Ηλιακή έκλειψη Οκτωβρίου: Η επίδρασή της στα χρήματα και την ερωτική σας ζωή

Κατηγορία ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ/ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η «απρόβλεπτη και ακανόνιστη» έκλειψη Ηλίου της Τρίτης σημαίνει ξαφνικές αναστατώσεις όσον αφορά τα χρήματα, το σεξ και τις σχέσεις.

Η μερική έκλειψη Ηλίου θα είναι ορατή μόνο από τις χώρες του βόρειου ημισφαιρίου, αλλά οι αστρολογικές επιπτώσεις της θα γίνουν αισθητές από όλους. Φωτογραφία: NASA

v

Η ΜΕΡΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ θα λάβει χώρα στις 25 Οκτωβρίου 2022 και θα είναι ορατή στην Ευρώπη, στα Ουράλια Όρη, στη Δυτική Σιβηρία, στη Μέση Ανατολή και στη Βορειοανατολική Αφρική. Η μέγιστη φάση της μερικής έκλειψης θα παρατηρηθεί στη Δυτική Σιβηρία, στη Ρωσία, κοντά στο Νιζνεβάρτοβσκ. Εκεί η Σελήνη θα καλύψει περίπου το 82% του ηλιακού δίσκου.

Η μερική έκλειψη θα είναι ορατή σε όλη την Ελλάδα, με την καλύτερη παρατήρηση να λαμβάνει χώρα στον Βόρειο Έβρο, κοντά στην Ορεστιάδα (κάλυψη έως 46% του ηλιακού δίσκου), ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε κάλυψη του ηλιακού δίσκου από τη Σελήνη από 21% έως 38%.

Στην κεντρική Ελλάδα και στην Αθήνα η διάρκεια της έκλειψης θα είναι περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά.

Το φαινόμενο θα αρχίσει στις 12:36 μ.μ., η μέγιστη κάλυψη του ηλιακού δίσκου (σχεδόν 38%, ποσοστό που θα αγγίξει το 46% στα βορειοανατολικά σύνορα της χώρας) θα συμβεί στις 13:43 και το φαινόμενο θα ολοκληρωθεί στις 14:51.

Στη Θεσσαλονίκη η μερική έκλειψη θα αρχίσει στις 12:30, θα κορυφωθεί στις 13:38 και θα τελειώσει στις 14:46.

Η συγκεκριμένη έκλειψη γίνεται στο ζώδιο του Σκορπιού (ή στο ζώδιο του Ζυγού κατά την Βεδική Αστρολογία) και είναι η τελευταία ηλιακή έκλειψη του έτους.

Μια ηλιακή έκλειψη επιδρά στη ζωή μας από τρεις εβδομάδες έως έξι μήνες, ανάλογα με το πόση ώρα διαρκεί το φαινόμενο.

Το επόμενο ουράνιο φαινόμενο θα είναι η ολική έκλειψη Σελήνης την Τρίτη 8 Νοεμβρίου. Η έκλειψη θα είναι ορατή από τη Βόρεια Αμερική, μέρη της Νότιας Αμερικής, την κεντρική και ανατολική Ασία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.
ν

Η μερική ηλιακή έκλειψη της 25ης Οκτωβρίου 2022. Πηγή: Wikimedia Commons
ν

Μερική έκλειψη Ηλίου συμβαίνει όταν η Σελήνη παρεμβάλλεται μεταξύ Γης και Ήλιου, καλύπτοντας ένα μόνο μέρος του άστρου μας. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, η έκλειψη δεν μπορεί να παρατηρηθεί με ασφάλεια άμεσα με γυμνά μάτια (υπάρχει κίνδυνος σοβαρής βλάβης), αλλά μέσα από κιάλια ή τηλεσκόπιο με ειδικό ηλιακό φίλτρο.

