Κινέζικη Αστρολογία: Τα ζώδια που δεν ταιριάζουν – α΄ μέρος

Κατηγορία Κινεζική αστρολογία, Σχέσεις & Σεξ

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Από την Έλλη Άμποτ

 

Συγκρουόμενες συμβατότητες, α΄ μέρος

Στον κινέζικο ζωδιακό, υπάρχουν αντιπαλότητες και ανταγωνισμοί κυρίως μεταξύ των ζωδίων που βρίσκονται ακριβώς το ένα απέναντι από το άλλο.

ν

ΣΤΟΝ κινέζικο ζωδιακό, όπως υπάρχουν φιλικές σχέσεις μεταξύ των ζωδίων και ταιριαστά ζευγάρια, κατά τον ίδιο τρόπο υπάρχουν αντιπαλότητες και ανταγωνισμοί κυρίως μεταξύ των ζωδίων που βρίσκονται το ένα ακριβώς απέναντι στο άλλο.
Πρόκειται για τα λεγόμενα βέλη ανταγωνισμού και τα ζευγάρια αυτά αναφέρονται ως βασικά ασύμβατα ή συγκρουόμενα. Αυτή η γνώση είναι πολύ σημαντική, καθώς μπορεί να μας προφυλάξει από κακοτοπιές, φιλονικίες και εχθρότητες, τις οποίες μπορούμε να αποφύγουμε, αλλά και από περιττά έξοδα και ψυχική ταλαιπωρία στην περίπτωση που για κάποιο λόγο η αντιπαλότητα καταλήξει στα δικαστήρια.


Τα αντίθετα ζώδια είναι φυσικοί εχθροί και πολλοί αστρολόγοι θεωρούν πως οι συνεργασίες και οι γάμοι μεταξύ τους σπανίως διαρκούν ή είναι πετυχημένοι και ότι συχνά διαλύονται εν μέσω επικρίσεων. Ακόμη κι όταν δεν υπάρχει διάλυση, θα υπάρχουν επίμονες εντάσεις στη σχέση.
Ας δούμε αναλυτικά τα βέλη του ανταγωνισμού.

ν


ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ – Α΄ ΜΕΡΟΣ


ν

ΠΟΝΤΙΚΟΣ/ΑΛΟΓΟ
Αληθινά άσχημοι κραδασμοί… όχι, όχι!

Από τα χειρότερα ζευγάρια του ζωδιακού. Σύγκρουση θελήσεων και απουσία επικοινωνίας. Το ισχυρογνώμον Άλογο δεν έχει τις ανησυχίες και φιλοδοξίες του Ποντικού και γι’ αυτό δεν μπορεί να τον καταλάβει. Από τη μεριά του ο Ποντικός θεωρεί το Άλογο ανεύθυνο και οπισθοδρομικό.
Αυτή η σχέση είναι καλό να διαλύεται αμέσως, γιατί θα αποβεί καταστροφική για τον Ποντικό. Ένας γάμος είναι επίσης πολύ δύσκολο να πετύχει ανάμεσα σε Άλογο και Ποντικό. Ωστόσο, επειδή είναι αντίθετα ζώδια, μπορούν να γίνουν καλοί φίλοι, αρκεί να μην ζουν μαζί στον ίδιο χώρο.

 

ΒΟΔΙ/ΠΡΟΒΑΤΟ
Άσχημο ταίριασμα, καλύτερα φύγετε…

Εκνευρισμός και απόγνωση χαρακτηρίζουν αυτή τη σχέση. Οι φύσεις του Βοδιού και του Προβάτου είναι εντελώς ανόμοιες. Το Βόδι είναι σοβαρό, ενώ το Πρόβατο συναισθηματικό με διαφορετικές απόψεις στον έρωτα.
Η σχέση δεν θα δουλέψει, γιατί ο καθένας θεωρεί ότι ο άλλος κάνει τα πράγματα με λάθος τρόπο και πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση. Έτσι, ενώ είναι και οι δύο φιλόδοξοι, ο χαρακτήρας τους δεν τους αφήνει να δουν καθαρά και να εκτιμήσουν τον άλλον. Άσχημη ένωση. Είναι καλύτερα και για τους δύο να προχωρήσουν πιο πέρα.

