Ο Ραχού και ο Κετού φέρνουν ξαφνικές αλλαγές στον κόσμο και στη ζωή μας (video)

Κατηγορία MAGAZINE, ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Στις 12 Απριλίου οι δύο δεσμοί της Σελήνης αλλάζουν θέσεις, φέρνοντας απροσδόκητες αλλαγές στη ζωή μας. Ποια ζώδια επηρεάζονται.

Στην κινεζική κοσμολογία, ένας ουράνιος δράκοντας καταπίνει στις εκλείψεις τον Ήλιο και τη Σελήνη. Image: Supplied

v

Ο ΡΑΧΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΕΤΟΥ, οι δύο δεσμοί της Σελήνης, αλλάζουν εφέτος θέσεις και συγκεκριμένα στις 12 Απριλίου 2022. Ο Κετού μπαίνει από τον Σκορπιό στο ζώδιο του Ζυγού και ο Ραχού από τον Ταύρο μπαίνει στο ζώδιο του Κριού. Οι δεσμοί της Σελήνης βρίσκονται σε διαμετρικά αντίθετες θέσεις και έχουν πάντα ανάδρομη κίνηση. Η διαδικασία μετατόπισης ξεκίνησε στις 16 Μαρτίου.

Ο Βόρειος Δεσμός (Κετού) ονομάζεται επίσης Κεφαλή του Δράκοντα, ενώ ο Νότιος Δεσμός (Ραχού) ονομάζεται Ουρά του Δράκοντα.

Στην κοσμολογία των χωρών της Ασίας, όπως η Ινδία και η Κίνα, οι δεσμοί εικονίζονται σαν ένας ουράνιος δράκοντας που στις εκλείψεις καταπίνει τον Ήλιο και τη Σελήνη.

Οι δεσμοί δεν είναι φυσικά σώματα, αλλά δύο σημεία στην εκλειπτική, εκεί όπου την εκλειπτική τέμνει η τροχιά της Σελήνης όπως περιστρέφεται γύρω από τη Γη.

Η αστρολογία τους θεωρεί ως σκιώδεις πλανήτες, αλλά είναι καθοριστικής σημασίας διότι «καταπίνουν» τα δύο φώτα (Ήλιο και Σελήνη) κατά τις εκλείψεις. Η ικανότητά τους να σκοτεινιάζουν τον Ήλιο και τη Σελήνη κάνει τον Ραχού και τον Κετού τις πιο ισχυρές επιρροές του ζωδιακού.

Οι δεσμοί της Σελήνης είναι επίσης σημαντικοί διότι κανένας άλλος δορυφόρος στο ηλιακό μας σύστημα δεν δημιουργεί με τον κύριο πλανήτη το φαινόμενο των εκλείψεων.
ν

ν

Οι δεσμοί συμβολικά είναι ένας ουράνιος δράκοντας, όπου ο Βόρειος Δεσμός (Ραχού) κατέχει τη θέση της κεφαλής και ο Νότιος Δεσμός (Κετού) τη θέση της ουράς.

Για να κάνουν μια πλήρη περιστροφή πέριξ της Γης, οι δεσμοί χρειάζονται 18 χρόνια, περνώντας μέσα από όλα τα ζώδια. Κατά συνέπεια, μεταβαίνουν από το ένα ζώδιο στο άλλο κάθε 18 μήνες.

Οι δεσμοί θα παραμείνουν στον Ζυγό (Κετού) και στον Κριό (Ραχού) μέχρι τις 28 Νοεμβρίου 2023, θα παραμείνουν δηλαδή για πάνω από 20 μήνες, σε σύγκριση με τη μέση παραμονή των 18 μηνών.

Γνωρίσματα και αντιστοιχίες:

ΡΑΧΟΥ: Υδροχόος / Αέρας / Φιλοδοξίες / Ψευδαισθήσεις / 11ος Οίκος.

ΚΕΤΟΥ: Σκορπιός / Φωτιά / Πνευματικότητα / Απελευθέρωση / 8ος Οίκος.
ν

ν

Μεγάλες αλλαγές στην ανθρωπότητα

Η μετακίνηση των δεσμών στις νέες θέσεις φέρνει μεγάλες αλλαγές στην ανθρωπότητα, άλλες αναμενόμενες και άλλες απροσδόκητα.

Η προηγούμενη περίοδος που ο Ραχού (η κεφαλή του Δράκοντα) βρισκόταν στον Κριό και ο Κετού (η ουρά του Δράκοντα) στον Ζυγό ήταν την περίοδο 2003-2005. Τότε συνέβησαν τα εξής γεγονότα:

2003

Οι Αμερικανοί εισβάλλουν στο Ιράκ. Σύλληψη και εκτέλεση Σαντάμ Χουσεΐν.

Διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.

2004

Οι προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία προκαλούν πολιτική κρίση (Πορτοκαλί Επανάσταση).

Η γρίπη των πτηνών εξαπλώνεται σε 10 ασιατικές χώρες.

