Ο Πούτιν στέλνει στρατό στις δύο αποσχισθείσες περιοχές της Ουκρανίας (video)

Κατηγορία NEWS, Διεθνή-Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο Πούτιν διέταξε τον ρωσικό στρατό να μετακινηθεί στις αποσχισθείσες Δημοκρατίες του Ντονμπάς σε ρόλο ειρηνευτικής δύναμης.

Ρωσικά στρατεύματα σε ασκήσεις στο πεδίο βολής Kadamovskiy στο Ροστόφ, στη νότια περιοχή της Ρωσίας, κοντά στα σύνορα της χώρας με την Ουκρανία, Image: ΑΡ

v

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε τα στρατεύματα στα νότια σύνορα με την Ουκρανία να μετακινηθούν στις δύο αποσχισθείσες Δημοκρατίες του Ντονμπάς σε ρόλο ειρηνευτικής δύναμης. Είχε προηγηθεί η αναγνώριση των δύο Δημοκρατιών από τη Ρωσική Ομοσπονδία, ύστερα από ένα συγκλονιστικό διάγγελμα.

Ο Πούτιν διέταξε τον ρωσικό στρατό να «διασφαλίσει την ειρήνη» στις πρόσφατα αναγνωρισμένες δημοκρατίες του Ντονιέτσκ και του Λουχάνσκ, οι οποίες παλαιότερα θεωρούνταν μέρος της Ουκρανίας.

Ο Πούτιν έδωσε εντολή στο υπουργείο Άμυνας να στείλει ειρηνευτικές δυνάμεις στο Ντονμπάς, ενώ είπε στο υπουργείο Εξωτερικών να συνάψει διπλωματικές σχέσεις με τα κράτη.

Όπως αναμένεται και άλλες χώρες, πλην της Ρωσίας, θα αναγνωρίσουν τις δύο αποσχισθείσες περιοχές ως ανεξάρτητα κράτη.

Διαμελίζοντας την Ουκρανία, ο Πούτιν απαντά στον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας από το ΝΑΤΟ και τη Γερμανία.

Η κίνηση αυτή του Κρεμλίνου έρχεται λίγο μετά τη μακροσκελή ομιλία του Πούτιν στο έθνος το βράδυ της Δευτέρας. Σε αυτό, εξήγησε το βήμα της αναγνώρισης ως μια πολύ καθυστερημένη απάντηση σε αυτό που περιέγραψε ως «αδελφικό» ουκρανικό έθνος που έγινε «αποικία» της Δύσης και έπεσε κάτω από την κυριαρχία μιας «ρωσοφοβικής» κυβέρνησης τόσο εχθρικής προς τη Μόσχα μέχρι του σημείου να αρνείται στους Ρώσους κατοίκους της Ουκρανίας όσο και στους ρωσόφωνους στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.
ν


v

Το Ντονιέτσκ και το Λουγκάνσκ ανακήρυξαν την ανεξαρτησία τους από το Κίεβο το 2014, όταν οι υποστηριζόμενοι από τις ΗΠΑ Ουκρανοί εθνικιστές ανέτρεψαν τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση με το πραξικόπημα του Μαϊντάν (πραξικόπημα φασιστών στη λεγόμενη Πλατεία της Ανεξαρτησίας).

Η Μόσχα δεν είχε ασχοληθεί με αυτό μέχρι τώρα, λέγοντας ότι το πρόβλημα είναι εσωτερική υπόθεση της Ουκρανίας και ότι πρέπει να επιλυθεί σύμφωνα με τις συμφωνίες του Μινσκ, που υπογράφτηκαν το 2015.

Τα πράγματα όμως δεν κύλησαν ομαλά και τη Δευτέρα, ο ηγέτης του Ντόνετσκ, Ντένις Πουσίλιν και ο ηγέτης του Λουχάνσκ, Λεονίντ Πασέχνικ ζήτησαν επίσημα αναγνώριση από τη Μόσχα για άλλη μια φορά, καθώς οι περιοχές αυτές του Ντονμπάς δέχτηκαν βολές πυροβολικού κατά μήκος της γραμμής ανακωχής, με αποτέλεσμα την φυγή χιλιάδων κατοίκων.

Στην ομιλία του, ο Πούτιν είπε ότι οι συμφωνίες του Μινσκ απέτυχαν και ότι η Ουκρανία «δεν ενδιαφέρεται για ειρηνικές λύσεις – θέλει να ξεκινήσει ένα Blitzkrieg».

v


Translate this post