Απόδραση από το Αλκατράζ: ένα άλυτο μυστήριο

Κατηγορία NEWS, Σύγχρονα Μυστήρια

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Σήμερα κλείνουν 55 χρόνια από τη μέρα που τρεις φυλακισμένοι δραπέτευσαν από το διαβόητο κολαστήριο του Αλκατράζ.

Η φυλακή του Αλκατράζ είχε τη φήμη φρουρίου, απ’ όπου δεν μπορούσε να δραπετεύσει κανείς. Photo: IMG_0174
ν
ΤΟ ΑΛΚΑΤΡΑΖ, η πιο γνωστή φυλακή υψίστης ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών, αποτελούσε εγγύηση ότι κανένας από τους φυλακισμένους δεν θα μπορούσε ποτέ να αποδράσει και να επιβιώσει, κι αυτό χάρη στη τοποθεσία του νησιού, που βρίσκεται κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της φυλακής, όλες οι απόπειρες απόδρασης απέτυχαν παταγωδώς. Οι λιγοστοί φυλακισμένοι που κατάφεραν να βγουν από τους τοίχους αυτού του κολαστηρίου δεν κατάφεραν να φτάσουν ποτέ στη ακτή του Σαν Φρανσίσκο, λόγω των δυνατών παλιρροιακών ρευμάτων, της μεγάλης απόστασης από την ακτή και των καρχαριών που παραμονεύουν.
Παρ’ όλα αυτά μια νέα μελέτη υποστηρίζει ότι οι τρεις κατάδικοι που δραπέτευσαν από τον “Βράχο” στις 11 Ιουνίου του 1962, κατάφεραν να επιβιώσουν και να φτάσουν στην ακτή. Οι αρχές, για λόγους γοήτρου, αναφέρουν ότι οι τρεις άνδρες είναι αγνοούμενοι, υποστηρίζοντας ότι πνίγηκαν στα παγωμένα νερά του ωκεανού.
Πρόκειται για τους ληστές τραπεζών Φρανκ Μόρις, Τζον Άγκλιν και Κλάρενς Άγκλιν. Οι τρεις άνδρες, όπως δείχνει και η ταινία “Απόδραση από το Αλκατράζ” με τον Κλιντ Ήστγουντ, έσκαβαν επί έξι μήνες τούνελ στους τοίχους των κελιών τους χρησιμοποιώντας κουτάλια, ενώ τη νύχτα της απόδρασης έφτιαξαν ομοιώματα των προσώπων τους από χαρτί για να ξεγελάσουν τους φύλακες, που νόμιζαν ότι οι φυλακισμένοι βρίσκονταν στα κρεβάτια τους. Σύμφωνα με τον θρύλο, οι τρεις δραπέτες απομακρύνθηκαν από το Νησί του Διαβόλου με μια φουσκωτή βάρκα που είχαν φτιάξει από αδιάβροχα και κουπιά.
Και οι τρεις εξαφανίστηκαν εκείνη τη νύχτα και η μοίρα τους αποτελεί έκτοτε ένα μεγάλο μυστήριο. Εάν είχαν πνιγεί, τα σώματά τους, ή έστω τα απομεινάρια τους, θα είχαν βρεθεί στον Κόλπο του Σαν Φρανσίσκο.
Αλλά ακόμη κι αν κατάφεραν με κάποιο τρόπο να επιβιώσουν και να φτάσουν στην ακτή, πώς έζησαν στη συνέχεια τη ζωή τους;
ν
Πενήντα πέντε χρόνια μετά παραμένει αναπάντητο το ερώτημα εάν οι τρεις δραπέτες –Φρανκ Μόρις, Τζον Άγκλιν και Κλάρενς Άγκλιν– επέζησαν. Photo: Reuters. Πηγή: Supplied
ν

 


Translate this post