Η 20ή Φεβρουαρίου πιθανή μέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία (vid)

Κατηγορία Διεθνή-Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Οι Αμερικανοί ειδοποίησαν τους συμμάχους τους στην Ευρώπη ότι οι Ρώσοι μπορεί να επιτεθούν στην Ουκρανία την επόμενη Τετάρτη ή Κυριακή.

Ρωσικά άρματα μάχης T-72B3 σε ασκήσεις στο πεδίο βολής Kadamovskiy στην περιοχή του Ροστόφ στη νότια Ρωσία. 12 Ιανουαρίου 2022. Image: AP

v

ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΗΧΟΥΝ και ηχούν δυνατά. Το πρακτορείο Bloomberg ανέφερε την Παρασκευή ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές. Το πρακτορείο είχε και στο παρελθόν «αποκαλύψει» μια ημερομηνία εισβολής και αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη.

Τώρα «κύκλοι» του ΝΑΤΟ άρχισαν να ψιθυρίζουν μια άλλη ημερομηνία: Κυριακή 20 Φεβρουαρίου. Τη μέρα αυτή αφενός τελειώνουν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες –ο Πούτιν υποσχέθηκε στον Κινέζο πρόεδρο ότι θα σεβαστεί την εκεχειρία– αφετέρου ολοκληρώνονται οι ασκήσεις του ρωσικού στρατού.

Τι θα γίνει στη συνέχεια;

Κανείς δεν γνωρίζει.

Η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε στο κατώφλι ενός πολέμου που μπορεί να πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις.

Αμερικανοί και ΝΑΤΟ

Η αιτία είναι και πάλι η καταρρέουσα αμερικανική οικονομία. Οι ΗΠΑ για να ανορθώσουν τα χάλια οικονομικά τους, αλλά και να επιτύχουν ομόνοια στο εσωτερικό της που απειλείται με εμφύλιο πόλεμο, θέλουν για ακόμη μια φορά να τροφοδοτήσουν με ανθρώπινες σάρκες και αίμα το στρατιωτικό και βιομηχανικό σύμπλεγμα, σώζοντάς το από την χρεοκοπία.
ν

Ο αφελής πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πρώην ηθοποιός, παρασυρμένος από τις άνευ αντικρίσματος υποσχέσεις των δυτικών ηγετών, κυρίως Γερμανίας, Αγγλίας και ΗΠΑ, άρχισε να παρενοχλεί την ρωσική αρκούδα, με αποτέλεσμα εκείνη να ξυπνήσει, δείχνοντας τα φοβερά νύχια της. 9 Φεβρουαρίου 2022. Image: Supplied
ν

Η Δύση, της οποίας το μέλλον είναι σκοτεινό, προσπαθεί να επιβιώσει παίζοντας παιχνίδια σε βάρος άλλων. Ουσιαστικά θέλει να διαιρέσει τη Ρωσία σε μικρότερα κράτη, όπως έκανε με τη Γιουγκοσλαβία, και να βάλει χέρι στις αστείρευτες

ενεργειακές πηγές της χώρας – πετρέλαιο, φυσικό αέριο και άλλα πολύτιμα κοιτάσματα.

Για το λόγο αυτό συντηρεί το ΝΑΤΟ, με σκοπό να επιτεθεί στη Ρωσία και να την διαμελίσει.

Η Αμερική θέλει, λοιπόν, να κάνει την Ουκρανία μέλος του ΝΑΤΟ για να τοποθετήσει στο έδαφός της πυραύλους και πυρηνικά όπλα, στραμμένα εναντίον της Ρωσίας, σαν πρώτο βήμα

Από την άλλη πλευρά, η Γερμανία θέλει να ενταχθεί η Ουκρανία στην φασίζουσα Ευρωπαϊκή Ένωση, και γιατί η Ουκρανία βοήθησε τις στρατιές του Χίτλερ όταν εισέβαλαν στην τότε ΕΣΣΔ κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και γιατί η Ουκρανία είναι σήμερα σημαντικός τόπος εκπαίδευσης νεοφασιστών και ακροδεξιών μαχητών που συνδέονται με εγκληματικές οργανώσεις trafficking, εμπορίας όπλων και ναρκωτικών.
ν

TORCH-LIT MARCH IN KIEV BY UKRAINE’S RIGHT-WING SVOBODA PARTY | BBC NEWS
ν

ν

Και ενώ ΗΠΑ και Γερμανία έβαλαν τον Ζελένσκι να προκαλέσει τους Ρώσους (μάλιστα κάποια στιγμή τους απείλησε κιόλας!) τώρα ο φουκαράς βλέπει τους δυτικούς έναν-έναν να κάνουν πίσω.

Θα πάει άραγε κάποιος Ιταλός, Ισπανός, Γερμανός, Γάλλος ή Ολλανδός στην Ουκρανία για να πολεμήσει εναντίον των Ρώσων;

Άλλωστε η Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν δεν είναι η Ρωσία του παρελθόντος. Υπερτερεί των Δυτικών τόσο σε πατριωτική, αγωνιστική διάθεση (ο ρωσικός λαός και στρατός δεν είναι διεφθαρμένος και παραλυμένος όπως οι λαοί και oi μισθοφορικοί στρατοί της Δύσης), αφετέρου υπερέχει σε βαλλιστικούς και υπερηχητικούς πυραύλους, αλλά και σε πιο συμβατικά όπλα, όπως το άρμα μάχης T-14 Armata.

