Πεντάγωνο: Εξωγήινο μητρικό διαστημόπλοιο εντός του ηλιακού συστήματος (vid)

Κατηγορία NEWS, Εξωγήινη Έρευνα

ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Έκθεση του Πενταγώνου αναφέρει ότι ένα εξωγήινο μητρικό σκάφος ίσως βρίσκεται στο ηλιακό σύστημα και μας παρακολουθεί.

Τα UFO που βλέπουμε μπορεί να είναι ανιχνευτές από κάποιο μητρικό σκάφος, αναφέρει έκθεση του Πενταγώνου. Image: Supplied / Twitter

v

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ένα εξωγήινο μητρικό διαστημόπλοιο να βρίσκεται στις παρυφές του ηλιακού μας συστήματος και να στέλνει μη επανδρωμένα οχήματα με μικροσκοπικούς ανιχνευτές για να εξερευνήσουν τους πλανήτες; Σύμφωνα με έναν επιστήμονα του Χάρβαρντ και έναν αξιωματούχο του Πενταγώνου, είναι πολύ πιθανό. 

Σε μια προκαταρκτική έκθεση, οι δύο ερευνητές επιμένουν ότι είναι εφικτό να κρύβεται εντός του ηλιακού μας συστήματος ένα τεράστιο εξωγήινο διαστημόπλοιο, το οποίο στέλνει μη επανδρωμένα ανιχνευτικά σκάφη για να εξερευνήσουν τους πλανήτες, όπως κάνουμε κι εμείς με τις διάφορες διαστημοσυσκευές που στέλνουμε σε άλλους πλανήτες.

Οι δύο ερευνητές είναι ο Άβι Λεμπ (Avi Loeb), θεωρητικός φυσικός που ασχολείται με την αστροφυσική και την κοσμολογία, ο οποίος διδάσκει Αστρονομία στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, και ο δρ Σων Κερκπάτρικ (Sean M. Kirkpatrick), διευθυντής του Γραφείου All-domain Anomaly Resolution Office (AARO) του αμερικανικού Πενταγώνου. Το Γραφείο AARO ιδρύθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση τον Ιούλιο του 2022 για τον εντοπισμό και μελέτη Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων (ΑΤΙΑ).

Το προσχέδιο των δύο επιστημόνων, με τίτλο “Physical Constraints on Unidentified Aerial Phenomena” (Φυσικοί περιορισμοί σε μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα) κυκλοφόρησε στις 7 Μαρτίου. Δεν είναι επίσημο έγγραφο του Πενταγώνου, αλλά πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας. Εντούτοις δεν έχει αξιολογηθεί από άλλους επιστήμονες και ερευνητές.
ν

ν

Ο Άβι Λεμπ είναι γνωστός για την έρευνά του στον Oumuamua (Ουμουάμουα), έναν διαστρικό επισκέπτη που ήρθε στο ηλιακό μας σύστημα το 2017.

Οι αστρονόμοι που εντόπισαν για πρώτη φορά το αντικείμενο σε σχήμα πούρου, αρχικά νόμισαν ότι ήταν κομήτης. Ωστόσο, το επίμηκες σχήμα του, η έλλειψη κόμης (το νέφος των αερίων που περιβάλλει έναν κομήτη) και το γεγονός ότι είχε περίεργη τροχιά (επιτάχυνε όταν έφτασε μακριά από τον ήλιο) έθεσαν ερωτήματα σχετικά με τη θεωρία του κομήτη. Ο Λεμπ πρότεινε τότε ότι «το Ουμουάμουα ήταν εξωγήινο διαστημόπλοιο».
ν

Το διαστρικό αντικείμενο με την περίεργη συμπεριφορά που ονομάστηκε Ουμουάμουα. Πηγή: European Southern Observatory / M. Kornmesser
ν

Το περίεργο αντικείμενο ενέπνευσε τον Αμερικανό καθηγητή «να εξετάσει την πιθανότητα ότι ένα τεχνητό διαστρικό αντικείμενο θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ένα μητρικό σκάφος που απελευθερώνει πολλούς μικρούς ανιχνευτές κατά τη διάρκεια της διέλευσης του κοντά στη Γη, δηλαδή συσκευές όχι πολύ διαφορετικές από αυτές που στέλνει η NASA σε άλλους πλανήτες. Αυτοί οι “κλέφτες” (όπως τα άνθη από ραδίκια που μοιάζουν με μικρά στρογγυλά συννεφάκια ή διάφανες ομπρέλες) θα μπορούσαν να διαχωριστούν από το μητρικό σκάφος είτε από την παλιρροιακή βαρυτική δύναμη του Ήλιου είτε από επιδέξιους ελιγμούς».

Όπως αναφέρουν ο δύο ερευνητές στην έκθεσή τους, η Αφροδίτη, η Γη και ο Άρης θα αποτελούσαν αντικείμενα ενδιαφέροντος για τους εξωγήινους, οι οποίοι θα έστελναν μη επανδρωμένα σκάφη για να τους εξερευνήσουν.
ν

Κατοικείται άραγε ο γαλαξίας μας από ευφυείς εξωγήινους; Πηγή: NASA

v

Ίσως οι εξωγήινοι ήλθαν, είδαν (ότι είμαστε ανόητοι) και απήλθαν

 Υπάρχει πάντα η πιθανότητα ευφυείς εξωγήινοι να εξερεύνησαν τη Γη, να είδαν ότι κατοικείται, αλλά, αναλύοντας την τεχνολογία μας, να κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είμαστε καθυστερημένοι, επομένως «άνευ σημασίας» γι’ αυτούς.

Από την άλλη μεριά γνωρίζουμε ότι τα UAP (Unidentified Anomalous Phenomena), όπως αποκαλεί το Πεντάγωνο τα UFO, δεν συμμορφώνονται με τους νόμους της φυσικής. Αυτό έχουν αναφέρει όλοι οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορία των ΗΠΑ που έτυχε να «κυνηγήσουν» UFO. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε επίσης ο δρ Κερκπάτρικ, ο διευθυντής του Γραφείου AARO.
ν

Το μυστηριώδες κυλινδρικό αντικείμενο πάνω από τη Βαγδάτη. Πηγή: YouTube / Jeremy Corbell / George Knapp
ν

Στις αρχές Μαρτίου, δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο με ένα κυλινδρικό αντικείμενο που πετά πάνω από την πόλη της Βαγδάτης στο Ιράκ. Το αντικείμενο, το οποίο ονομάστηκε «Φάντασμα της Βαγδάτης», καταγράφηκε πάνω από την ιρακινή πρωτεύουσα από ένα drone Reaper των ΗΠΑ τον Μάιο του 2022 και ταξινομήθηκε ως UAP (μη αναγνωρισμένο εναέριο φαινόμενο) λόγω των ιδιόμορφων χαρακτηριστικών του, όπως η έλλειψη πτερυγίων και η απουσία εμφανούς μέσου πρόωσης.

Μετά τη διαρροή, οι εικόνες δημοσιοποιήθηκαν στο YouTube από τους δημοσιογράφους Τζέρεμι Κόρμπελ και Τζορτζ Κναπ.
ν

The Baghdad Phantom UAP | Jeremy Corbell
ν

ν

 


Translate this post