Το δράμα της απέλασης ή μη του Τζόκοβιτς συνεχίζεται

Κατηγορία Διεθνή-Κόσμος

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Δεν έχει τέλος η περιπέτεια του Τζόκοβιτς στην υποτιθέμενη ελεύθερη και δημοκρατική Αυστραλία, με νέα δήλωση-απειλή του υπουργού Μετανάστευσης.

Ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας έκανε νέα δήλωσh, καθώς συνεχίζει να απειλεί με απέλαση τον σταρ του σταρ του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς. Πηγή: News Media

v

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Άλεξ Χοκ, έκανε νέα δήλωση λέγοντας ότι εξακολουθεί να «εξετάζει ενδελεχώς» εάν θα ακυρώσει τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς. Η δήλωση έγινε εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων προς την κυβέρνηση της Αυστραλίας να διορθώσει το «φιάσκο».

Περίπου 24 ώρες αφότου το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο έκρινε παράνομη την απόφαση της κυβέρνησης να ακυρώσει τη βίζα του Νο1 τενίστα στον κόσμο, ένας εκπρόσωπος του κ. Χοκ είπε ότι το ενδεχόμενο απέλασης παραμένει ανοιχτό.

Η δήλωση έγινε το πρωί της Τρίτης, αλλά φαίνεται απίθανο να ληφθεί απόφαση σήμερα.

Η δεξιά κυβέρνηση της Αυστραλίας συνεχίζει το σπάσιμο των νεύρων, επιδεικνύοντας μια αντιαθλητική και απάνθρωπη τακτική εναντίον των αθλητών που δεν υπήρξε ούτε στους ναζιστικούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936.
ν

Ο μαύρος αθλητής των ΗΠΑ, Τζέσε Όουενς, χρυσός Ολυμπιονίκης του Βερολίνου, υποστήριξε ότι δεν τον σνόμπαρε ο Χίτλερ. Image: Supplied

ν

Η δήλωση του Αυστραλού υπουργού

«Όπως ειπώθηκε και χθες στο Ομοσπονδιακό Περιφερειακό Δικαστήριο, ο υπουργός Χοκ εξετάζει εάν θα ακυρώσει τη βίζα του κ. Τζόκοβιτς σύμφωνα με το άρθρο 133c (3) του Νόμου για τη Μετανάστευση», είπε ο εκπρόσωπος.

«Σύμφωνα με τη δέουσα διαδικασία, ο υπουργός Χοκ θα εξετάσει διεξοδικά το θέμα. Επειδή το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη, για νομικούς λόγους, δεν είναι σκόπιμο να σχολιάσουμε περαιτέρω».

Το συνεχιζόμενο δράμα γύρω από τον ανεμβολίαστο 34χρονο αθλητή κατακρίθηκε από τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Άντονι Αλμπανέζε, ο οποίος κατηγόρησε την Τρίτη τον πρωθυπουργό Σκοτ ​​Μόρισον ότι αντί να λύνει τα προβλήματα, περιμένει να διογκωθούν σε κρίση.

«Το ζήτημα αυτό (του Τζόκοβιτς) δείχνει ότι η κυβέρνηση της Αυστραλίας έχει αποτύχει εντελώς», είπε ο κ. Αλμπανέζε.
ν

Ο υπουργός Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ. Image: Supplied
ν

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπάρναμπι Τζόις παραδέχτηκε ότι «έγιναν λάθη» στην περίπτωση του Σέρβου αθλητή.

Ο νικητής του Davis Cup και συνταξιούχος ομοσπονδιακός βουλευτής των Φιλελευθέρων, Τζον Αλεξάντερ δήλωσε ότι είναι κατά της απέλασης του Τζόκοβιτς.

«Ο δικαστής ήταν πολύ σαφής στα επιχειρήματά του και στα σχόλιά του σχετικά με την υπόθεση, λέγοντας ουσιαστικά ότι δεν υπάρχει κάτι περισσότερο που θα μπορούσε να κάνει αυτός ο άνθρωπος [Τζ’οκοβιτς] για να εκπληρώσει τα κριτήρια που είχαν τεθεί», είπε ο κ. Αλεξάντερ στο ραδιόφωνο ABC.

«Ήταν μια αρκετά εμφατική απόφαση. Ο υπουργός έχει το δικαίωμα να την απορρίψει, αλλά φαίνεται ότι ο Τζόκοβιτς δεν αποτελεί απειλή για την αυστραλιανή κοινωνία».

Επίσης, η γερουσιαστής των Εργατικών Κριστίνα Κένελι είπε ότι η απόφαση έπρεπε να είχε ήδη ληφθεί και χαρακτήρισε την κατάσταση ως «απίστευτο χάος».

Με την δαμόκλεια σπάθη της απέλασης πάνω από το κεφάλι του, ο Τζόκοβιτς συνεχίζει να προπονείται κανονικά στη Μελβούρνη, περιμένοντας να μάθει τον πρώτο αντίπαλό του. Οι αγώνες ξεκινούν τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου και τελειώνουν την Κυριακή 30 Ιανουαρίου.
ν

 


Translate this post