Μπιλ Γκέιτς: Συνθετικό κρέας για να σωθεί ο πλανήτης και άλλα ανέκδοτα (vid)

Κατηγορία NEWS, Περιβάλλον

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο Μπιλ Γκέιτς ζητά από τα πλούσια έθνη να αλλάξουν τη διατροφή τους σε 100% συνθετικό βόειο κρέας για να σωθεί ο πλανήτης.

Τα πλούσια έθνη πρέπει να αλλάξουν τη διατροφή τους και να υιοθετήσουν 100% το συνθετικό κρέας για να σώσουν τον πλανήτη. Πηγή: Pixabay/ News Media

ν

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ το βράδυ, ο Μπιλ Γκέιτς, από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, έκανε μια ακόμη δυσοίωνη πρόβλεψη, μιλώντας στο ABC και στην Αυστραλή δημοσιογράφο Λι Σέιλες. Όπως είπε, το μέλλον θα είναι πολύ χειρότερο από ό,τι που έχει δει έως τώρα ο κόσμος, διαρκούσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Μπιλ Γκέιτς που έχει εμμονή με το εμβόλια, υπήρξε το τελευταίο διάστημα επίκεντρο μερικών παράξενων θεωριών, λόγω της ανάμειξής του στην ανάπτυξη εμβολίων για την Covid-19. Μεταξύ άλλων, έχει κατηγορηθεί ότι εγχύνει μέσω των εμβολίων μικροτσίπ στον οργανισμό όσων εμβολιάζονται, με σκοπό τον έλεγχο του παγκόσμιου πληθυσμού, σε συνεργασία με τον «τσάρο» των υγειονομικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, Άντονι Φαούτσι.

Μερίδα κόσμου πιστεύει ότι είναι υπεύθυνος για την «πανδημία» του κορονοϊού, σε συνεργασία με τον Άντονι Φαούτσι και τους επιστήμονες του Ινστιτούτου Ιολογίας της Ουχάν στην Κίνα.

Εκτός από την χρηματοδότηση των εταιρειών που παρασκευάζουν εμβόλια, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος χρηματοοικονομικός υποστηρικτής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Ίδρυμα Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς έχει επίσης διαθέσει 250 εκατομμύρια δολάρια για έρευνες σχετικά με τον κορονοϊό.

Εκτός από το ιατρικό φακέλωμα του παγκόσμιου πληθυσμού, ο Γκέιτς έχει προτείνει την καθιέρωση υγειονομικού διαβατηρίου, με τα βιομετρικά στοιχεία κάθε ανθρώπου, καθώς και τη σύσταση ιατρικής αστυνομίας που θα συλλαμβάνει και θα περιορίζει καθέναν που πιστεύεται ότι είναι μολυσμένος.

Ο Μπιλ Γκέιτς, επειδή έχει λεφτά, πιστεύει ότι μπορεί να επεμβαίνει στις ζωές των άλλων.

Ένα άλλο θέμα που τον απασχολεί ιδιαίτερα είναι ο υπερπληθυσμός της Γης. Τάσσεται σαφώς υπέρ της μείωσής του, γιατί, όπως είπε στην Λι Σέιλες, «οι άνθρωποι καταστρέφουν τον πλανήτη».

Ωστόσο, οι απόψεις του Γκέιτς για δεκατισμό (*) του πλανήτη, έρχονται σε αντίθεση με την πολυδιαφημισμένη «φιλανθρωπία των εμβολίων», για να μην πεθαίνουν τάχα τα μικρά παιδιά.
ν

Ο συνιδρυτής της Microsoft και τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, έμεινε έκπληκτος από τον όγκο των «τρελών» και «κακόβουλων» θεωριών συνωμοσίας που υπάρχουν γι’ αυτόν στο διαδίκτυο. Πηγή: YouTube

ν

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΥΣΟΙΩΝΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ

Συγκεκριμένα είπε, ότι μετά την πανδημία, η ανθρωπότητα θα αντιμετωπίσει μια ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση, και αυτή είναι η σωτηρία του περιβάλλοντος.

«Κάθε χρόνο, προσθέτουμε στην ατμόσφαιρα 51 δισεκατομμύρια τόνους CO2 (διοξείδιο του άνθρακα). Εάν θέλουμε να σταματήσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη, πρέπει να μειώσουμε αυτές τις εκπομπές στο μηδέν», είπε ο ιδρυτής της Microsoft.

«H επίτευξη μηδενικών εκπομπών ατμοσφαιρικών ρύπων θα αποδειχθεί το πιο δύσκολο πράγμα από όσα έχει αντιμετωπίσει ποτέ η ανθρωπότητα», είπε ο Γκέιτς.

«Θα είναι πολύ δύσκολο, επειδή υπάρχουν πολλές πηγές ρύπων».

Είπε ότι η φυσική οικονομία του πλανήτη ‒τσιμέντο, χάλυβας, μεταφορές, γεωργία‒ θα πρέπει να κάνει ριζικές αλλαγές εστιάζοντας στην καινοτομία και τις σωστές πολιτικές.

Και προειδοποίησε πως αν αυτό δεν γίνει, ο κόσμος σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια απίστευτη κατάσταση, με δεκάδες εκατομμύρια να μεταναστεύουν και με αύξηση του ποσοστού των θανάτων πέντε φορές περισσότερο σε σχέση με την κορύφωση της πανδημίας του κορονοϊού.
ν

ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΚΡΕΑΣ

Η συνέντευξη δόθηκε με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου για την κλιματική αλλαγή, με τίτλο “How to Avoid a Climate Disaster: The Solutions We Have and the Breakthroughs We Need”. (Πώς να αποφύγουμε την καταστροφή του κλίματος: Οι λύσεις που έχουμε και οι καινοτομίες που χρειαζόμαστε).

