«Διάβασέ» τον από το πρώτο κιόλας ραντεβού

Κατηγορία Σχέσεις & Σεξ

ΣΧΕΣΕΙΣ

Από την Ελευθερία Καλλέρη

 

Ενδιαφέρεται για σένα; Είναι ανασφαλής; Μήπως συνηθίζει να πηγαίνει από “λουλούδι σε λουλούδι”; Μάθε τι τύπος είναι αποκωδικοποιώντας τη γλώσσα του σώματός του.

223BV543NB243BM64
v

ΠΡΩΤΟ ραντεβού… Ενδιαφέρεται στ’ αλήθεια για σένα; Είναι πραγματικά αυτός που λέει ότι είναι; Ο Βέλγος ψυχολόγος Joseph Messinger (Ζοζέφ Μεσανζί), που ειδικεύεται στη γλώσσα του σώματος, υποστηρίζει στο βιβλίο “Ces gestes qui vous trahissent” ότι ακόμη και οι πιο ασήμαντες κινήσεις εκφράζουν τις ενδόμυχες σκέψεις μας.

Εδώ παρουσιάζουμε τα στοιχεία της γλώσσας του σώματος που πρέπει να προσέξετε. Τα στοιχεία αυτά, μόλις ερμηνευθούν, θα σας δείξουν αν πρέπει να συνεχίσετε τη σχέση ή όχι.
v

Το βλέμμα του

Ξεχάστε τις ρομαντικές κωμωδίες που έχετε δει. Αν το ραντεβού σας δεν σας κοιτάζει κατευθείαν στα μάτια, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεται! Προσέξτε την κατεύθυνση του βλέμματος του: αν κοιτάζει προς τα αριστερά, αυτό σημαίνει ότι νιώθει άβολα∙ αν κοιτάζει προς τα δεξιά, θέλει και δεύτερο ραντεβού. Σημειώστε πως ένα σταθερό βλέμμα είναι αδιάψευστο σημάδι ότι δεν ενδιαφέρεται.

Αν, την ώρα που μιλάει μαζί σας, το βλέμμα του σταθεροποιείται σε ένα αντικείμενο κοντά ή μακριά, τότε δεν απευθύνεται σε εσάς, αλλά στον εαυτό του. «Είναι συνηθισμένο να μεταφέρουμε την προσοχή μας από ένα υποκείμενο σε ένα αντικείμενο. Είναι ένας μηχανισμός αυτοσυντήρησης», λέει ο Μεσανζί.

Αν το βλέμμα του στρέφεται σε ένα συγκεκριμένο τμήμα του σώματος σας (τα χέρια, το στήθος κλπ.), αυτό σημαίνει ότι απ’ όλο το άτομό σας τον ενδιαφέρει μόνο αυτό το κομμάτι και δεν ενδιαφέρεται για τον ψυχισμό ή την ευφυΐα σας. Είναι πλέον στο χέρι σας να αποφασίσετε προς τα πού θέλετε να πάει η βραδιά!

Αν κοιτάζει επίμονα τις  βλεφαρίδες σας, είναι γιατί τον ιντριγκάρετε και τον έχετε εντυπωσιάσει. Η νύχτα είναι μόνο η αρχή!
v

Τα χείλη του

Αν δαγκώνει το άνω χείλος του, αυτό μπορεί να σημαίνει άγχος και αγωνία είτε από προβλήματα στη δουλειά του είτε από άλλα πιεστικά προβλήματα στη ζωή του. Από την άλλη πλευρά, εάν δαγκώνει το κάτω χείλος, αυτό σημαίνει ότι είναι προβληματισμένος με τη συνάντηση. Είτε κάνει το ένα είτε το άλλο, είναι προφανείς ενδείξεις ατόμου που ανησυχεί και αναστατώνεται εύκολα και δεν νιώθει διόλου άνετα.
v

Τα χέρια του

Ενώ κάθεται απέναντί σας και μιλάτε, τεντώνει τα χέρια του πάνω από το κεφάλι του νωχελικά. Αυτό σημαίνει ότι λέει ψέματα! Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα έχετε πρόβλημα αν πιστέψετε αυτά που σας λέει!

Μια άλλη στάση που πρέπει να προσέξετε είναι η “πεταλούδα”. Αυτό συμβαίνει όταν σταυρώνει τα χέρια πίσω από το κεφάλι του, με τους αγκώνες στον αέρα και τους βραχίονες διπλωμένους. Ο τύπος αυτός νιώθει πολύ σίγουρος για τον εαυτό του και είναι βέβαιο ότι πετάει από λουλούδι σε λουλούδι. Ο τέλειος ψεύτης και απατεώνας; Ίσως. Η σχέση μαζί του πάντως θα είναι δύσκολη. Σας προτείνουμε να προχωρήσετε στον επόμενο τύπο!
v

Το άγγιγμά του

Αν χαϊδεύει αφηρημένα το ίδιο του το χέρι, αυτό σημαίνει ότι ελπίζει πως θα σας συναρπάσει. Ένα άτομο που το κάνει αυτό, στην πραγματικότητα αυτό που θέλει είναι να αγγίξει το άτομο που κάθεται ακριβώς απέναντί του. Σίγουρα, λοιπόν, σας περιμένουν όμορφες στιγμές και τους δύο!

 


Translate this post