Η Ρωσία προετοιμάζεται για πυρηνικό πόλεμο (vid)

Κατηγορία NEWS, Κόσμος

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η σύγκρουση στην Ουκρανία να γίνει πυρηνική, καθώς η Ρωσία περιμένει επίθεση από το ΝΑΤΟ.

Η ΕΕ δημιουργεί «πυρηνικά» αποθέματα κοντά στα ρωσικά σύνορα. Πηγή: News Media

ν

ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύει να δημιουργήσει το πρώτο στρατηγικό απόθεμα όπλων και προμηθειών, διαθέσιμο σε οποιοδήποτε μέλος της ΕΕ, ως απάντηση σε πιθανά χημικά ή πυρηνικά συμβάντα. Το απόθεμα θα βρίσκεται στη Φινλανδία, σε κοντινή απόσταση από τα σύνορα με τη Ρωσία και τα κράτη της Βαλτικής.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων Γιάνεζ Λέναρτσιτς δήλωσε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία «επιβεβαίωσε την ανάγκη» να δημιουργηθεί το απόθεμα, το οποίο «θα παρέχει στην ΕΕ ένα σημαντικό δίχτυ ασφαλείας που θα επιτρέψει μια γρήγορη και συντονισμένη απάντηση σε επίπεδο ΕΕ».

Σύμφωνα με το EuroNews, ο εξοπλισμός θα περιλαμβάνει «κρίσιμα ιατρικά αντίμετρα», όπως «εμβόλια και αντίδοτα, ιατρικές συσκευές και εξοπλισμό απόκρισης πεδίου» που απαιτούνται για την αντιμετώπιση «βιολογικών, ραδιολογικών και πυρηνικών ατυχημάτων».

Είναι φανερό ότι Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν πυρηνική επίθεση κατά της Ρωσίας, αδιαφορώντας αν θα σύρουν ολόκληρη την ανθρωπότητα στον όλεθρο.
ν

Η Φινλανδία θα «φιλοξενήσει» το πρώτο «στρατηγικό απόθεμα όπλων και προμηθειών» της ΕΕ για πυρηνικό πόλεμο. Πηγή: Google Maps

v

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν εισβολή στην Κριμαία

Η αμερικανική οικονομία στηρίζεται πρωτίστως στον πόλεμο. Οι ΗΠΑ πρέπει κάθε τόσο να βρίσκουν έναν «εχθρό» και να του επιτίθενται, προκειμένου να σώσουν την οικονομία τους που με χρέος 31,4 τρισεκατομμύρια δολάρια βρίσκεται υπό κατάρρευση.

Από το 1901 με την εισβολή στην Κίνα και τις Φιλιππίνες έως το 2022, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εμπλακεί σε 46 πολεμικές αναμετρήσεις, εισβολές και συγκρούσεις, σε όλες τις θάλασσες και τις ηπείρους του κόσμου. Δηλαδή διεξάγουν έναν επιθετικό πόλεμο κάθε 3,5 χρόνια.

Τελευταίος πόλεμος ήταν η αμερικανική επέμβαση στη Λιβύη (2015–2019). Τώρα ήρθε πάλι η σειρά της Ρωσίας.

Αυτή τη φορά όμως οι ΗΠΑ κρύβονται πίσω από την Ουκρανία. Χρησιμοποιούν τον στρατό της μαζί με Δυτικούς μισθοφόρους, πολλοί από τους οποίους πολέμησαν με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στον πόλεμο της Συρίας.

Δημοσίευμα των New York Times την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου ανέφερε ότι οι ΗΠΑ είναι θετικές στην ιδέα να βοηθήσουν την Ουκρανία να εισβάλει στην Κριμαία παρά τον κίνδυνο κλιμάκωσης του πολέμου.

Αναφερόμενος στα αμερικανικά σχέδια, ο Ανατόλι Αντόνοφ, πρεσβευτής της Ρωσίας στις ΗΠΑ, τα παρομοίασε με «τρομοκρατικές επιθέσεις» και προειδοποίησε για σκληρή απάντηση από την πλευρά της Ρωσίας.

«Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με τον απίθανο ισχυρισμό ότι “η Κριμαία είναι Ουκρανία” και ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μπορούν να χρησιμοποιήσουν αμερικανικά όπλα και υποστήριξη για να προστατεύσουν το έδαφός τους, πιέζει ουσιαστικά το εγκληματικό καθεστώς του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσία», είπε ο Αντόνοφ, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ρωσικής πρεσβείας στις ΗΠΑ.

Στη Μόσχα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι η παράδοση όπλων από τις ΗΠΑ για επιθέσεις σε «ρωσικό έδαφος» είναι «εξαιρετικά επικίνδυνη».

Η Ρωσία δεν ξεκίνησε τις μεγάλης κλίμακας πυραυλικές επιθέσεις στις ουκρανικές υποδομές παρά τον Οκτώβριο του 2022, μετά το σαμποτάζ με φορτηγό στη γέφυρα Κερτς, που συνδέει την Κριμαία με την ρωσική ηπειρωτική χώρα. Από τότε, οι βομβαρδισμοί έχουν γίνει ρουτίνα και εκατομμύρια Ουκρανοί αγωνίζονται να τροφοδοτήσουν τα σπίτια τους με ρεύμα και να τα θερμάνουν.
ν

Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος. Image: Supplied

ν

Το τέλος του κόσμου

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε απόπειρα «καταστροφής της Ρωσίας» από «τρελούς» που προσπαθούν να επιβάλουν τις αξίες τους θα οδηγήσει στο «τέλος του κόσμου».