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι δειλιάζουν

Έχοντας ξυπνήσει με τον θεατρίνο πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την ρωσική αρκούδα, οι Αμερικανοί κάνουν τώρα πίσω, ξέροντας ότι αν έρθουν σε σύγκρουση με τους Ρώσους, θα θρηνήσουν πολλά θύματα.

Μέχρι τώρα οι Αμερικανοί τα έβαζαν με τριτοκοσμικές χώρες (Βιετνάμ, Σομαλία, Ιράκ, Αφγανιστάν), αλλά ακόμη κι εκεί αποχώρησαν ηττημένοι με την ουρά στα σκέλια.

Τώρα λοιπόν λένε: «Εάν εκδηλωθεί ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, μια επιχείρηση εκκένωσης με χρήση αμερικανικών στρατευμάτων θα ήταν αδιανόητη»

Αυτό δήλωσε ο Μπάιντεν στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC και δικαιολογήθηκε: «Θα είναι παγκόσμιος πόλεμος αν Αμερικανοί και Ρώσοι αρχίσουν να πυροβολούν ο ένας τον άλλον». 

Ο Αμερικανός πρόεδρος (οι σύμβουλοί του μάλλον, γιατί ο ίδιος είναι άνους) δεν έκρυψε τον φόβο του: «Με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, δεν έχουμε να κάνουμε με τρομοκρατική οργάνωση, αλλά με έναν από τους μεγαλύτερους στρατούς στον κόσμο».
ν

Ο ρωσικός στρατός μπορεί να εισβάλει στην Ουκρανία από τρεις κατευθύνσεις. Αρκετές χώρες παροτρύνουν τους υπηκόους τους να φύγουν από την Ουκρανία, καθώς δεν θα μπορέσουν να τους σώσουν. Image: Supplied
ν

Ο ρωσικός στρατός μπορεί να εισβάλει στην Ουκρανία από τρεις κατευθύνσεις: Βορρά, Ανατολάς και Νότο. Το πολύ μέσα σε τρεις μέρες θα έχει φτάσει στο Κίεβο. Αμερικανοί αναλυτές εκτιμούν ότι θα σκοτωθούν 4.000 Ρώσοι στρατιώτες, 17.000 Ουκρανοί στρατιώτες, 50.000 άμαχοι, ενώ θα υπάρξουν 5.000.000 πρόσφυγες από την Ουκρανία προς χώρες της Δύσης.

Μοναδική ελπίδα ένα “Ελσίνκι 2”

Το Αμερικανικό περιοδικό Foreign Affairs κάλεσε τον πρόεδρο Μπάιντεν «σε συνεννόηση με τους συμμάχους και τους εταίρους, να αδράξει την ευκαιρία για διπλωματική λύση και να εξετάσει  μια συνολική, μεγάλη συμφωνία για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ασφάλειας. Δηλαδή ένα “Ελσίνκι 2”».

Μια τέτοια συμφωνία θα μπορούσε να εκσυγχρονίσει την «Τελική Πράξη του Ελσίνκι», που υπεγράφη το 1975, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και σταθεροποίησε την κατάσταση στη Γηραιά Ήπειρο, ακόμη και όταν ο ανταγωνισμός ΗΠΑ-Σοβιετικής Ένωσης μεγάλωνε σε άλλα μέρη του κόσμου. 

Φυσικά, οι Συμφωνίες του Ελσίνκι αναγνώρισαν τη Σοβιετική Ένωση ως υπερδύναμη και αυτή η επιβεβαίωση βοήθησε να πειστεί ο τότε Σοβιετικός ηγέτης Λέονιντ Μπρέζνιεφ να κάνει παραχωρήσεις. Ίσως αυτό ικανοποιήσει σήμερα και τον Βλαντίμιρ Πούτιν και όχι μόνο να εκτονώσει την ουκρανική κρίση, αλλά και να ενισχύσει την κατεστραμμένη αρχιτεκτονική ασφάλειας της Ευρώπης.

Το αμερικανικό περιοδικό που διατηρεί ισχυρές διασυνδέσεις με το Στέητ Ντηπάρτμεντ, προτείνει τη σύγκληση μιας μεγάλης συνόδου κορυφής για την επαναδιαπραγμάτευση της ευρωπαϊκής ασφάλειας.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη πρέπει να έχουν το θάρρος να προχωρήσουν πέρα ​​από τις αμυντικές κινήσεις, σε τολμηρές, επιθετικές διπλωματικές πρωτοβουλίες για να κάνουν την ήπειρο πιο ασφαλή», τονίζει το περιοδικό και συνεχίζει:

«Με δεδομένο το διακύβευμα (πυρηνικός όλεθρος) ο κόσμος πρέπει να προσπαθήσει. Βέβαια στο “Ελσίνκι 2” οι διπλωμάτες δεν θα μπορέσουν να λύσουν κάθε ζήτημα που διαταράσσει τις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Δύσης. Οι διαπραγματευτές πρέπει να είναι έτοιμοι να συμβιβαστούν και άλλες φορές να διαφωνήσουν. Ωστόσο, πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να διασφαλιστεί ότι οι ανεπίλυτες διαφορές δεν θα εκτροχιάσουν μια ευρύτερη συμφωνία».

Οι Αμερικάνοι πρώτα τσιγκλάνε το θηρίο και μετά προσπαθούν να το ηρεμήσουν με υποχωρήσεις.
ν

U.S. says Russian could invade Ukraine ‘at any time’ | Reuters
v

v

 


Translate this post