Μεντβέντεφ: Εθνικοποίηση της περιουσίας των ξένων προσώπων και εταιρειών

Κατηγορία NEWS, Ευρώπη, Διεθνή-Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Την εθνικοποίηση των επιχειρήσεων και των περιουσιακών στοιχείων των ξένων, ζήτησε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ. 15 Ιανουαρίου 2020. Image: AFP

v

ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο πάγωμα των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ δεν απέκλεισε την εθνικοποίηση των περιουσιακών στοιχείων ξένων προσώπων και εταιρειών που εδρεύουν στη Ρωσία, προσώπων και εταιρειών που τα ονόματά τους βρίσκονται στον κατάλογο των εχθρών της χώρας.

Η σκληρή αυτή πράξη θα γίνει ως απάντηση στην κατάσχεση κεφαλαίων από τους Δυτικούς Ρώσων πολιτών που ζουν στο εξωτερικό.

Αυτό έγραψε στο Facebook ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος είναι επί του παρόντος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και στενός συνεργάτης του Πούτιν.

«Απειλούν μεταξύ άλλων να δεσμεύσουν τα χρήματα των Ρώσων πολιτών και των ρωσικών εταιρειών στο εξωτερικό <…> Μια τέτοια κίνηση θα απαντηθεί αναλόγως συμμετρικά από την πλευρά μας», έγραψε ο Μεντβέντεφ, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της Ρωσίας την περίοδο 2008-2012.

Η ανάρτηση έγινε την ώρα που η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της έχουν επιβάλει ένα ευρύ φάσμα κυρώσεων κατά της Ρωσίας λόγω της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στο Ντονμπάς που ξεκίνησε μετά από αίτημα των Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ (DPR) και του Λούχανσκ (LPR), η ανεξαρτησία των οποίων αναγνωρίστηκε από το Κρεμλίνο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ο Μεντβέντεφ διευκρίνισε ότι είναι σύννομη η «κατάσχεση κεφαλαίων ξένων προσώπων και εταιρειών, καθώς και η εθνικοποίηση της περιουσίας ατόμων που είναι αναμεμειγμένα σε εχθρικές πράξεις». Και κατέληξε:

«Παρεμπιπτόντως, για την ιστορία, ούτε εγώ ούτε τα μέλη της οικογένειάς μου είχαμε ή έχουμε λογαριασμούς ή περιουσία στο εξωτερικό. Επομένως είμαι τελείως αδιάφορος όσες κυρώσεις κι αν επιβάλλουν οι Δυτικοί»,
ν

 


Translate this post