 

ΤΙΓΡΗΣ/ΠΙΘΗΚΟΣ
Μια σχέση αγάπης-μίσους

Στην αρχή έλκονται έντονα και ακατανίκητα μεταξύ τους. H σχέση τους είναι γεμάτη γέλια και περιπέτειες. Χαρακτηρίζεται από έντονο πάθος με δραματικά ξεσπάσματα και εξίσου συγκινητικές συμφιλιώσεις. Αλλά είναι μια σχέση αγάπης-μίσους.
O Τίγρης και ο Πίθηκος δεν ταιριάζουν επειδή και οι δύο είναι ατομιστές. Συνεχώς συγκρίνουν την εξυπνάδα τους και προκαλούν ο ένας τον άλλον, θεωρώντας τη ζωή σαν παιχνίδι, όπου κανείς δεν είναι έτοιμος να υποχωρήσει. Επειδή είναι φυσικά ασύμβατοι, το πιθανότερο είναι ότι η σχέση τους, εξαιτίας των καβγάδων, θα καταλήξει σε δραματικό ή εχθρικό χωρισμό.

 

ΛΑΓΟΣ/ΠΕΤΕΙΝΟΣ
O έρωτας στην καλύτερη περίπτωση είναι μέτριος

Το ζευγάρι αυτό έχει μεγάλες διαφορές στη συμπεριφορά. O Λαγός είναι ηθικολόγος, ο Πετεινός αλαζονικός και φιλόδοξος. Υποφέρουν από τα βέλη που ανταλλάσσουν και δείχνουν τον χειρότερο εαυτό τους. Είναι αρνητικοί ο ένας για τον άλλον.
O Πετεινός ελέγχει και κυριαρχεί τον Λαγό. Σε μια σχέση πρέπει ο Λαγός να δεχτεί την ηγεσία του Πετεινού. H σχέση μπορεί να προκόψει αν ο Πετεινός είναι άντρας και με την προϋπόθεση ότι δεν θα επεμβαίνει στη ζωή του ευαίσθητου Λαγού.

 

ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ/ΣΚΥΛΟΣ
Φωνές και καυγάδες όλη νύχτα!

Αντίθετα και ασύμβατα άτομα. Είναι απίθανο να βρει ο ένας ελκυστικό τον άλλον. O παρορμητικός Δράκοντας δεν ανέχεται την κυνική προσωπικότητα του Σκύλου. Είναι αδύνατο να κάνουν μια συζήτηση μεταξύ τους χωρίς να τσακωθούν.
Από την πλευρά του, ο Σκύλος περιφρονεί τις ιδέες του Δράκοντα. O γάμος μεταξύ τους είναι δυσμενής. Αν έχουν σμίξει, είναι καλύτερα να απομακρυνθεί ο ένας από τον άλλον, διαφορετικά θα πληγωθούν και οι δύο.

 

ΦΙΔΙ/ΧΟΙΡΟΣ
Δεν έχουν καμία συμβατότητα… Όχι!

Ενώ συνήθως ο Χοίρος είναι υποχωρητικός και ευγενής, στα μάτια του υπεροπτικού Φιδιού φαίνεται απλοϊκός και αδύναμος. Το ίδιο ισχύει για το Φίδι. H τάση του για βαθιά σκέψη και σχεδιασμό θα ερμηνεύεται από τον Χοίρο σαν αναποφασιστικότητα.
Κανένας δεν μπορεί να κερδίσει από αυτή τη σχέση που είναι μια από τις χειρότερες του ζωδιακού. Διαφορετικοί χαρακτήρες, ποτέ δεν θα κοιταχτούν στα μάτια και θα διαφωνούν στο καθετί. Δυστυχία κυρίως για τον Χοίρο. Τρέξε, Χοίρε, τρέξε…

 

ΠΟΝΤΙΚΟΣ/ΛΑΓΟΣ
Εν δυνάμει καταστροφική σχέση. Κόψτε την!

