Βρετανός μισθοφόρος εγκατέλειψε την Ουκρανία ύστερα από εννέα ώρες

Κατηγορία Ευρώπη, Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  | Ενημ. 20/3//2022, 15:43

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι αυτός που προπαγανδίζουν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Όλες οι τελευταίες εξελίξεις.

Ο Βρετανός μισθοφόρος Τζέικ Πρίντεϊ εγκατέλειψε την Ουκρανία απογοητευμένος. Πηγή: News Media

v

ΕΝΑΣ ΒΡΕΤΑΝΟΣ μισθοφόρος, παρασυρμένος από τα δακρύβρεχτα ρεπορτάζ για κατάλυση της δημοκρατίας της Ουκρανίας, εντάχθηκε μαζί με άλλους στη Διεθνή Λεγεώνα για την Ουκρανία, για να πολεμήσει τους κακούς Ρώσους. Σύντομα διαπίστωσε ότι η πραγματικότητα ήταν διαφορική.

Ο Τζέικ Πρίντεϊ (Jake Priday), δάσκαλος και βετεράνος, ζήτησε και πήρε άδεια τριών εβδομάδων για να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Ζελένσκι για ξένους μισθοφόρους. Ωστόσο, όταν έφτασε στο χωριό Korczowa, στην Πολωνία, όπου βρίσκεται το κέντρο υποδοχής στα σύνορα με την Ουκρανία, βρέθηκε περικυκλωμένος από άπειρους νεοσύλλεκτους και στη συνέχεια ήρθε αντιμέτωπος με μια απαράδεκτη γραφειοκρατία.

Οι Ουκρανοί ζήτησαν από τους μισθοφόρους να υπογράψουν μια σύμβαση που τους δεσμεύει με τους κανόνες του στρατιωτικού νόμου, αναγκάζοντάς τους ουσιαστικά να πολεμούν επ’ αόριστον, διακινδυνεύοντας τη ζωή τους για 230 δολάρια (207 ευρώ) το μήνα, χωρίς καμία άλλη αποζημίωση και ύστερα από πενταήμερη μόνο εκπαίδευση!

Ακόμα χειρότερα, όλοι οι νεοσύλλεκτοι θα στέλνονταν κατευθείαν στην πρώτη γραμμή.

Η ουκρανική κυβέρνηση έχει λάβει δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια από τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες χώρες για να ενισχύσει το στρατό της.

Ο Πρίντεϊ προσπάθησε να πείσει τους συναδέλφους του να παραιτηθούν, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς δεν είχαν καμία στρατιωτική εμπειρία και θα σκοτώνονταν από τους Ρώσους με τον πρώτο πυροβολισμό. Ο ίδιος ο Πρίντει επέστρεψε με ωτοστόπ στα πολωνικά σύνορα. Η θητεία του στην Ουκρανία διήρκεσε μόνο εννέα ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 16.000 αλλοδαποί δήλωσαν πρόθυμοι να ενταχθούν στην Ουκρανική Διεθνή Λεγεώνα. Είναι άγνωστο όμως πόσοι από αυτούς πήγαν πραγματικά στην Ουκρανία για να πολεμήσουν.
ν

Πηγή: RT Telegram
ν

Διάσπαρτες νάρκες στη Μαύρη Θάλασσα

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) εξέδωσε επίσημη θαλάσσια προειδοποίηση το Σάββατο σχετικά με μια δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στη Μαύρη Θάλασσα.

Σε απάντηση στην επίθεση της Ρωσίας, η Ουκρανία είχε ποντίσει νάρκες κατά μήκος της ακτογραμμής της, αλλά πολλές από αυτές αποκολλήθηκαν σπάζοντας τα καλώδια που τις συγκρατούσαν και παρασύρθηκανι από τα ρεύματα.

Οι νάρτκες δεν αποκλείεται να φτάσουν μέχρι τα στενά του Βοσπόρου ή ακόμα και να περάσουν στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο Θάλασσα. σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
v

Πηγή: RT Telegram
v

Ρωσικοί υπερηχητικοί πύραυλοι

Οι ρωσικές δυνάμεις εντείνουν την πολιορκία της Μαριούπολης, σημειώνοντας σταθερή πρόοδο και μεταφέροντας τις μάχες ακόμα και στο κέντρο της πόλης.

Επιβεβαιώνοντας τις σχετικές αναφορές ότι οι μάχες γίνονται μέσα στην πόλη, ο δήμαρχος της Μαριούπολης, σημείωσε ότι έτσι εμποδίζονται οι προσπάθειες για τη διάσωση των εκατοντάδων ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί στο υπόγειο βομβαρδισμένου θεάτρου.

Η Ρωσία είπε την Παρασκευή ότι χρησιμοποίησε προηγμένους υπερηχητικούς πυραύλους «Kinzhal» για πρώτη φορά για να χτυπήσει υπόγειο στόχο της δυτικής Ουκρανίας. Η Ουκρανία δεν επιβεβαίωσε το περιστατικό. 

Συγκεκριμένα, χτυπήθηκε μυστική βάση αποθήκευσης πυρηνικών όπλων κοντά στο αεροδρόμιο Ivano-Fraskivsk ανατολικά του Λβιβ. Η στρατιωτική αποθήκη βρισκόταν σε βάθος 150 ,μέτρων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε τον Κινέζο ομόλογό του για «επιπτώσεις και συνέπειες» εάν το Πεκίνο παράσχει υλική υποστήριξη στη Ρωσία.

Ο Σι Τζινπίνγκ είπε στον Μπάιντεν ότι η Κίνα λυπάται για τον πόλεμο, αλλά επέκρινε τις αμερικανικές κυρώσεις, σύμφωνα με επίσημες μαρτυρίες μιας δίωρης συνομιλίας μεταξύ των ηγετών την Παρασκευή.
ν

Πηγή: RT Telegram
ν

Ο πόλεμος τέλειωσε για την Ουκρανία

Στο μεταξύ ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τη Ρωσία και προσωπικά τον πρόεδρο Πούτιν να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων «χωρίς καθυστέρηση». Ο Ρώσος πρόεδρος από την πλευρά του κατηγόρησε την Ουκρανία ότι καθυστερεί τις ειρηνευτικές συνομιλίες με «μη ρεαλιστικές προτάσεις» σε μια κλήση με τον Όλαφ Σολτς.

Αποκαλυπτικός για ακόμη μια φορά ο συνταγματάρχης ε.α. του αμερικανικού στρατού Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ (Douglas Macgregor) ανέφερε ότι η Ρωσία πρακτικά έχει κερδίσει τη σύγκρουση με την Ουκρανία, ζητώντας από την αμερικανική ηγεσία να προσγειωθεί στην πραγματικότητα και να δει πως μπορεί να συνυπάρξει με την Ρωσία.

«Ο πόλεμος έχει τελειώσει για τους Ουκρανούς. Ο στρατός τους είναι διασκορπισμένος σε αντίθεση με ό,τι ακούμε από τα ΜΜΕ. Τεράστιες ποσότητες όπλων από τη Δύση βρίσκονται πλέον στα χέρια των Ρώσων».
ν

 


Translate this post