Χαμένο υποβρύχιο: Το τέλος των ερευνών και μια σατανική σύμπτωση (vid)

Κατηγορία NEWS, Σύγχρονα Μυστήρια

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ  | Ενημ. 22/6/2023, 03:32 | Ενημ. 22/6/2023, 05:08 | 07:47

Posted by Youmagazine Staff

 

 Η OceanGate, η εταιρεία του αγνοούμενου υποβρύχιου Τιτάν, επιβεβαίωσε ότι οι πέντε άνδρες που επέβαιναν σ’ αυτό είναι νεκροί.

• H σατανική σύνδεση της συζύγου του πιλότου Stockton Rush με τον Τιτανικό και ο φτηνός κοντρόλερ παιχνιδιών.

Το γαλλικό ρομπότ καταδύσεων βαθέων υδάτων Victor 6000 ήταν η τελευταία ελπίδα για το χαμένο υποβρύχιο. Image: Olivier Dugornay / Ifremer / Abaca Press / AAP

v

ΤΑ ΣΩΣΤΙΚΑ σκάφη που αναζητούσαν το χαμένο υποβρύχιο Τιτάν στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, σταμάτησαν τις έρευνες, ενώ η OceanGate, η εταιρεία πίσω από την μοιραία αποστολή, δημοσίευσε μια δήλωση το πρωί της Παρασκευής επιβεβαιώνοντας ότι ο CEO της Stockton Rush, ο Shahzada Dawood και ο γιος του Suleman Dawood, ο Hamish Harding και ο Γάλλος Paul-Henri Nargeolet έχουν «δυστυχώς χαθεί».

Οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι βρήκαν «πέντε διαφορετικά μεγάλα κομμάτια συντριμμιών» στον πυθμένα της θάλασσας περίπου 500 μέτρα μακριά από το ναυάγιο του RMS Tιτανικός. Το υποβρύχιο Titan υπέστη μια «καταστροφική έκρηξη», σκοτώνοντας και τα πέντε άτομα που επέβαιναν στο σκάφος.

Μια υποθαλάσσια αναταραχή εντοπίστηκε το βράδυ της Κυριακής από τα δίκτυα ακρόασης του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που προορίζονται να παρακολουθούν τις κινήσεις στρατιωτικών υποβρυχίων.

Μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, κανείς δεν ήξερε τι συνέβη, καθώς δεν ήταν δυνατόν να εντοπιστεί η ακριβής θέση του χαμένου υποβρυχίου, επειδή δεν διέθετε φάρο εντοπισμού έκτακτης ανάγκης.

Οριστικά χαμένο

Την άποψη ότι το υποβρύχιο ήταν οριστικά χαμένο είχε εκφράσει ο Τζεφ Κάρσον, ομότιμος καθηγητής Περιβαλλοντικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο των Συρακουσών και εμπειρογνώμονας στα σόναρ. Όπως δήλωσε στη Daily Mail, οι ήχοι που ακούστηκαν από τον βυθό και έδωσαν ελπίδες ότι οι επιβάτες ήταν ζωντανοί, είναι αντανακλάσεις που προέρχονται μάλλον από τα συντρίμμια του Τιτανικού. Το υποβρύχιο πρέπει να θεωρείται οριστικά χαμένο.
ν

Η τελευταία φωτογραφία του υποβρυχίου Τιτάν και οι πέντε επιβαίνοντες. Αριστερά, ο Stockton Rush, CEΟ της OceanGate. Image: Supplied
ν

Πάντως τα συνεργεία διάσωσης συνέχισαν να ερευνούν τα βάθη του Ατλαντικού με τη βοήθειά του γαλλικού ρομπότ Victor 6000 ‒ ένα εξαιρετικά προηγμένο σκάφος βαθέων υδάτων και ένα από τα λίγα σκάφη στη Γη που μπορούν να φτάσουν στο ναυάγιο του Τιτανικού.
ν

Το εξαφανισμένο υποβρύχιο Tιτάν. Image: OceanGate / AFP

v

Δεν είχε άδεια να μεταφέρει επιβάτες!

Στο μεταξύ απεκαλύφθη ότι το χαμένο υποβρύχιο δεν είχε άδεια να μεταφέρει επιβάτες και μάλιστα επί πληρωμή.

Υπήρξε ζήτημα καταλληλότητας του χαμένου υποβρυχίου το 2018, από έναν υπάλληλο της ιδιοκτήτριας εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην διευθυντής θαλάσσιων επιχειρήσεων David Lochridge, απολύθηκε από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας OceanGate, επειδή έκανε καταγγελία για την ασφάλεια του υποβρυχίου.
ν

Ο πρώην διευθυντής θαλάσσιων επιχειρήσεων David Lochridge απολύθηκε, επειδή επεσήμανε ελαττώματα στο υποβρύχιο Τιτάν. Image; OceanGate.
v

Αντί για τιμόνι είχε έναν φτηνό κοντρόλερ παιχνιδιών

Επειδή το σκάφος ήταν πειραματικό, δεν είχε άδεια μεταφοράς επιβατών. Ο David Lochridge είχε επίσης επισημάνει ότι μέσα στο υποβρύχιο χρησιμοποιούνταν επικίνδυνα, εύφλεκτα υλικά.