Και οι δύο είναι υπολογιστικοί. Υπάρχει ελάχιστη συμπάθεια και πλήρης έλλειψη εμπιστοσύνης και επικοινωνίας. O καθένας βλέπει τι θα κερδίσει από τη σχέση. Είναι καλύτερα η ένωση αυτή να διαλυθεί από την αρχή.
O Λαγός θα απορρίψει τα πολλά σχέδια του Ποντικού και δεν θα του προσφέρει στήριξη ή ενθάρρυνση. Η σχέση μπορεί να προκόψει μόνο αν ο άντρας είναι Ποντικός και μεγαλύτερος στην ηλικία και καταφέρει να κερδίσει τον σεβασμό του Λαγού. Όμως είναι περισσότερα αυτά που τους χωρίζουν από αυτά που τους ενώνουν. Όσο πιο σύντομα διακόψουν, τόσο το καλύτερο.

 

ΠΟΝΤΙΚΟΣ/ΦΙΔΙ
Μια επιδερμική σχέση… ψάξτε αλλού

Οποιαδήποτε σχέση μεταξύ τους είναι μόνο επιδερμική. Στην καλύτερη περίπτωση υπάρχει επιφανειακή έλξη μεταξύ τους και στη χειρότερη καμιά απολύτως επικοινωνία. Όταν ο μήνας του μέλιτος τελειώσει, η ομιλητική φύση του Ποντικού και η ανάγκη του να κάνει συνεχώς κάτι εξαντλεί την υπομονή του Φιδιού.
Ακόμη κι αν έχουν μια συνεργασία μεταξύ τους, ο εντελώς διαφορετικός τρόπος εργασίας και σκέψης (ο Ποντικός κυριαρχικός, το Φίδι μυστικοπαθές) κάνει την κοινή τους πορεία δύσκολη και ανηφορική. Αν επιμείνουν, θα αντιπαθήσει βαθιά ο ένας τον άλλον.

 

ΠΟΝΤΙΚΟΣ/ΠΡΟΒΑΤΟ
Όχι εύκολο ταίριασμα… αφήστε το

Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να δημιουργηθεί μια φιλική και διαρκής σχέση ανάμεσα στον φασαριόζικο Ποντικό και στο ευγενικό και ειρηνόφιλο Πρόβατο. Παρ’ όλο που είναι και οι δύο κοινωνικοί και κάνουν εύκολα γνωριμίες, δεν είναι μια ένωση που έχει πιθανότητες μακροχρόνιας επιτυχίας.
Ένας γάμος ανάμεσα σε Ποντικό και Πρόβατο μπορεί να είναι ευνοϊκός μόνο αν ο άντρας είναι Πρόβατο και μεγαλύτερος στην ηλικία. Μπορεί τότε να καθησυχάσει τον ανασφαλή Ποντικό και το ζευγάρι μπορεί να ξεπεράσει έτσι τα προβλήματά του.

 

ΠΟΝΤΙΚΟΣ/ΠΕΤΕΙΝΟΣ
Καμιά συμβατότητα… Καλύτερα να αποφευχθεί

Ασυμφωνία χαρακτήρων! Για να αποφύγετε τον πόνο είναι καλύτερα να εγκαταλείψετε τη σχέση και να ψάξετε αλλού. Σε ένα γάμο θα υπάρχουν διαφωνίες, έντονες επικρίσεις και καυγάδες, ώστε δεν θα βλαστήσει η αγάπη και τελικά η σχέση θα καταλήξει στο χωρισμό.
Στη σχέση, αν η γυναίκα είναι Ποντικός, ο πρακτικός χαρακτήρας της μπορεί να την κάνει να υποχωρεί περιστασιακά μπροστά στον κυριαρχικό Πετεινό, με αποτέλεσμα κάποια προσωρινή γαλήνη. Γενικά όμως το ταίριασμα αυτό είναι δύσκολο, γιατί και οι δύο θέλουν διαφορετικά πράγματα. Δεν είναι μια ένωση που έχει πιθανότητες μακροχρόνιας επιτυχίας.

