Η Ρωσία αποσύρει τα στρατεύματά της από τα σύνορα με την Ουκρανία (vid)

Κατηγορία Κόσμος

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει τα ρωσικά στρατεύματα από τα σύνορα με την Ουκρανία, καθώς έληξαν οι ασκήσεις στην Κριμαία.
ν

ν

Ο ΡΩΣΟΣ υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι τα στρατεύματα που αναπτύχθηκαν στα δυτικά και νότια της χώρας τις τελευταίες ημέρες σύντομα θα αρχίσουν να επιστρέφουν στις βάσεις, λέγοντας ότι έχουν ολοκληρωθεί οι ασκήσεις ετοιμότητας.

Ο αρχηγός του στρατού της Ρωσίας αποκάλυψε την Πέμπτη ότι ορισμένες μονάδες του τακτικού στρατού και των αερομεταφερόμενων τμημάτων μεταφέρθηκαν στην περιοχή, κοντά στα κοινά σύνορα με την Ουκρανία, στο πλαίσιο έκτακτων στρατιωτικών ασκήσεων. Η συγκέντρωση στρατευμάτων προκάλεσε συναγερμό στο Κίεβο, ενώ δυτικές πηγές μιλούσαν για πιθανή εισβολή στην Ουκρανία, κάτι που το Κρεμλίνο αρνήθηκε επανειλημμένα.

Σύμφωνα με τον Σόιγκου, «οι στόχοι της ξαφνικής άσκησης επιτεύχθηκαν πλήρως. Τα στρατεύματα απέδειξαν την ικανότητά τους στην παροχή αξιόπιστης άμυνας για τη χώρα».
ν

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου κατά την επίσκεψή του στη βάση υποβρυχίων του Βόρειου Στόλου, όπου φιλοξενούνται υποβρύχια κατηγορίας Borei και Borei-A στο Gadzhievo του Μουρμάνσκ στη Ρωσία. Πηγή: Sputnik / Pavel Lvov
ν

Η διοίκηση Μπάιντεν σχεδιάζει, μέσω του ΝΑΤΟ, να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία και να εγκαταστήσει βάσεις πυραύλων, κάτι που η Ρωσία, όπως είναι φυσικό, το αντιμετωπίζει ως εχθρική πράξη. Γι’ αυτό και έστειλε αμέσως στρατεύματα στα δυτικά της σύνορα, για να δει τον βαθμό ετοιμότητας των ρωσικών ενόπλων δυνάμενω.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η κίνηση συμμαχίας ή ακόμη και ένωσης της Ρωσίας με τη Λευκορωσία, που διπλασιάζει τα σύνορα με το ΝΑΤΟ, ενώ η Λευκορωσία διεκδικεί επίσης εδάφη από την Ουκρανία.

Τα ρωσικά στρατεύματα στα σύνορα με την Ουκρανία είναι έτοιμα να υπερασπιστούν τη χώρα σε περίπτωση πολέμου, προειδοποιεί η Μόσχα το ΝΑΤΟ.

Αφού έκαναν τους Δυτικούς να ανατριχιάσουν, οι Ρώσοι, πιστοί στο δόγμα ένα βήμα εμπρός δύο βήματα πίσω, διέταξαν τους διοικητές να «σχεδιάσουν την επιστροφή των στρατευμάτων στους τόπους της τακτικής τους ανάπτυξης, από τις 23 Απριλίου». 

Όπως είπε ο Σόιγκου, μέχρι το τέλος του μήνα, το προσωπικό του 58ου Σώματος Στρατού της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, του 41ου Σώματος της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, της 7ης και 76ης Αεροπορικής Μεραρχίας, καθώς και της 98ης Διοίκησης Αερομεταφερόμενων Τεθωρακισμένων Δυνάμεων, θα έχει επιστρέψει στις κανονικές θέσεις του.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι ο στρατός «θα επαγρυπνεί και θα ανταποκριθεί αποτελεσματικά σε όλες τις περιπτώσεις αλλαγής της κατάστασης κοντά στα ρωσικά σύνορα».

Νωρίτερα την ίδια μέρα, το υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε πλάνα από στρατεύματα στις παραλίες της Κριμαίας, εκτελώντας προσομοιωμένα πολεμικά σενάρια, με ελικόπτερα και αποβατικά σκάφη, να επιχειρούν στην αμφισβητούμενη χερσόνησο. 

Οι Ρώσοι, διοίκηση και λαός, είναι ίσως οι μοναδικοί στον πλανήτη που δεν κοιμούνται ούτε εφησυχάζουν. Αντίθετα, επαγρυπνούν και είναι έτοιμοι να χτυπήσουν αποτελεσματικά κάθε εχθρό που θα θελήσει να προσβάλλει τη χώρα τους.
ν

ν

ν

 


Translate this post