ΗΠΑ και Γερμανία ετοιμάζουν επίθεση κατά της Ρωσίας με πυρηνικά όπλα (vid)

Κατηγορία Κόσμος

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος και η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας συμφωνούν για επίθεση κατά της Ρωσίας με πυρηνικά όπλα.

Οι Αμερικανοί σχεδιάζουν επίθεση κατά της Ρωσίας με πυρηνικά όπλα. Image: Supplied

ν

ΗΠΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ήταν αντίπαλες στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, σήμερα όμως είναι σύμμαχοι απέναντι στον κοινό εχθρό τους που είναι η Ρωσία. Τόσο η σημερινή κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, όσο και η γερμανική κυβέρνηση απεργάζονται σχέδια εξουδετέρωσης της Ρωσίας με τακτικά και πυρηνικά όπλα.

Μήλον της έριδος είναι η Ουκρανία, σύμμαχος της Γερμανίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σήμερα οι μεν Γερμανοί θέλουν να την κατακτήσουν ξανά, εντάσσοντάς την στην Ευρωπαϊκή Ένωση –έχουν ήδη κατακτήσει την υπόλοιπη Ευρώπη πλην Βρετανίας, Νορβηγίας, Σερβίας και Ελβετίας– οι δε Αμερικανοί θέλουν να ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ.

Στα σχέδια αυτά αντιδρούν οι Ρώσοι. Πρώτον, γιατί πιστεύουν, όχι άδικα, ότι μόλις η Ουκρανία γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, οι Αμερικανοί θα εγκαταστήσουν εκεί πυραυλικά συστήματα με στόχο τη Μόσχα και άλλες ρωσικές πόλεις.

Δεύτερον, θεωρούν ότι έχουν λόγο στην Ανατολική Ουκρανία, όπου οι περισσότεροι κάτοικοι μιλούν ρωσικά, όπως για παράδειγμα η Δημοκρατία του Ντονέτσκ και το Χάρκοβο, που από το 1835 ήταν τμήμα της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Και λένε ότι αφού οι ίδιοι δεν έχουν εγκαταστήσει πυραύλους στα σύνορα με την Ουκρανία, ενώ θα μπορούσαν, δεν θα δεχτούν να το κάνουν αυτό άλλες δυνάμεις χρησιμοποιώντας την Ουκρανία ως προκεχωρημένο φυλάκιο.

Η μη εμπλοκή της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί για τη Ρωσία «κόκκινη γραμμή». Όπως είπε πρόσφατα ο Πούτιν: «Οι Ουκρανοί που αντιτίθενται στο ΝΑΤΟ είναι “έξυπνοι” γιατί γνωρίζουν ότι οι ΗΠΑ θα τους χρησιμοποιούσαν ως “τροφή για κανόνια” όταν επιτεθούν στη Ρωσία».
ν

Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Άνεγκρετ Κραμπ‑Κάρενμπαουερ. Πηγή: Die Zeit
ν

Το νέο σχέδιο του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας

Πρόσφατα το ΝΑΤΟ κατάρτισε ένα νέο σχέδιο επίθεσης κατά της Ρωσίας, που προβλέπει τη χρήση ακόμη και πυρηνικών όπλων.

Πιο συγκεκριμένα, η Ατλαντική Συμμαχία ενέκρινε την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου αμερικανικό σχέδιο επίθεσης κατά της Ρωσίας σε δύο μέτωπα, στην περιοχή της Βαλτικής και στη Μαύρη Θάλασσα.

Το σχέδιο προβλέπει μη συμβατικό πόλεμο, συμπεριλαμβανομένων πυρηνικών όπλων, κυβερνοεπιθέσεων και διαστημικής στρατιωτικής τεχνολογίας.

Για την περιοχή της Βαλτικής το ΝΑΤΟ προβλέπει την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στον αέρα πάνω από τη Λετονία, τη Λιθουανία και την Εσθονία για να προστατεύσει τα κράτη αυτά από τη λεγόμενη «ρωσική απειλή», ενώ στην περιοχή της Κριμαίας επίθεση με πλοία και αεροπλάνα με τη συμμετοχή της Βρετανίας.

Από τους αξιωματούχους της ΕΕ, η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Άνεγκρετ Κραμπ‑Κάρενμπαουερ είναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του νέου σχεδίου του ΝΑΤΟ για εξουδετέρωση της Ρωσίας με πυρηνικά όπλα σε περίπτωση στρατιωτικής σύγκρουσης.

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος», δήλωσε η Κραμπ‑Κάρενμπαουερ στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, λέγοντας ότι η ιδέα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων στον αέρα πάνω από τη Λετονία, τη Λιθουανία και την Εσθονία είναι «η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει η Ρωσία».
ν

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας στρατηγός Σεργκέι Σόιγκου. Πηγή: Azernews
v

Στην πολεμοχαρή Γερμανίδα υπουργό απάντησε το Σάββατο ο Ρώσος ομόλογός της, στρατηγός Σεργκέι Σόιγκου, λέγοντας ότι «η ασφάλεια στην Ευρώπη μπορεί να είναι συλλογική μόνο χωρίς παραβίαση των συμφερόντων της Ρωσίας. Αλλά αυτή τη στιγμή το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο για ισότιμο διάλογο σε αυτό το θέμα».

