Η Βόρεια Κορέα θέλει να στείλει 100.000 στρατιώτες κατά της Ουκρανίας

Κατηγορία Ευρώπη, Διεθνή-Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η Βόρεια Κορέα θέλει να στείλει 100.000 στρατιώτες για να πολεμήσουν κατά της Ουκρανίας με αντάλλαγμα σιτηρά και ενέργεια από την Ρωσία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν φέρεται να προσφεύγει στον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν για βοήθεια στον πόλεμο με την Ουκρανία. Image: Supplied

v

Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ είναι πρόθυμη να στείλει 100.000 στρατιώτες για να βοηθήσουν τη Ρωσία στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Ρωσίας.

«Υπάρχουν αναφορές ότι 100.000 Βορειοκορεάτες εθελοντές είναι έτοιμοι να έρθουν και να συμμετάσχουν στη σύγκρουση», ανακοίνωσε ο Ιγκόρ Κοροτσένκο (Igor Korotchenko), αρχισυντάκτης του περιοδικού National Defense της Ρωσίας στο κανάλι Rossiya 1, σύμφωνα με τη New York Post. «Αν η Βόρεια Κορέα εκφράζει την επιθυμία να ανταποκριθεί στο διεθνές καθήκον της να πολεμήσει ενάντια στον ουκρανικό φασισμό, τότε θα πρέπει να την αφήσουμε».

Πιεζόμενος από τους δημοσιογράφους σχετικά με το εάν η αυταρχική Βόρεια Κορέα, όπου απαιτείται πλήρης υπακοή στην κυβέρνηση, έχει πραγματικούς εθελοντές, ο Κοροτσένκο επαίνεσε τον λαό της Βόρειας Κορέας, λέγοντας ότι είναι «ανθεκτικός και μη απαιτητικός» και «με κίνητρο». «Δεν πρέπει να ντρεπόμαστε να δεχτούμε το χέρι που μας άπλωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν».
ν

Η Βόρεια Κορέα συστρατεύεται με τη Ρωσία στη μάχη κατά του ουκρανικού φασισμού. Image: Supplied
ν

Με περίπου 1,8 εκατομμύρια πεζούς, 949 μαχητικά αεροσκάφη, 6.000 άρματα μάχης και 83 υποβρύχια, η Βόρεια Κορέα διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους στρατούς στον κόσμο από άποψη ανθρώπινου δυναμικού.

Πηγή: www.thegatewaypundit.com
ν

 


Translate this post