Ο σερίφης του Λος Άντζελες αρνείται να εφαρμόσει την εντολή εμβολιασμού (vid)

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

COVID/ΕΜΒΟΛΙΟ

Posted by Youmagazine Staff

 

Θύελλα έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η απόφαση του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες να μην επιτρέψει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των αστυνομικών.

Ο σερίφης του Λος Άντζελες, Άλεξ Βιγιανουέβα. Image: Irfan Khan / Los Angeles Times

ν

ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, ο σερίφης της κομητείας του Λος Άντζελες, Άλεξ Βιγιανουέβα (Alex Villanueva) ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να σεβαστεί την εντολή του Τζο Μπάιντεν και δεν σκοπεύει να εμβολιάσει τους άνδρες και τις γυναίκες των σωμάτων ασφαλείας, επειδή, όπως είπε, θα χάσει μεγάλο μέρος της δύναμής του σε δύσκολους καιρούς.

Δήλωσε πως όποιος θέλει να κάνει το εμβόλιο είναι ελεύθερος, αλλά ο ίδιος δεν πρόκειται να εφαρμόσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

«Δεν θα εξαναγκάσω κανέναν», είπε ο Βιγιανουέβα σε συνέντευξη Τύπου. «Το θέμα (της επιδημίας) έχει πολιτικοποιηθεί υπερβολικά. Υπάρχουν ολόκληρες ομάδες εργαζομένων που είναι πρόθυμες να απολυθούν, αντί να εμβολιαστούν για Covid».

Πρόσθεσε δε ότι θα χάσει το 5-10% του προσωπικού του «εν μια νυκτί» εάν εφαρμόσει την εντολή που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο του Λος Άντζελες την Τετάρτη, ακολουθώντας τις οδηγίες του Μπάιντεν.

Να θυμίσουμε ότι στις ΗΠΑ ο σερίφης κάθε πόλης ή περιφέρειας (κομητείας) εκλέγεται από τους πολίτες και δεν διορίζεται από τους πολιτικούς.
ν


ν

Ο σερίφης διευκρίνισε ότι την προηγούμενη χρονιά αναγκάστηκε να απολύσει 345 αστυνομικούς και υπαλλήλους, σε μια περίοδο που το έγκλημα έχει αυξηθεί, επειδή η κυβέρνηση Μπάιντεν μείωσε τη χρηματοδότηση της κομητείας του, κάνοντας περικοπές 145,5 εκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούνιο του 2020.

«Το αστυνομικό σώμα ήδη υπολειτουργεί, ενώ αντίθετα οι δολοφονίες στο Λος Άντζελες έχουν αυξηθεί κατά 31% σε σχέση με την περσινή περίοδο», τόνισε.

«Πρέπει να σκεφτούμε ποιο από τα δύο είναι το χειρότερο και να επιλέξουμε», δήλωσε ο Βιγιανουέβα, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει την εντολή.
ν

Οι αστυνομικοί του Λος Άντζελες (LAPD) αντιδρούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Image: Reuters / David Swanson

ν

Χιλιάδες αστυνομικοί έτοιμοι να παραιτηθούν

Όπως αναφέρουν τα πρακτορεία ειδήσεων, χιλιάδες αστυνομικοί της δύναμης του Λος Άντζελες (LAPD) σκοπεύουν να αρνηθούν τον εμβολιασμό, επικαλούμενοι θρησκευτικούς λόγους, σε περίπτωση που λάβουν τέτοια εντολή. Το επόμενο βήμα θα είναι να παραιτηθούν.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περισσότεροι από 2.600 αστυνομικοί σκοπεύουν να επικαλεστούν θρησκευτικούς λόγους, ενώ άλλοι 350 σχεδιάζουν να ζητήσουν απαλλαγή για ιατρικούς λόγους, ανέφεραν οι Los Angeles Times τη Δευτέρα, επικαλούμενοι αξιωματούχο της πόλης με πρόσβαση στα δεδομένα.

Την ίδια στάση κρατούν και οι υπάλληλοι του Δήμου, οι οποίοι άρχισαν να καταθέτουν αιτήματα εξαίρεσης από τον «εμβολιασμό» ήδη από τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου.

Οι συνολικές αιτήσεις απαλλαγής από τον εμβολιασμό φτάνουν στο 24% των περισσότερων από 12.000 υπαλλήλων της αστυνομίας, που είναι η μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία της πόλης. Το ποσοστό των προκαταρκτικών αιτήσεων απαλλαγής είναι περίπου 2-3% σε άλλα τμήματα της Καλιφόρνιας, σύμφωνα με το NBC News.
ν

Ανάμεσα στις πλουσιότερες εταιρείες των ΗΠΑ η Moderna. Πηγή: News Media

v

Θησαυρίζουν οι εταιρείες που πουλάνε «εμβόλια»

Πακτωλός δισεκατομμυρίων ρέει προς τις εταιρείες που πουλάνε τα πειραματικά «εμβόλια» για την Covid, που εκτός των άλλων είναι απαλλαγμένες από οποιαδήποτε ευθύνη ποινική ή αστική, ανεξάρτητα από τους θανάτους και τις παθήσεις και τις αναπηρίες που προκαλούν σε όσους δέχονται να γίνουν πειραματόζωα.

Έτσι, τρία στελέχη της Moderna μπήκαν στον κατάλογο των 400 δισεκατομμυριούχων του Forbes εκτοπίζοντας τον Ντόναλντ Τραμπ.

Πρόκειται για τον CEO της εταιρείας, τον αρμενικής καταγωγής Νουμπάρ Αφεγιάν (Noubar Afeyan), τον Ρόμπερτ Λάνγκερ (Robert Langer) που από επιστήμονας του ΜΙΤ έγινε ξαφνικά βαθύπλουτος και τον Τίμοθυ Σπρίνγκερ (Timothy Springer) ανοσολόγο, καθηγητή στο Χάρβαρντ. Καθένας από αυτούς απέκτησε καθαρή περιουσία δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε λίγους μήνες, χάρη στα «εμβόλια» που πούλησε η Moderna.

Ο Σπρίνγκερ κέρδισε 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια καθαρά (κατακτώντας την 176η θέση στον κατάλογο του Forbes), ο Αφεγιάν κέρδισε 5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ο φουκαράς ο Λάνγκερ έβγαλε μόλις 4,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο τρόπος που απέκτησαν αυτά τα χρήματα είναι απλός. Η Moderna με την έναρξη της «πανδημίας» ήρθε σε συνεννόηση με διάφορες κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο και συμφώνησε, δίνοντας κάποια εκατομμύρια στους πολιτικούς, να αγοράσουν από αυτήν τα νέα «εμβόλια», έναντι δισεκατομμυρίων δολαρίων που προέρχονται τελικά από τους φορολογούμενους.

Απλός ο τρόπος για να πλουτίσεις…
ν

 


Translate this post