Παρ’ όλο που η Σελήνη είναι 400 φορές μικρότερη από τον Ήλιο, είναι επίσης περίπου 400 φορές πιο κοντά στη Γη από ό,τι ο Ήλιος. Αυτό σημαίνει ότι από τη Γη, η Σελήνη και ο Ήλιος φαίνονται να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος στον ουρανό.
ν

Μια ηλιακή έκλειψη συμβαίνει όταν το φεγγάρι εμποδίζει το φως του Ήλιου να φτάσει στη Γη. Φωτογραφία: NASA
ν

Επειδή ο Ήλιος με τις ακτίνες του είναι πηγή ζωής, η σκίασή του, έστω και για λίγο από τη Σελήνη, δεν προμηνύει κάτι καλό.

Οι εκλείψεις κινητοποιούν τυχαία και παράξενα γεγονότα, επομένως είναι συνετό να αποφεύγουμε σημαντικές επιχειρήσεις μέχρι να κατακαθίσει η ουράνια σκόνη, τόσο κατά τη διάρκεια του φαινομένου, όσο και για δύο εβδομάδες πριν και μετά την έκλειψη. Ωστόσο, εάν το ζώδιό σας φιλοξενεί την έκλειψη, προσθέστε μια επιπλέον εβδομάδα για να εξασφαλίσετε ομαλή πλεύση και προβλέψιμο αποτέλεσμα.
ν

ν

Η ηλιακή έκλειψη του Οκτωβρίου και τα ζώδια
ν

ΚΡΙΟΣ

Η έκλειψη του Οκτωβρίου εμπλουτίζει τη συναισθηματική σας ζωή αποκαλύπτοντας τον πραγματικό σας εαυτό. Μην φοβάστε να ανοιχτείτε. Δεχτείτε να είστε η πιο αυθεντική εκδοχή του εαυτού σας και όχι μόνο θα τονωθεί η σεξουαλική σας ζωή, αλλά και η καρδιά σας θα αισθανθεί πλήρως ικανοποιημένη.
ν

ΤΑΥΡΟΣ

Η έκλειψη του Οκτωβρίου φέρνει μια εκπληκτική αλλαγή στις σχέσεις σας. Οι ελεύθεροι θα ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο αγάπης ‒ βεβαιωθείτε μόνο ότι εσείς και το αγαπημένο σας πρόσωπο ακολουθείτε τον ίδιο δρόμο. Τα ζευγάρια θα λύσουν ορισμένα προβλήματα στη σχέση τους με έναν τρόπο που δεν είχε συμβεί ποτέ σε κανέναν προηγούμενα.
ν

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ακολουθήστε μια θεραπευτική διαδικασία που θα βρείτε στο διαδίκτυο. Πρόοδος μπορεί να γίνει μόνο αν είστε διατεθειμένοι να υιοθετήσετε νέες συνήθειες ευεξίας και φυσικής κατάστασης. Εάν έχετε αναβάλει να απαλλαγείτε από τις τοξίνες που σας βαραίνουν, αυτή η έκλειψη θα σας κάνει να τις διώξετε μια και καλή.
ν

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Εάν νιώθετε εφησυχασμένοι στην ερωτική σας ζωή, αυτή η έκλειψη θα σας βγάλει από την άνεσή σας. Εκπλήξτε τον σύντροφό σας με μια ουσιαστική χειρονομία που δείχνει πόσο ενδιαφέρεστε γι’ αυτόν (ή αυτήν). Εάν είστε μόνοι, θα αισθανθείτε έντονη έλξη για ένα πρόσωπο εκεί που δεν το περιμένετε.
ν

ΛΕΩΝ

Η έκλειψη του Οκτωβρίου θα έχει επίδραση στα οικογενειακά σας ζητήματα, είτε με την ξαφνική αποχώρηση ενός συγγενή είτε με μια ξαφνική αλλαγή στις οικογενειακές σας υποχρεώσεις είτε με μια ανεξήγητη επιθυμία να αλλάξετε το σπίτι σας από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να προσαρμοστείτε σε αλλαγές του προγράμματος που θα γίνουν τελευταία στιγμή και να είστε ευγενικοί σαν οικοδεσπότες.
ν

