Τζόκοβιτς: Θα απελαθεί από τη φασιστική Αυστραλία και θα πληρώσει για «έξοδα» 500.000 A$

Κατηγορία Διεθνή-Κόσμος

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ   | Ενημ. 16 Ιαν. 2022, 19:21

Posted by Youmagazine Staff

 

Απελαύνεται από την φασιστική Αυστραλία ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ του επιβλήθηκε και ποινή 500.000 δολαρίων Αυστραλίας για «έξοδα».

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς εξακολουθεί να παραμένει ο μεγαλύτερος τενίστας όλων των εποχών. Image: Supplied

ν

ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ να τον φυλακίσουν, να τον βασανίσουν ή να τον εκτελέσουν θα το έκαναν. Αλλά –ακόμη τουλάχιστον– συνεχίζουν να υπάρχουν ατομικά δικαιώματα. Έτσι, όπως θα περίμενε κανείς από το φασιστικό κράτος στο οποίο έχει μετατραπεί η Αυστραλία, οι τρεις δικαστές ομοσπονδιακού δικαστηρίου συντάχθηκαν με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και απέρριψαν ομόφωνα την έφεση, που είχε ασκήσει ο Σέρβος πρωταθλητής κατά της ακύρωσης της βίζας.

Έτσι, ο Νόβακ Τζόκοβιτς, σύμβολο του αντιεμβολιαστικού αγώνα, δεν θα μπορέσει να μετάσχει τους αγώνες της Μελβούρνης και θα απελαθεί,. Οι δικαστές θα

ανακοινώσουν του σκεπτικό της απόφασής τους μέσα στις επόμενες ημέρες. 

«Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος», είπε ο Σέρβος τενίστας χολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα απελαθεί από την Αυστραλία αφού δεν κατάφερε να ανατρέψει την απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ να ακυρώσει τη βίζα του.

Θα πληρώσει και 500.000 Α$ για έξοδα!

Η υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς θα μείνει στην ιστορία για το μίσος που έχει εναντίον του η κυβέρνηση της Αυστραλίας.

Ο Τζόκοβιτς είναι οικονομικά υπεύθυνος για «όλα τα έξοδα» που σχετίζονται με την υπόθεση, τα οποία αναμένεται να είναι περίπου 500.000 αυστραλιανά δολάρια (316.000 ευρώ), σύμφωνα με την Telegraf – ένα ποσό που πιθανότατα θα έπεφτε στον Αυστραλό φορολογούμενο αν το δικαστήριο είχε καταλήξει σε διαφορετικό συμπέρασμα την Κυριακή.

Ωστόσο, ο μεγάλος χαμένος είναι η Αυστραλία

Χωρίς το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, το Αυστραλιανό Open θα περιπέσει σε ανυποληψία και θα είναι οτιδήποτε άλλο, εκτός από «σημαντικό».

Και όπως συμβαίνει με καθέναν που δεν μπορεί να χωνέψει την ήττα του, οι Αυστραλοί, για να ταπεινώσουν ακόμη περισσότερο τον παγκόσμιο πρωταθλητή σκέπτονται να του επιβάλλουν τριετή απαγόρευση εισόδου στη χώρα, ώστε να μην μπορέσει να αγωνιστεί ξανά εκεί.

Και όλα αυτά επειδή ο Τζόκοβιτς δεν υπέκυψε στον εκβιασμό να εμβολιαστεί όπως το υπόλοιπο 97% των αθλητών.

Ο άνθρωπος δεν πρέπει να έχει δική του και το δικαίωμα να αποφασίζει, αλλά να συντάσσεται με το κοπάδι.
ν

 


Translate this post