πάρουν μέρος στον πόλεμο.

Έχει ήδη ειπωθεί με πολλούς τρόπους ποια θα είναι η απάντηση της Ρωσίας – ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα.

Με άλλα λόγια, οι Αμερικανοί θέλουν να σπρώξουν τα ευρωπαϊκά κράτη, που στην ουσία είναι ανδρείκελα της πέραν του Ατλαντικού υπερδύναμης, σε μια πολεμική αναμέτρηση με τη Ρωσία.

Το αποτέλεσμα θα είναι να ερημώσει η ευρωπαϊκή ήπειρος, καθώς εδώ θα διεξαχθούν οι πολεμικές επιχειρήσεις (όπως συνέβη και τους δύο προηγούμενους παγκοσμίους πολέμους), αφήνοντας αλώβητη την Αμερική, η οποία, έχοντας πλέον απαλλαγεί από το αντίπαλο δέος, θα παραμείνει η μοναδική ηγέτιδα δύναμη σε ολόκληρο τον πλανήτη.
ν

Όλες οι χώρες της Ευρώπης (πλην Ελβετίας, Αυστρίας, Σερβίας και Ιρλανδίας) είναι μέλη του ΝΑΤΟ, υπακούοντας στα κελεύσματα της αμερικανικής αυτοκρατορίας. Image: Supplied
ν

Οι Ρώσοι θα χτυπήσουν με πυρηνικά, αλλά θα χτυπηθούν επίσης με πυρηνικά από τους Άγγλους και τους Γάλλους. Οι πυρηνικές εκρήξεις θα απελευθέρωναν αιθάλη και καπνό στην ανώτερη ατμόσφαιρα της ευρωπαϊκής ηπείρου που θα κρύψει τις ηλιακές ακτίνες με αποτέλεσμα την καταστροφή των καλλιεργειών.

Επίσης η θερμοκρασία στην Ευρώπη θα πέσει κατά 13 βαθμούς Κελσίου, εγκαινιάζοντας έτσι μια νέα εποχή παγετώνων. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι αυτό θα συμβεί τον πρώτο μήνα μετά τον πυρηνικό πόλεμο.

Καθώς ο πλανήτης θα γίνεται πιο κρύος, ο θαλάσσιος πάγος θα διασταλεί εμποδίζοντας την πρόσβαση στα μεγάλα λιμάνια του βόρειου ημισφαιρίου, όπως το Ρότερνταμ, το Αμβούργο, η Κοπεγχάγη και η Αγία Πετρούπολη. Ο θαλάσσιος πάγος θα εξαπλωθεί σε παράκτιες περιοχές που συνήθως είναι απαλλαγμένες από πάγο, εμποδίζοντας τη ναυτιλία στους ωκεανούς και καθιστώντας δύσκολη τη μεταφορά τροφίμων και προμηθειών σε ορισμένες περιοχές.
ν

Πυρηνικός χειμώνας. Πηγή: soundcloud
ν

Η ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας, ειδικά στην Αρκτική, στον Βόρειο Ατλαντικό και τον Βόρειο Ειρηνικό ωκεανό, θα σκότωνε τα θαλάσσια φύκια, τα οποία είναι το θεμέλιο του θαλάσσιου τροφικού ιστού, δημιουργώντας ουσιαστικά λιμό στις θάλασσες. Αυτό θα σταματούσε το μεγαλύτερο μέρος της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας.

Το κυριότερο όμως είναι ότι οι πυρηνικές εκρήξεις θα σκοτώσουν εκατομμύρια ανθρώπων σε Ευρώπη και Ρωσία, με αποτέλεσμα την δραστική μείωση του πληθυσμού της Γης, όπως θέλουν οι Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι.

Όσο για την Ρωσία, αυτή θα διαμελιστεί από τους Αμερικανούς και ενδεχομένως από κάποιους από τους νυν «συμμάχους» των Ρώσων, Ινδούς ή Κινέζους, τους οποίους οι Αμερικανοί θα πάρουν με το μέρος τους.

Οι Ευρωπαίοι έχουν πέσει ήδη θύματα των Αμερικανών, παίρνοντας μέτρα εναντίον της Ρωσίας, με αποτέλεσμα να βλαφτεί η ευρωπαϊκή οικονομία με την πτώση του ευρώ, την αύξηση των επιτοκίων και την άνοδο του τιμάριθμου, σε συνδυασμό με την έλλειψη σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, ενώ πρόκειται να αντιμετωπίσουν έναν δύσκολο χειμώνα ενδεχομένως με εκατομμύρια νεκρούς.

Αντίθετα, οι Αμερικανοί δεν υπέστησαν καμία βλάβη από τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας. Μάλιστα, το δολάριο βγήκε ενισχυμένο.

ΗΠΑ σε ΕΕ: Πληρώστε όσα και εμείς για την Ουκρανία

Επιπρόσθετα, οι ΗΠΑ πιέζουν τους Ευρωπαίους να δίνουν κάθε μήνα στον Ζελένσκι βοήθεια 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Αυτό σημαίνει πως είτε πρέπει οι κυβερνήσεις της ΕΕ να στερήσουν αυτά τα ποσά από τους πολίτες τους είτε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να τυπώσει πληθωριστικό χρήμα, βάζοντας την οικονομία της ευρωζώνης σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο.

Ήδη η κυβέρνηση Μπάιντεν υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα επιχορηγήσεις 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς το Κίεβο, έως το τέλος του χρόνου.

Άραγε οι δουλοπρεπείς και οσφυοκάμπτες Ευρωπαίοι θα πέσουν στην παγίδα των Αμερικανών για ακόμη μια φορά;
ν

 


Translate this post