 

ΠΟΝΤΙΚΟΣ/ΣΚΥΛΟΣ
Κουραστικό ταίριασμα… εγκαταλείψτε το

Ακατάλληλο και θλιβερό ταίριασμα. O ένας βγάζει τον χειρότερο εαυτό του άλλου. Φωνές και καυγάδες όλη μέρα. Τα πράγματα χειροτερεύουν όσο περνούν τα χρόνια. Αυτή η ένωση έχει άσχημο και θλιβερό τέλος.
Παρ’ όλο που υπάρχουν πολλές αντιθέσεις ανάμεσα σε αυτά τα δύο ζώδια, μπορούν να είναι φίλοι. Όχι όμως συνεργάτες ή συνεταίροι. Καλύτερα να μην πλησιάζει ο ένας τον άλλο και να μην μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο ή χώρο εργασίας. Ο πάγος ανάμεσά τους είναι μάλλον απίθανο να σπάσει…

 

ΒΟΔΙ/ΤΙΓΡΗΣ
Μια καταστροφική ένωση!

Το Βόδι είναι σταθερό, σε αντίθεση με τον Τίγρη που είναι απείθαρχος και κατά βάθος επαναστάτης. O Τίγρης είναι ευέξαπτος και δεν έχει ανοχή απέναντι στην ψυχρότητα του Βοδιού. Έτσι ανάμεσά τους είναι δύσκολο να βρεθεί κοινό έδαφος.
Αν συνεργάζονταν, το θάρρος του Τίγρη και η αποφασιστικότητα του Βοδιού θα οδηγούσαν το ζευγάρι πολύ ψηλά. Όμως τα δύο αυτά πολύ ισχυρά άτομα, έχουν προσωπικότητες τόσο ανόμοιες μεταξύ τους, όσο η μέρα με τη νύχτα!

 

ΒΟΔΙ/ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ
Προοιωνίζει πιθανή θλίψη

Ασύμβατοι χαρακτήρες, υπονομεύουν αντί να στηρίζουν ο ένας τον άλλον. Μετά τους πρώτους μήνες, επικρατεί εκνευρισμός, θλίψη και απελπισία. O γάμος αυτός μπορεί να λειτουργήσει μόνο αν τα δύο μέρη προσπαθήσουν πολύ σκληρά.
Στην αρχή της σχέσης, το σταθερό και ρεαλιστικό Βόδι βοηθάει τον ιδεαλιστή Δράκοντα, με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι το ζευγάρι θα μπορούσε να φτιάξει μια ικανοποιητική και ολοκληρωμένη σχέση. Αλλά η φύση τους είναι βασικά ασύμβατη, γι’ αυτό και καταλήγουν στον χωρισμό.

 

ΒΟΔΙ/ΑΛΟΓΟ
Εξαντλητική, κουραστική ένωση

Τα δύο αυτά άτομα σκέπτονται πάνω σε παράλληλες γραμμές και η σκέψη τους σπανίως συναντιέται και συνήθως δεν επικοινωνούν νοητικά. Κάθε προσπάθεια να βρεθεί κοινό έδαφος είναι μια δύσκολη μάχη, γιατί είναι εντελώς διαφορετικοί τύποι. Το Άλογο είναι εύστροφο και παρορμητικό∙ το Βόδι είναι αργό και υπολογίζει πολύ πριν κάνει μια κίνηση. Στο τέλος η θλιβερή έλλειψη κατανόησης χειροτερεύει και τα δύο μέρη καταπιέζονται. Δεν είναι καλό ταίριασμα.
Ο γάμος ανάμεσα σε υδάτινο Βόδι και πύρινο Άλογο δεν βλάπτει την ενέργεια του Βοδιού, αλλά αποδυναμώνει και εξαντλεί σημαντικά το Άλογο. Ανάμεσα σε μεταλλικό Βόδι και πύρινο Άλογο, το Βόδι αποδυναμώνεται, ενώ το Άλογο ενισχύεται.

ν


ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΕΛΗΝΙΑΚΩΝ ΕΤΩΝ ΓΕΝΝΗΣΗΣ 1900-2055


ν

Τα αντίπαλα ζευγάρια – β΄ μέρος >

ν

© 2019 Youmagazine.gr

 


Translate this post