Σε αυτό προτρέπει την ανθρωπότητα να αγκαλιάσει την ιδέα του ψεύτικου κρέατος ώστε να σωθεί η Γη από τα αέρια του θερμοκηπίου.

Σε άρθρο του, που δημοσιεύτηκε την Κυριακή στο Technology Review, γράφει: «Πιστεύω ότι όλες οι πλούσιες χώρες πρέπει να υιοθετήσουν κατά 100% το συνθετικό βόειο κρέας. Με τον καιρό θα συνηθίσετε τη γεύση του, η οποία, καθώς θα περνά ο καιρός, συνεχώς θα βελτιώνεται…»

Η κεντρική ιδέα είναι να μειωθούν οι εκπομπές μεθανίου, ενός αερίου του θερμοκηπίου, που παράγεται από τη βοσκή ζώων όπως οι αγελάδες, τα πρόβατα ή οι κατσίκες, καθώς χωνεύουν τα χόρτα.

Για τον Γκέιτς δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να εξαλειφθεί τελείως το κεφάλαιο «ζώα» από την ιστορία του πλανήτη, αν και παραδέχτηκε ότι το να πεις στους ανθρώπους «δεν μπορείς πια να εκτρέφεις ζώα», θα σε κάνει αντιπαθή και μισητό.

Περιττό να πούμε ότι στο Twitter έγινε «πάρτι» με τις δηλώσεις του Γκέιτς, με τους χρήστες να κάνουν σχόλια όπως «άει χάσου από δω» και άλλα που δεν είναι δημοσιεύσιμα.
Ένας χρήστης έγραψε: «Κάποιος να πει στον βλάκα τον Μπιλ Γκέιτς να πάει να χαθεί, αν νομίζει ότι μπορεί να κάνει τον κόσμο να αλλάξει (τη διατροφή του) σε 100% συνθετικό βόειο κρέας».
ν

ν

Ο σχολιαστής Paul Joseph Watson έγραψε: «Εσείς θα τρώτε πλαστικό κρέας από 3D εκτυπωτή, ενώ αυτός με τους φίλους του στο Νταβός θα τρώνε κανονικό κρέας. Ο ίδιος έχει πει ότι το αγαπημένο του φαγητό είναι το χάμπουργκερ».

Ο Watson πρόσθεσε ότι ο Γκέιτς «βγάζει εκατομμύρια αγρότες στην ανεργία, ενώ ο ίδιος αγοράζει τεράστιες γεωργικές εκτάσεις και μονοπωλεί την παγκόσμια παραγωγή τροφίμων».

Ένας άλλος, καλά πληροφορημένος, χρήστης επεσήμανε ότι ο Γκέιτς έχει αγοράσει 268.000 στρέμματα γης σε 19 πολιτείες των ΗΠΑ.

Να σημειωθεί ότι ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της διαβόητης Μονσάντο, μιας εισηγμένης στο αμερικανικό χρηματιστήριο πολυεθνικής εταιρείας αγροχημικής και γεωργικής βιοτεχνολογίας, η οποία είναι η κορυφαία παραγωγός γενετικά τροποποιημένων σπόρων και τροφίμων.
ν

Το 6.100 τετραγωνικών μέτρων σπίτι του Μπιλ Γκέιτς στις όχθες της Λίμνης Ουάσιγκτον. Πηγή: Wikimedia Commons
ν

Στο μεταξύ ο ίδιος ο λιτοδίαιτος και οικολόγος Μπιλ Γκέιτς μένει σε ένα σπίτι 6.100 τετραγωνικών μέτρων, αξίας 147,5 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ το ιδιωτικό του τζετ, που τον πηγαίνει και τον φέρνει στο Νταβός της Ελβετίας καταναλώνει 486 γαλόνια καυσίμου την ώρα, σύμφωνα με μια έντονη κριτική του βιβλίου του και των περιβαλλοντικών ενασχολήσεών του, που ασκήθηκε από το περιοδικό Nation.

Μιλώντας στα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης αυτή την εβδομάδα, ο Γκέιτς είπε ότι θα μας σώσουν η αιολική και η ηλιακή ενέργεια, καθώς και φτηνές μπαταρίες που θα αποθηκεύουν την ενέργεια όλο το χρόνο.

Την ώρα που τα έλεγε αυτά, μια ασυνήθιστη βαρυχειμωνιά έπληξε την πολιτεία του Τέξας, με τουλάχιστον 21 νεκρούς και αφήνοντας για μέρες εκατομμύρια Τεξανούς χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, στο έλεος του χιονιού και του πάγου.

Πολλά σπίτια, με ηλιακούς συλλέκτες και μπαταρίες, πήραν φωτιά και καταστράφηκαν εντελώς.
ν

Death toll rises as severe winter storm sweeps US | Al Jazeera
ν

ν

(*) Σημείωση: Δεκατισμός: η ποινή με την οποία τιμωρείτο μια ρωμαϊκή λεγεώνα όταν επαναστατούσε. Από κάθε λόχο επέλεγαν με κλήρο έναν άνδρα από δέκα για να θανατωθεί. Με αυτό τον τρόπο η επαναστατημένη λεγεώνα πλήρωνε το τίμημα, χωρίς να μειωθεί η δύναμή της.
ν

 


Translate this post