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Θα δεχτείτε σχόλια και παρατηρήσεις για τη ζωή σας – αυτό ακριβώς θα φέρει αυτή η έκλειψη. Όταν αποφασίζετε να πείτε την αλήθεια, να επιλέγετε με προσοχή το άτομο ή τα άτομα που θα εμπιστευτείτε. Όχι επειδή κάποιος θα χρησιμοποιήσει αυτά που λέτε εναντίον σας, αλλά επειδή θα μπείτε στον πειρασμό να αποκαλύψετε περισσότερα από όσα πρέπει. Κρατήστε κλειστά τα χαρτιά σας.
ν

ΖΥΓΟΣ

Δεν είναι ώρα για ριψοκίνδυνες επενδύσεις ή για ριζοσπαστικές οικονομικές κινήσεις. Ακολουθήστε τη ροή των πραγμάτων, καθώς πολλά μπορεί να αλλάξουν. Είναι πιθανό να φορτωθείτε με περισσότερες ώρες δουλειάς ή μπορεί να παρουσιαστεί κάτι χωρίς προειδοποίηση. Αρπάξτε κάθε ευκαιρία πλουτισμού αντί να προσπαθείτε να επιβάλλετε οικονομική ανάπτυξη.
ν

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η έκλειψη του Οκτωβρίου γίνεται στο ζώδιό σας. Στην πραγματικότητα είναι η δεύτερη που γίνεται εφέτος στο ζώδιό σας (η πρώτη, που έφερε στη ζωή και στα σχέδιά σας μεγάλες αλλαγές, συνέβη το Μάιο). Ποιο σπόροι φυτεύτηκαν τότε; Οι άνεμοι της αλλαγής είναι στο πλευρό σας. Το μόνο που απαιτείται είναι ένα άλμα πίστης.
ν

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο πνευματικός σας εαυτός φωνάζει για τροφή και νερό κατά τη διάρκεια αυτής της έκλειψης – η υποχώρηση είναι η καλύτερη τακτική αυτή τη στιγμή. Δεν μπορείτε να πιέζετε τον εαυτό σας αλύπητα. Περάστε λοιπόν λίγο χρόνο μόνοι για να φροντίσετε το εσωτερικό σας τοπίο. Αν ακολουθείτε ένα πολύ σφιχτό πρόγραμμα, καλό είναι να κάνετε ένα διάλειμμα, πηγαίνοντας μια εκδρομή.
ν

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ακούστε τη συμβουλή ενός φίλου, αλλά ταυτόχρονα, μην την πάρετε ως ευαγγέλιο. Ενώ ο κολλητός σας θέλει το καλό σας, μπορεί να μην έχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται. Πριν κάνετε μια κίνηση, καλό είναι να γνωρίζετε όλα τα γεγονότα. Εάν χρειάζεστε επιπλέον πληροφορίες, να τις συλλέξετε μόνοι σας, ελέγχοντας το ιστορικό και όλα όσα έχουν προηγηθεί.
ν

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Από τα μέσα της περασμένης χρονιάς, νιώσατε τις εκλείψεις να ταράζουν τον επαγγελματικό σας τομέα. Η ανησυχία κορυφώνεται για όσους από εσάς αναζητάτε μια αλλαγή καριέρας, ενώ άλλοι γνωρίζουν κατά βάθος ότι προορίζονταν για κάτι μεγαλύτερο. Η απάντηση είναι μέσα στην καρδιά σας. Ξέρετε ήδη τι πρέπει να κάνετε.
ν

ΙΧΘΥΕΣ

Κάποιοι φοιτητές θα αλλάξουν σπίτι ή σχολή. Άλλοι Ιχθύες θα πάρουν ένα πολύτιμο μάθημα από το σχολείο της ζωής. Βασιστείτε στην πείρα σας για αν διαλύσετε μια σχέση που δεν σας αποφέρει τίποτα. Αυτό θα σας κάνει πιο ανθεκτικούς και πιο άγριους. Την επόμενη φορά που θα αντιμετωπίσετε την ίδια κατάσταση, θα είστε ασταμάτητοι!
ν

 


Translate this post