Οι Αυστραλοί εξεγείρονται σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη κατά της χούντας του κορονοϊού (pics+vid)

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  } Ενημ. 18:22

Posted by Youmagazine Staff

 

Βίαια επεισόδια σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών που είναι κατά του lockdown και των εμβολίων.

Δείτε το νέο βίντεο στο τέλος του άρθρου με τις συλλήψεις διαδηλωτών.
v

 

Image Credit: Facebook / Reignite Democracy Australia

ν

ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ η Αυστραλία, καθώς οι κάτοικοι του Σίδνεϊ και της Μελβούρνης εξεγέρθηκαν κατά των lockdowns που επέβαλε η χούντα του κορονοϊού.

Όχι μόνο στο Σίδνεϊ και στη Μελβούρνη αλλά και σε άλλες πόλεις της Αυστραλίας οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία, καθώς οι πολιτειακές κυβερνήσεις σε Βικτώρια και Νέα Νότια Ουαλία έθεσαν σε ισχύ νέα, πιο αυστηρά μέτρα λόγω νέας έξαρσης κρουσμάτων.

Όπως είπε ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, όλοι οι Αυστραλοί θα μείνουν έγκλειστοι στα σπίτια τους, μέχρι να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού.

Ο κόσμος, όμως έχει πλέον αντιληφθεί ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ «ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ» και αρχίζει να αντιστέκεται στη χούντα του κορονοϊού και στα δικτατορικά μέτρα που έχουν σκοπό να περιορίσουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών, για χάρη των συμφερόντων των ολίγων ισχυρών και πλουσίων της γης.

Οι διαδηλώσεις στη Μελβούρνη έλαβαν χώρα αφού ο πρωθυπουργός της Βικτώριας, Daniel Andrew, ανακοίνωσε πως το lockdown επεκτείνεται και στο σύνολο της πολιτείας, η οποία κατέγραψε 77 νέα κρούσματα το Σάββατο. Πάνω από 700 επιπλέον αστυνομικοί απεστάλησαν για τον περιορισμό της διαδήλωσης, με εικόνες και βίντεο να αναρτώνται στα social media και να κάνουν το γύρο του κόσμου.

Εκτιμάται πως στην πορεία της Μελβούρνης έλαβαν μέρος πολλές χιλιάδες διαδηλωτές που αψήφησαν τις κυβερνητικές εντολές.

Έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν ενώ συνελήφθησαν 218 διαδηλωτές και άλλοι 236 τιμωρήθηκαν μα χρηματικό πρόστιμο- Κάθε άτομο που συνελήφθη θα τιμωρηθεί με πρόστιμο 5.452 δολαρίων Αυστραλίας.
ν

ν

Πεδίο μάχης σήμερα το κέντρο της Μελβούρνης. Photo: AAP / James Ross
v

Μανιακές σκηνές εκτυλίχθηκαν σήμερα στους δρόμους της Μελβούρνης και του Σίδνεϊ, με έξαλλους Αυστραλούς να επιτίθενται κατά των δυνάμεων επιβολής των φασιστικών μέτρωμ. Photo: David Crosling / News Corp Australia
v

Η αστυνομία χρησιμοποίησε με σπρέι πιπεριού κατά των διαδηλωτών στη Μελβούρνη στις 21 Αυγούστου 2021. Πηγή: AFP / William West
ν

Η αστυνομία χρησιμοποίησε βία στους δρόμους της Μελβούρνης κατά τη διάρκεια της σημερινής έντονης διαμαρτυρίας. Πηγή: Matrix
ν

Οι διαδηλωτές φώναζαν «ντροπή-ντροπή» στους αστυνομικούς, τους πέταξαν αντικείμενα και άναψαν φωτοβολίδες.

Επίσης πολλοί διαδηλωτές  συγκρούστηκαν με αστυνομικούς που έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού αλλά και χρήση βίας για να τους συγκρατήσουν.

Αρκετοί διαδηλωτές ήταν εναντίον του εμβολιασμού με σύνθημα: «Εγώ αποφασίζω για το σώμα μου».

Στο μεταξύ, αστυνομικοί έκαναν περιπολίες στους δρόμους και μπλόκαραν τα μέσα μεταφοράς στο Σίδνεϊ, για να αποτρέψουν την προγραμματισμένη διαδήλωση.

Στο Σίδνεϊ η αστυνομία συνέλαβε 47 άτομα και τιμώρησε με χρηματικό πρόστιμο 261 διαδηλωτές.
ν

ν

Σημειώνεται πως το Σίδνεϊ, μια πόλη 5 εκατ. κατοίκων, είναι σε lockdown εδώ και εβδομάδες και το Σάββατο πάνω από 1.500 αστυνομικοί βρίσκονταν στους δρόμους του, ενώ τα τρένα προσπερνούσαν τους μεγάλους σταθμούς, επιπρόσθετα των άλλων μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων.

Διαδηλώσεις έλαβαν χώρα και στο Μπρίσμπαν, χωρίς επεισόδια.

Τα φασιστικά μέτρα φαίνονται από το γεγονός ότι πριν από τη διαδήλωση στο Σίδνεϊ, συνελήφθη και φυλακίστηκε οργανωτής της αντί-lockdown διαδήλωσης, χωρίς να έχει υποπέσει σε κάποιο παράπτωμα.
v

Photo: AAP / James Ross

v

v

Τα lockdowns επιβλήθηκαν επειδή παρουσιάστηκαν 825 νέα κρούσματα στη Νέα Νότια Ουαλία και 77 στη Βικτώρια.

Ωστόσο, είναι γνωστό ότι τα μοριακά τεστ PCR που υποτίθεται δείχνουν τα κρούσματα είναι αξιόπιστα κατά 3%, ενώ κατά 97% δίνουν λανθασμένα αποτελέσματα, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
ν

WATCH: Anti-lockdown protesters arrested on Qld/NSW border | ABC News (Australia)
ν


ν

 


Translate this post