Ο Τιτανικός πήρε στον τάφο του ένα υποβρύχιο με τουρίστες (vid)

Κατηγορία Σύγχρονα Μυστήρια

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ  | Ενημ. 20/6/2023, 23:08, 21/6/2023, 6:42

Posted by Youmagazine Staff

 

Η νέα θαλάσσια τραγωδία αφορά το υποβρύχιο Τιτάν, με το οποίο πέντε άτομα θέλησαν να επισκεφτούν το ναυάγιο του Τιτανικού.

Το μήκους 6,5 μέτρων υποβρύχιο Τιτάν εξαφανίστηκε στα βάθη του Ατλαντικού την Κυριακή. Πηγή: YouTube

v

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ και οι τέσσερις επιβάτες του υποβρύχιου Titan, μήκους 6,5 μέτρων, ξεκίνησαν την κάθοδο στον Ατλαντικό Ωκεανό, σε ένα ταξίδι μετ’ επιστροφής διάρκειας 10 ωρών, για να δουν, ιδίοις όμμασι, το διάσημο ναυάγιο του Τιτανικού το πρωί της Κυριακής.

Ο Τιτανικός, που βυθίστηκε το 1912 παίρνοντας μαζί του πάνω από 1.500 ψυχές, βρίσκεται περίπου 3,7 χιλιόμετρα (12.000 πόδια) κάτω από την επιφάνεια του Ατλαντικού.

Χρειάζονται περίπου δύο ώρες για να φτάσει το υποβρύχιο στον πυθμένα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επαφή χάθηκε μία ώρα και 45 λεπτά μετά την κατάδυση.

Παρ’ όλα αυτά, οι χειριστές του Titan στο μητρικό πλοίο Polar Prince κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης 10 ώρες αργότερα!
ν

Το στενόχωρο εσωτερικό του υποβρυχίου Titan της OceanGate Expeditions. Η εταιρεία λέει ότι είναι πιο ευρύχωρο σε σχέση με τα κλασικά βυθοσκάφη. Πηγή: OceanGate / Facebook

ν

Τρομερές πιέσεις

Το ναυάγιο του Τιτανικού βρίσκεται σε βάθος 3,8 χλμ. Οι πιέσεις σε αυτό το βάθος είναι πέρα από κάθε φαντασία.

Η πίεση του αέρα στο σώμα μας στην επιφάνεια της θάλασσας είναι περίπου 1 κιλό ανά τετραγωνικό εκατοστό.

Για κάθε 10 μέτρα βάθους κατάδυσης, τα υποβρύχια δέχονται το ισοδύναμο μιας επιπλέον ατμόσφαιρας.

Στο σημείο όπου βρίσκεται βυθισμένος ο Τιτανικός, η πίεση του νερού είναι 380 φορές μεγαλύτερη (40 MPa) από ό,τι στην επιφάνεια.

Ελάχιστα βυθοσκάφη στον κόσμο μπορούν να αντέξουν τόσο μεγάλη πίεση.
ν

Αυτή είναι η τελευταία γνωστή εικόνα του υποβρυχίου Τιτάν, πάνω στην ειδική εξέδρα που το μεταφέρει, πριν καταδυθεί στο σημείο όπου βρίσκεται ο Τιτανικός και εξαφανιστεί. Image: Supplied
ν

Ο εμπειρογνώμονας ναυτιλιακής επιμελητείας Σαλβατόρε Mερκολιάνο λέει ότι το υποβρύχιο πιθανόν να έχει υποστεί ηλεκτρική βλάβη και βλάβη συστημάτων, με αποτέλεσμα να ακουμπάει στον πυθμένα της θάλασσας.

Αυτό, λέει ο Mερκολιάνο, καθιστά σχεδόν αδύνατες τις προσπάθειες διάσωσης λόγω του ακραίου βάθους και της δυσκολίας εντοπισμού του υποβρυχίου –το οποίο δεν φέρει φάρο έκτακτης ανάγκης– ανάμεσα στα συντρίμμια του Τιτανικού.

ν

ν

Η εταιρεία OceanGate Expeditions προσφέρει υποβρύχιες επισκέψεις στο ναυάγιο του Τιτανικού από το 2021. Πηγή: OceanGate
ν

Ουσιαστικά το Τιτάν είναι ένα κλειστοφοβικό σκάφος μεγέθους μίνι βαν, παρά ένα υποβρύχιο με την κυριολεκτική σημασία της λέξης. Και αποδεικνύεται το ίδιο γρουσούζικο με τον Τιτανικό.

Κατασκευασμένο από τιτάνιο και ανθρακονήματα, μπορεί να μεταφέρει αποθέματα οξυγόνου έκτακτης ανάγκης για 70 έως 96 ώρες (τέσσερις ημέρες). Αυτό δίνει στους διασώστες προθεσμία έως την Τετάρτη το απόγευμα, ή το αργότερο έως τις 5:00 μ.μ. της Πέμπτης.

Φυσικά ο εντοπισμός του δεν είναι κάτι εύκολο, ενώ οι επιβάτες του, αν ακόμη ζουν, αντιμετωπίζουν θερμοκρασίες 2 βαθμών Κελσίου.
ν

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Hamish Harding επέβαινε στο μικρό υποβρύχιο που εξαφανίστηκε την Κυριακή. Image: Supplied
ν

Το τμήμα της πλώρης του Τιτανικού, ο οποίος έσπασε σε δύο κομμάτια, αναπαύεται στα ερεβώδη βάθη του Ατλαντικού Ωκεανού. Image: Supplied
ν

Η κατάρα του Τιτανικού

Σε μια απόκοσμη ανάρτησή του, ο πιλότος του υποβρυχίου, ο Γάλλος Paul-Henry Nargeolet, 73 ετών, έγραψε: «Είτε είσαι 11 μέτρα είτε 11 χιλιόμετρα κάτω, αν συμβεί κάτι, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο».

«Όταν βρίσκεσαι σε πολύ βαθιά νερά, είσαι νεκρός πριν καταλάβεις ότι κάτι συμβαίνει, οπότε δεν είναι πρόβλημα».

Άλλοι επιβάτες είναι ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Hamish Harding και ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της OceanGate Expeditions, Stockton Rush.

Εκτός των προηγούμενων δύο και του Paul-Henry Nargeolet, ανακοινώθηκαν τα ονόματα του Πακιστανού μεγιστάνα Shahzada Dawood, 48 ετών, και του γιου του Suleman, 19 ετών. Όλοι αυτοί θεωρούνται ότι βρίσκονται παγιδευμένοι στο σκάφος με αέρα για άλλες 36 περίπου ώρες.

Να σημειωθεί ότι το εισιτήριο για το υποβρύχιο Τιτάν κοστίζει 250.000 δολάρια το άτομο!

Κάπως ακριβά για να μεταβείς στον Άλλο Κόσμο.

Η θέση του υποβρυχίου ήταν κάπου 1.666 χιλιόμετρα έξω από το Κέιπ Κοντ, στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες, με τη σύμπραξη της Γαλλίας, έχουν οργανώσει μια γιγάντια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, αλλά οι ελπίδες είναι ελάχιστες.

Δείτε το βίντεο κλιπ:
ν

ν

 


Translate this post