Τέλος, είναι αδιανόητο για ένα σκάφος τόσων πολλών εκατομμυρίων, η οδήγησή του να γίνεται από έναν κοντρόλερ PlayStation, αξίας 40 ευρώ!

Αυτή η προχειρότητα έκανε τον πολυεκατομμυριούχο Chris Brown, ο οποίος είχε κλείσει θέση, να ακυρώσει το ταξίδι του και να ζητήσει πίσω τα χρήματα που είχε δώσει. Έτσι, σώθηκε την τελευταία στιγμή.
ν

Το υποβρύχιο Tιτάν μπορεί να βρίσκεται πιο βαθιά κι από τον Τιτανικό, που είναι περίπου σε 3.700 μέτρα βάθος. Εικόνα: YouTube / MetaBallStudios
ν

Μια σατανική σύμπτωση

Πέρα από το θλιβερό γεγονός ότι η εταιρεία OceanGate εκμεταλλευόταν τον υγρό τάφο χιλιάδων ανθρώπων που πέθαναν στο ναυάγιο του Τιτανικού για να βγάλει εύκολα χρήματα, υπάρχει και μια ανατριχιαστική σχέση ανάμεσα στη σύζυγο του αγνοούμενου CEO που επέβαινε στον Τιτάνα και ενός ζευγαριού που πέθανε στο ναυάγιο του Τιτανικού το 1912.

Η σύζυγος του Stockton Rush, του Διευθύνοντος Συμβούλου της OceanGate που ήταν στο τιμόνι του υποβρυχίου με προορισμό τον Τιτανικό, κατάγεται από δύο pol;y πλούσιους επιβάτες πρώτης θέσης που πνίγηκαν όταν το πλοίο βυθίστηκε το 1912, αφού συγκρούστηκε με παγόβουνο.

Η Wendy Rush είναι η δισέγγονη του μεγαλοεπιχειρηματία Isador Straus και της Ida Straus, που ήταν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στο άτυχο υπερατλαντικό ταξίδι του Τιτανικού, σύμφωνα με αρχειοθετημένα αρχεία που έλαβαν οι New York Times.

Οι Strauses μνημονεύονται για τη συγκινητική επίδειξη αγάπης τους, όταν το υπερωκεάνιο βυθιζόταν.

Οι επιζώντες ανέφεραν ότι είδαν την Ida Straus να αρνείται μια θέση σε μια σωσίβια λέμβο, καθώς τα πληρώματα προσπαθούσαν να σώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες και παιδιά, προκειμένου να παραμείνει στο πλοίο κοντά ατον επί 40 και πλέον χρόνια σύζυγό της.
ν

Μαζί στη ζωή μαζί και στο θάνατο. Ο Isador Straus και η σύζυγός του Ida ήταν από τους πλουσιότερους ανθρώπους πάνω στον Τιτανικό. Image: Supplied
ν

Το ζευγάρι εντοπίστηκε να στέκεται χέρι-χέρι στο κατάστρωμα του Τιτανικού, καθώς το πλοίο βυθιζόταν στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού.

Η τραγική ιστορία αγάπης τους απεικονίστηκε από τον σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον στην ταινία Τιτανικός του 1997.

Η Wendy Rush κατάγεται από μια από τις κόρες του ζευγαριού, τη Minnie Strauss. Η Minnie Strauss παντρεύτηκε τον γιατρό Richard Weil το 1905 και ο γιος τους, Richard Weil Jr., υπηρέτησε ως πρόεδρος της εταιρείας Macy’s New York, σύμφωνα με την εφημερίδα.
ν

Η Wendy Rush ήταν σε τρεις αποστολές στο ναυάγιο του Τιτανικού μαζί με τον σύζυγό της (πίσω), τα τελευταία τρία χρόνια. Image: OceanGate
v

Τελικά οι νεκροί του Τιτανικού εκδικήθηκαν τους βέβηλους που θέλησαν να διαταράξουν την ησυχία τους.

Στο βίντεο που ακολουθεί και δημοσίευσε η New York Post, o θεατής, σαν να βρίσκεται σε υποβρύχιο, μεταφέρεται μέχρι τα συντρίμμια του Τιτανικού, περίπου 3.700 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στον πυθμένα του Ατλαντικού Ωκεανού, όπου οι διασώστες υποψιάζονται ότι ο Τιτάν παγιδεύτηκε μετά την εξαφάνισή του την Κυριακή το πρωί.

Καθώς το φανταστικό «υποβρύχιο» κατεβαίνει στα ψηφιακά βάθη, περνά από διάφορα παγκόσμια ορόσημα, όπως το Άγαλμα της Ελευθερίας (93 μέτρα ύψος), τον Πύργο του Άιφελ (324 μέτρα) και τον Μπουρτζ Χαλίφα (829 μέτρα).

Το οξυγόνο του Τιτάνα επαρκεί έως σήμερα το μεσημέρι, Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023.

Το βάθος του Ατλαντικού είναι 8.486 μέτρα.

Δείτε το βίντεο κλιπ στο YouTube:
ν

ν

 


Translate this post