Τα σχόλια έγιναν από τον Πατριάρχη Κύριλλο μετά τη θρησκευτική λειτουργία της εορτής των Θεοφανείων.

Σύμφωνα με τον Πατριάρχη Κύριλλο, οι «τρελοί» είναι αρκετά ηλίθιοι για να πιστεύουν ότι η Ρωσία, η οποία «έχει ισχυρά όπλα και κατοικείται από εξαιρετικά ισχυρούς ανθρώπους», μπορεί να νικηθεί παρά το γεγονός ότι «ποτέ δεν ενέδωσε σε κανέναν εχθρό και ότι πάντα ανέκαμπτε νικηφόρα».

Ο ηγέτης της εκκλησίας κατήγγειλε επίσης πώς αυτοί οι «τρελοί» προσπαθούν να «τους επιβάλουν ορισμένες αξίες που δεν μπορούν καν να ονομαστούν αξίες, ώστε να είναι όπως όλοι οι άλλοι και να υπακούουν σε αυτούς που έχουν τη δύναμη να ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου».

«Προσευχόμαστε στον Κύριο να φωτίσει αυτούς τους τρελούς και να τους βοηθήσει να καταλάβουν ότι οποιαδήποτε επιθυμία καταστροφής της Ρωσίας θα σήμαινε το τέλος του κόσμου», είπε ο Πατριάρχης Κύριλλος.
ν

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ απείλησε με πυρηνικό πόλεμο εάν η Ρωσία απολέσει τα δικαιώματά της στην Ουκρανία. Image: Supplied
ν

Τοποθέτηση συστημάτων Pantsir-S1

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ έκανε παρόμοια σχόλια, λέγοντας ότι η Ρωσία «δεν έχει χάσει ποτέ μια μεγάλη σύγκρουση από την οποία εξαρτιόταν η μοίρα της» και ότι το αποτέλεσμα της ήττας μιας πυρηνικής δύναμης σε έναν συμβατικό πόλεμο θα ήταν η πυροδότηση ενός πυρηνικού πολέμου.

Στο μεταξύ οι Ρώσοι προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο να δεχτούν πυρηνικό χτύπημα από τους Δυτικούς. Βίντεο και φωτογραφίες δείχνουν ότι έχουν τοποθετηθεί συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας σε πολλές στέγες κυβερνητικών κτιρίων της Μόσχας.

Το περιοδικό The Drive γράφει ότι «ο ρωσικός στρατός φαίνεται να έχει τοποθετήσει  συστήματα αεράμυνας Pantsir πάνω από τουλάχιστον δύο διαφορετικά κυβερνητικά κτίρια στη Μόσχα, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγείου στο υπουργείο Άμυνας».

Το σύστημα Pantsir μπορεί να αμυνθεί ενάντια σε οποιουδήποτε είδους επίθεση, αντιμετωπίζοντας από πυραύλους αεροσκαφών έως πυραύλους κρουζ ή drones.
ν

Pantsir-S1 SAM στην οροφή του υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Μόσχα, 19 Ιανουαρίου 2023. Image: Supplied
ν

Οι Moscow Times ανέφεραν ότι: «Την Παρασκευή, υπήρξαν πληροφορίες ότι ένα άλλο αντιπυραυλικό σύστημα Pantsir-S1 εντοπίστηκε 10 χιλιόμετρα από την επίσημη κατοικία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στο Novo-Ogaryovo έξω από τη Μόσχα  αυτόν τον μήνα».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου άρχισε ευρεία σύσκεψη στη βάση Ramstein του ΝΑΤΟ στη Γερμανία, κατά την οποία συζητούνται νέες τακτικές και στρατηγικές κατά της Ρωσίας, καθώς και η προμήθεια νέων βαρέων όπλων και συστημάτων κρούσης στην Ουκρανία.

Στη συνάντηση στη Γερμανία συμμετέχουν στρατιωτικοί διοικητές και αξιωματούχοι από περίπου 50 χώρες, η πλειονότητα των οποίων ανήκει στο ΝΑΤΟ, με κύριο στόχο την επιδίωξη συναίνεσης όσον αφορά τη στρατιωτική και στρατηγική βοήθεια προς την Ουκρανία.

Θα αποφασιστεί η παροχή ή όχι βαρέων αρμάτων μάχης και πυραυλικών συστημάτων μεγαλύτερης εμβέλειας στην Ουκρανία, ενώ υπάρχει και το ζήτημα των αεροσκαφών, δεδομένου του επίμονου αιτήματος του Ζελένσκι να βοηθήσει η Δύση στο «κλείσιμο των ουρανών».
ν

Δείτε επίσης: What would nuclear war look like in Ukraine between Russia and NATO?
ν

ν

 


Translate this post