«Βλάβη στο Matrix»: Νεκρό πουλί κινηματογραφείται ακίνητο στον αέρα (vid)

Κατηγορία NEWS, Φυσική-Κοσμολογία, Σύγχρονα Μυστήρια

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ

Από τον Αναστάσιο Ν. Πανά

 

Κάποιες φορές το Matrix παθαίνει βλάβη με κωμικά αποτελέσματα, όπως τα πλάνα ενός πουλιού που στέκεται ακίνητο στον ουρανό, σαν να έχει κολλήσει.

Το μετέωρο πουλί. Πηγή: YouTube

v

ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ έχουν καταγράψει πλάνα ενός πουλιού που βρίσκεται ακίνητο στον ουρανό, χωρίς προφανώς να έχει κολλήσει πάνω σε κάτι.

Το περίεργο περιστατικό, που συνέβη στο Surrey της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά το απόγευμα της 18ης Φεβρουαρίου 2023, έγινε πρώτο θέμα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αφήνοντας πολλούς θεατές έκπληκτους, καθώς δεν μπορούσαν να το εξηγήσουν.

Πολλά βίντεο κλιπ που τραβήχτηκαν από διαφορετικές γωνίες δείχνουν ένα πουλί, το οποίο φαίνεται νεκρό, να στέκεται ακίνητο στον αέρα δίπλα σε μερικά εναέρια καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς το πουλί να είναι συνδεδεμένο με κάποιο από τα σύρματα.

Σαστισμένοι οι θεατές περπατούσαν γύρω-γύρω και κοιτούσαν το θέαμα, ανήμποροί να εξηγήσουν αυτό που έβλεπαν: ένα πουλί να στέκεται ακίνητο στον ουρανό.
ν

‘Very weird’: Motionless bird floating in air captured on video in B.C.
ν

ν

«Είναι ένα νεκρό πουλί και απλώς επιπλέει στον αέρα, χωρίς σύρματα, χωρίς τίποτα», είπε ένας μάρτυρας. «Δεν υπήρχε απολύτως τίποτα που μπορούσαμε να δούμε με γυμνό μάτι που το συγκρατούσε ή που να ήταν κολλημένο σε αυτό».

Ωστόσο, πρέπει να υπάρχει κάτι που να κρατά ακίνητο το νεκρό πουλί εκεί πάνω.

Αποδεικνύει αυτό ότι ο κόσμος μας είναι ψηφιακός, άρα ψεύτικος;

Δεν είναι όλοι πρόθυμοι να δεχτούν κάτι τέτοιο.

«Δεδομένης της εγγύτητας των δέντρων και των τηλεγραφικών καλωδίων, θα πρότεινα ότι εμπλέκεται κάποιο είδος αόρατου υλικού ανάρτησης, όπως μια πετονιά, παρά ότι είναι ένα σφάλμα σε μια ημιτελή πραγματικότητα», δήλωσε ο καθηγητής γεωγραφίας Paul Kingsbury του Πανεπιστημίου Simon Fraser στον Καναδά.
ν

Ένας αστρονόμος του μεσαίωνα σηκώνει το παραπέτασμα του ουρανού για να δει τι κρύβεται από πίσω. Η σύγχρονη αμφισβήτηση ότι ο κόσμος που βλέπουμε είναι αληθινός ξεκίνησε το 1530. Εικόνα από το βιβλίο του Γάλλου αστρονόμου Καμίγ Φλαμμαριόν “L’atmosphère: météorologie populaire” (1888). Πηγή: Wikimedia Commons
ν

Παρ’ όλα αυτά, ότι ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι μια ψευδαίσθηση, έχει προταθεί το 1997 από αξιοσέβαστους φυσικούς όπως οι Tom Banks, Willy Fischler, Stephen Shenker και Leonard Susskind.

Σαν τις χορδές ενός βιολιού

Ουσιαστικά πρόκειται για τη θεωρία των χορδών, για όποιον είναι εξοικειωμένος με το λεγόμενο Στάνταρ Μοντέλο (Καθιερωμένο Πρότυπο) και τις θεωρίες του. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, όλα τα σωματίδια –είτε είναι ηλεκτρόνια είτε κουάρκ είτε φωτόνια είτε το W μποζόνιο[1]– είναι στην πραγματικότητα μορφές ταλάντωσης μιας χορδής, ένα είδος νήματος, που έχει μήκος χωρίς πλάτος και συνιστά μια κλειστή δομή, σαν ένα δαχτυλίδι από λεπτή κλωστή. Όλα τα πράγματα που βλέπουμε γύρω μας αποτελούνται από σωματίδια, τα οποία μπορεί να μην είναι τίποτε άλλο παρά κάποια μορφή ταλάντωσης ενός και μοναδικού τέτοιου δακτυλίου.

Στην πραγματικότητα τα σωματίδια είναι υλικές εκφράσεις της ταλάντωσης μιας ενεργειακής χορδής. Αν η χορδή, που σαν δαχτυλίδι, γυρίσει έτσι, είναι ηλεκτρόνιο∙ αν γυρίσει αλλιώς, είναι κουάρκ κτλ. Έτσι, έχουμε όχι μόνο ενοποίηση των 4 θεμελιωδών δυνάμεων[2], αλλά και ενοποίηση δυνάμεων και σωματιδίων… Είναι σαν τις χορδές ενός βιολιού. Μπορώ να παίξω όποιον σκοπό θέλω, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξω τις χορδές…

Η θεωρία των χορδών άρει το αδιέξοδο του Στάνταρ Μοντέλου. Το βασικό όργανο της ύλης είναι η χορδή, η οποία, ανάλογα με το πώς κινείται, θα είναι είτε ηλεκτρόνιο είτε κουάρκ είτε κάποιο άλλο σωματίδιο. Υπάρχει και φιλοσοφική ομορφιά πίσω από αυτή τη θεωρία, πέρα από το ότι εξηγεί την κβαντική θεωρία της βαρύτητας.

Οι περισσότεροι όμως επιστήμονες του Στάνταρ Μοντέλου δεν δέχονται αυτή την θεωρία. Και φυσικά δεν την δέχεται ο περισσότερος κόσμος, ξεχνώντας ότι αυτό που μας κάνει να θεωρούμε τα πάντα γύρω μας αληθινά και αμετάβλητα είναι το γεγονός ότι είμαστε προσκολλημένοι στις αισθήσεις, ενώ υπάρχουν και άλλοι κόσμοι πέραν των πέντε αισθήσεων, που γίνονται αντιληπτοί με το άνθος του νου.

Δείτε το παρακάτω βίντεο με 20 περιστατικά matrix στο YouTube – εδώ.
ν

ν

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

[1] Τα μποζόνια W και Z προτάθηκαν από τους θεωρητικούς φυσικούς το 1968 και ανακαλύφθηκαν στο CERN το 1983 από τον φυσικό Κάρλο Ρούμπια.
[2] Οι τέσσερις θεμελιώδεις δυνάμεις της φύσης είναι: η βαρύτητα, ο ηλεκτρομαγνητισμός, η ισχυρή και η ασθενής πυρηνική δύναμη.
ν

 


Translate this post