Σφαγή στο Μπεσλάν. Τσετσένοι τρομοκράτες καταλαμβάνουν σχολείο και δολοφονούν τουλάχιστον 385 ανθρώπους.

Σεισμός και τσουνάμι του Ινδικού Ωκεανού. Σκοτώθηκαν περίπου 230.000 άτομα σε 14 χώρες.

Ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση 10 νέων χωρών, με πολλές από αυτές να εντάσσονται στη συνέχεια στο ΝΑΤΟ.

Έναρξη του Facebook.

2005

Η Βόρεια Κορέα γίνεται πυρηνική δύναμη

Η Κίνα ψηφίζει νόμο κατά της απόσχισης της Ταϊβάν.

Τυφώνας «Κατρίνα»

Σεισμός στο Κασμίρ με 86.000 νεκρούς, 69.000 τραυματίες και 2.800.000 άστεγους.

Κυκλοφορεί το πρώτο βίντεο στο Youtube.
ν

Πολλοί αναλυτές φοβούνται ότι η Κίνα θα χρησιμοποιήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία για να επιτεθεί στην Ταϊβάν. Image: Supplied

ν

Τι να περιμένουμε την περίοδο 2022-2023

Με βάση τα προηγούμενα, θα πρέπει να περιμένουμε πολλές αλλαγές στις παγκόσμιες ισορροπίες και έναν παρατεταμένο πόλεμο. Δεν αποκλείεται μια μεγάλη φυσική καταστροφή, ενώ η Κίνα θα γίνει πιο σκληρή αυτή τη φορά με την Ταϊβάν και τις ΗΠΑ. Η μετακίνηση των δεσμών ευνοεί τη νέα τεχνολογία και την ανάδυση μιας νέας επιχειρηματικής τάξης.

Επίσης θα υπάρξουν ευκαιρίες για νέες πηγές εισοδήματος. Από την άλλη μεριά, θα επικρατήσει ένταση στην οικογενειακή ζωή και στις διάφορες σχέσεις, γι’ αυτό καλό είναι να μην μιλάτε αστόχαστα.

Η οικονομία θα υποστεί αναταράξεις. Οι επενδυτές θα ζήσουν στιγμές αγωνίας προσδοκώντας γρήγορα κέρδη, πράγμα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε λάθος αποφάσεις.

Η υγεία θα βρεθεί επίσης σε κίνδυνο, γι’ αυτό μην την παραμελείτε. Αυτή είναι μια περίοδος κατά την οποία πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά και να σχεδιάσετε καλά τα επόμενα βήματά σας, χωρίς να μπλεχτείτε σε καταστάσεις ή να πάρετε σημαντικές αποφάσεις χωρίς να εξετάσετε προσεκτικά τα δεδομένα.
ν

Η μετακίνηση των δεσμών θα επηρεάσει και τα 12 ζώδια. Image: Supplied

ν

Ποια ζώδια επηρεάζονται περισσότερο

Η μετακίνηση των δεσμών θα επηρεάσει και τα 12 ζώδια. Κυρίως όμως 5 ζώδια θα επηρεαστούν περισσότερο. Τα ζώδια αυτά είναι:

ΚΡΙΟΣ: Οι στενές σας σχέσεις μπορεί να χαλάσουν. Οπότε να προσέχετε. Η υγεία σας μπορεί επίσης να επιδεινωθεί. Ίσως αντιμετωπίσετε προβλήματα σε πολλούς τομείς της ζωής σας. Φροντίστε να εργάζεστε με προσοχή, καθώς υπάρχει πιθανότητα να κάνετε λάθη.

ΖΥΓΟΣ: Αυτή η διέλευση μπορεί να έχει άσχημη επίδραση στην υγεία, την οικονομική κατάσταση και τις σχέσεις σας. Να είστε λοιπόν σε εγρήγορση. Θα υπάρξουν πολλές και μεγάλες αλλαγές στη ζωή σας. Να ελέγχετε τα έξοδά σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Μπορεί να έχετε ψυχικά και σωματικά προβλήματα την περίοδο της διέλευσης των δεσμών. Ίσως υπάρξει απώλεια χρημάτων. Από την άλλη μεριά, όσον αφορά την εύρεση μιας μακροχρόνιας σχέσης, οι ελεύθεροι θα έχουν πολλές ευκαιρίες.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: ίσως υπάρξουν προβλήματα στην οικογένεια. Σε περίπτωση οποιασδήποτε διαφωνίας, ίσως χρειαστεί να προσφύγετε στο δικαστήριο. Πρέπει να προσέχετε την υγεία σας. Κάποιος θα προσπαθήσει να σαμποτάρει τη δουλειά σας στο χώρο εργασίας. Οπότε να προσέχετε. Να οδηγείτε προσεκτικά.

ΙΧΘΥΕΣ: Μπορεί να αντιμετωπίσετε οικονομικά, οικογενειακά και προβλήματα υγείας. Θα χρειαστεί να είστε πολύ προσεκτικοί. Μην εμπιστεύεστε τυφλά κανέναν. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να σας εξαπατήσουν.
ν

 


Translate this post