«Παρ’ όλο που η Ρωσία έχει απευθύνει στο ΝΑΤΟ πολλές εκκλήσεις για στρατιωτικό περιορισμό, εκείνο ενισχύει συνεχώς τις δυνάμεις του κοντά στα σύνορά μας. Η Γερμανίδα υπουργός γνωρίζει πολύ καλά πού είχαν καταλήξει στο παρελθόν τέτοιες ενέργειες για τη Γερμανία και την Ευρώπη», πρόσθεσε ο Σόιγκου, αναφερόμενος στην ήττα των Γερμανών κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στόχος τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο της Ρωσίας

Αμερικανοί και Γερμανοί με την εισβολή στη Ρωσία θέλουν νε πετύχουν εκεί όπου απέτυχαν ο Ναπολέων με τη στρατιά του και ο Γκουντέριαν με τα Πάντσερ του κατά την Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα. Στόχος τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο της Ρωσίας, ώστε οι Ηνωμένες Πολιτείες να καταστούν ο μοναδικός πάροχος των δύο αυτών καυσίμων στην ευρωπαϊκή ήπειρο και να ανορθώσουν την καταχρεωμένη οικονομία τους.

Όμως η Ρωσία είναι αχανής. Για το λόγο αυτό οι Αμερικανοί, με τη συμμετοχή της Βρετανίας και της Αυστραλίας, σχεδιάζουν προσβολή της Ρωσίας και από ένα τρίτο μέτωπο, από την πλευρά του Ειρηνικού Ωκεανού, σκοπεύοντας να εισβάλλουν στη Σιβηρία από τον Βερίγγειο Πορθμό και την Χερσόνησο της Καμτσάτκα.

Για το λόγο αυτό Ρωσία και Κίνα κάνουν το τελευταίο διάστημα ναυτικά γυμνάσια στη Θάλασσα της Ιαπωνίας με πολεμικά πλοία, πυρηνικά υποβρύχια και ελικόπτερα.
ν

China and Russia conduct joint naval drills in Sea of Japan | South China Morning Post
ν

ν

Προς τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο;

Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι βέβαιο ότι στον πόλεμο θα εμπλακούν με την πλευρά της Ρωσίας το Ιράν, η Κίνα και η Βόρεια Κορέα, και με την πλευρά των Αμερικανών, εκτός της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Αυστραλίας, το Ισραήλ, η Ταϊβάν, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα. Αδιάφορα δεν θα μείνουν τα υπόλοιπα κράτη, τασσόμενο το καθένα υπέρ της μιας ή της άλλης παράταξης.

Εκτός των χωρών που αναφέρθηκαν, στο πόλεμο θα πάρουν επίσης μέρος το Πακιστάν, η Ινδία, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Ιταλία, το Βιετνάμ, η Βενεζουέλα, η Βραζιλία και το Μεξικό.

Επομένως, θα έχουμε έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο, αυτή τη φορά με τουλάχιστον 2,5 δισεκατομμύρια νεκρούς και με την επικράτηση στη Γη ενός πυρηνικού χειμώνα. Μεγάλες περιοχές του πλανήτη θα καταστούν ακατοίκητες. Όσοι επιζήσουν, θα είναι ευάλωτοι απέναντι σε μια νέα πανδημία που θα σκοτώσει εκατομμύρια.
ν

Σε έναν πυρηνικό πόλεμο δεν θα υπάρχει νικητής. Το βόρειο ημισφαίριο της Γης θα είναι πλέον μολυσμένο και άψυχο. Image: Supplied
ν

Μπορεί η Γερμανία να κατάκτησε –οικονομικά αυτή τη φορά– ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά ο νταής του πλανήτη εξακολουθούν και είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες που θέλουν όλα τα κράτη υποταγμένα σε αυτούς. Και όσα δεν σκύβουν το κεφάλι δέχονται bullying και απειλές, ενώ δεν είναι λίγα εκείνα στα οποία οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Κάριν Κνάισλ δήλωσε στο RT το Σάββατο ότι «δεν θα λάμβανε σοβαρά υπόψη» τις δηλώσεις της Κραμπ‑Κάρενμπαουερ, διότι η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας ανήκει στην απερχόμενη κυβέρνηση της Μέρκελ που έχασε στις πρόσφατες εκλογές.

Το μέλλον της υπουργού στο γερμανικό κοινοβούλιο είναι επίσης αμφίβολο, καθώς η άτακτη υποχώρηση των Αμερικανών στο Αφγανιστάν συμπαρέσυρε και τα γερμανικά στρατεύματα επίσης σε ταπεινωτική αποχώρηση, πράγμα που πλήττει την Κραμπ‑Κάρενμπαουερ, η οποία «δεν είναι πλέον μια ισχυρή πολιτική προσωπικότητα».

Τέλος, η χαοτική αποχώρηση των ΗΠΑ και των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων από το Αφγανιστάν τον Αύγουστο, με τη χώρα να πέφτει στα χέρια των Ταλιμπάν, δείχνει ότι το σχέδιο αποτροπής του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν κατέληξε σε μια καταστροφή, την οποία θα πρέπει τώρα να πληρώσει όλος ο κόσμος με τα κύματα των προσφύγων.
ν

 


Translate this post